bomboncek1
|
kaj se tvoj otrok tudi kaj giblje ali večinoma sedi doma, riše, gleda risanke? sprašujem, ker jaz mojih otrok nikakor ne uspem poredit. da se razumemo - sta lepo prehranjena, skladna, ne bi pa imela nič proti, če bi imela kako kilco več glede na njuno velikost. jesta pa tako veliko, da se zvečer včasih prav bojim, da ju bo ponoči bolel trebušček. nimata pa seveda niti sekunde miru, to je stalno akcija, poleti, pozimi, spomladi in jeseni če se le da smo zunaj, tudi doma se igrata aktivne igre, pa kaj potem, če je zvečer malo več za pospravljat. Meni se zdi 20 kg pri 104 cm in 2,5 let kar močna punca. Lepo bi bilo, če bi povedala kaj ji dajate jest. Navedi en realen jedilnik, ne se šparat: ne spreglej prigrizkov, čokoladic, bonbončkov, sokcev, piškotkov in vsega, kar je med obroki. Moj prvi nasvet bi bil: začni kuhat manj kalorično hrano in po možnosti v taki obliki, da je ne more kar metat v usta. Začni ji kuhat juhe, ki jih mora jesti na žlico in na žlico gre pač 20g in nič več kot 20g in začni ji kuhat daljše testenine, da se bo namučila ko jih bo dajala v usta. Pazi na sol, zabelo, ne dodajaj raznih sirčkov, parmezana, ne dajaj ji cvrtja, pohanja in glej, da se bo več gibala. Pri telesni teži opažam, da je večina ljudi nerealnih. Sicer navadno te komentarje zadržim zase, ampak primer svakinje - je zelo zelo okrogla, toliko, da se sprašujem kako zdravo je to za njeno srce in ostale organe, tudi noge ima že rahlo na X. Po moji oceni ima čez 100kg na višino 165 cm. V službo si nosi solatke in jogurt in ves dan jamra kako je na dieti, lačna, kako da nič ne je, da se redi od zraka in alergij na hrano. In isto govori nam ko se videvamo popoldne doma, s tem da doma to govori s polnimi usti slaščic, hamburgerjev, pršuta, domačega svežega in še toplega kruha, namazanega s centimetrom masla - vendar to se njej zdi "malo", meni se pa zdi, da bi jaz na tej hrani preživela ves teden, ne samo eno popoldne. KO sem enkrat to malo omenila (in od takrat sem tiho) se je ful užalila in mi zabrusila, da so ljudje pač različni, eni rabijo več, drugi manj...no, sam dejmo bit realni, če bi res rabila toliko kot poje se ji to ne bi poznalo tako zelo. Fajn se imejte.
|