Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 11:22:37
|
|
|
|
srki
|
Jaz sem ga imela nekaj časa. Po mojem je vse odvisno od občine do občine. Jaz ne vem, kakšne kriterije so imeli, vendar sem mesto takoj dobila. Mogoče bi poklicala v dotični vrtec in jih vprašala, kakšne kriterije imajo. Nekatere občine dajejo prednost svojih otrokom. Jaz sem imela verjetno srečo, da je bilo še prostih mest.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 11:24:44
|
|
|
|
Gordana-3
|
tud mi smo imeli srečo, in smo mesto dobili takoj, smo šli vprašat sredi junija, ko je bilo že konec vpisov. eno mesto so imeli še prosto. smo pa plačevali nekje 9% več, ker nismo bili iz domače občine.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 11:33:57
|
|
|
|
srki
|
Meni se zdi, da smo imeli isto ceno. Samo, od prijave pa do dejanskega prihoda v vrtec smo plačevali vsak mesec rezervacijo, ki je znašala bivših 3000 sit, ob prvem plačilu pa so nam odšetli to razliko.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 11:38:37
|
|
|
|
polona25
|
Saj drugač to ni panike kolk je za plačat. Jezi me samo, ker so spremenili točkovnik in zdaj dobiš 40 točk, če si iz iste občine. Vse ostalo pa se točkuje z 10 točk ali še celo manj. Pri meni en otrok že obiskuje ta vrtec in to je v tej občini vredno le 3 točke. Pol pa dobimo še 10 točk ker smo zaposleni. Še 3 leta ne bom zbrala tolk točk, kot jih nekdo dobi če je doma iz te občine. Za prednostno listo pa se dobi tud sam 10 točk . Tko da ne vem kaj naj naredim. Zdaj me pa zanima, če majo vse občine tolk butast točkovnik.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 12:15:26
|
|
|
|
srki
|
Priznam, da prvič slišim za ta točkovnik. Verjetno je to tam, kjer je veliko povpraševanja po vrtcih in kjer dajejo prednost otrokom iz iste občine.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 13:00:55
|
|
|
|
frutka_
|
Pri vpisu v vrtec imajo prednost lokalci. To je res. Veliko pa je odvisno od občine kjer ste prijavljeni. Recimo. Če si prijavljena v Radgoni in boš otroka vozila v vrtec v MB boš poračunana po MB lestvici ampak ker nisi rezident MB občine imate svoje plačilne razrede. Poleg tega recimo MB nudi med počitnicami za 4-tedensko odsotnost 30%cene. Če tvoj hodi iz Radgone v MB je odvisno od tvoje občine ali bo krila to razliko ali ne. Ampak konkretno za Radgono vem, da lani ni dala nič. Torej, če je otrok bil v vrtcu ali ne si plačala polno ceno. Medtem ko sem jaz za svojega ob 4-tedenski odsotnosti plačala le 30% cene. Upam, da ti je razumljivo. Pozanimaj se pri svoji občini. Res je različno od občine do občine.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 13:07:52
|
|
|
|
srki
|
Ja, glede tiste odsotnosti, kot je napisala Frutka, je bilo tudi pri meni tako. Otroci te občine so to lahko koristili, medtem ko mi, ker nismo bili njigovi občani, ne. Sedaj, v tem vrtcu, ko smo pa prav občani, pa na žalost te možnosi nimamo.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 13:21:05
|
|
|
|
Maleal
|
V drugi občini plačaš vrtca več za 20%.
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 19:08:39
|
|
|
|
manuela1978
|
Ker sprašuješ okrog točkovanja, ti lahko povem tole; Danes sem ravno bila v vrtcu saj sem našega drugega junaka vpisovala v vrtec - jaslice in nismo iz te občine. Žal izgubimo 25 točk ker nismo iz njihove občine-. Torej če si spraševala po točkah je (25) lp http://marsel-misel.moj-album.com/
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 20:29:08
|
|
|
|
altati
|
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina V drugi občini plačaš vrtca več za 20%. Odvisno od občine. Ko je bila moja hči v vrtcu v drugi občini, je naša primarna občina (v kateri smo živeli) plačevala tej občini 20%. Vse je stvar dogovora med občinama.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 20:48:26
|
|
|
|
Nia30
|
Pri nas je tako, da imajo prednost otroci iz matične občine, šele nato otroci iz drugih občin.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 5.5.2008 21:03:03
|
|
|
|
sazi
|
Torej če si spraševala po točkah je (25) V MOL pa je to 40 točk.
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 17.5.2008 23:17:18
|
|
|
|
helena27
|
MaecelAlina - če v drugi občini plačuješ 20 % več - Ali potem od matične občine dobiš povrnjeno 20 % na računa tega ker doma nisi dobila vrtca? lp
|
|
|
|
RE: otrok v vrtcu v drugi občini 18.5.2008 9:00:58
|
|
|
|
frutka_
|
Helena odvisno je od vaše občine. MB občina VSAKEMU staršu, s stalnim prebivališčem v MB, pri plačilu odšteje 20%. In občiajno druge občine tega denarja ne vračajo. V primeru, da bi otroka vpisala v svoj/lokalni vrtec, bi (spet odvisno od občine) upoštevali pri plačilu ali dajo kaj poleg ali ne. Vseeno vprašaj v vrtcu kamor si ga vpisala.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Otroke prezgodaj ločimo od mamVeč časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?