|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok noče risat in/ali ustvarjat
30.12.2012 17:26:02   
Matejusska
Hči bo stara 4 leta in ne mara risat ali kaj ustvarjat. Ko takole berem kaj vse eni otroci mlajši od naše počnejo, sem prijetno presenečena in kar ne morem verjet. V vrtcu jo tudi bolj težko zmotivirajo za te zadeve ampak tam vsaj malo posodeluje doma je pa ne prepričam. Pa še punčke ponavadi rajši kaj talega ustvarjajo kot fantje. A vaši otroci vsi radi rišejo in ustvarjajo? Je možno, da volja za to še pride?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok noče risat in/ali ustvarjat
30.12.2012 17:58:25   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Hči bo stara 4 leta in ne mara risat ali kaj ustvarjat. Ko takole berem kaj vse eni otroci mlajši od naše počnejo, sem prijetno presenečena in kar ne morem verjet.
Ne beri user posted image  Oz. ko prebereš, pri eni oki noter, pri drugi ven. Valjda, da pišejo samo tiste, ki jim deca ustvarjajo, mi, ko pa nam deca ne ustvarjajo kaj preveč ali pa neke čičkečačke delajo, pa ne pišemo.
Niste edini, ne skrbi.
Če ji ni, ji pač ni. Primerjaj s starejšimi, tudi vsak od nas ne riše, pleše, poje, ustvarja. Kar še ne pomeni, da kasneje kdaj ne bo, tudi odrasli, kot tvoje dete ali pa pač nikoli. Meni to sploh ni pomembno. Še je ogromno drugih dejavnosti, kjer se lahko deca zabavajo in so celo uspešni.

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.12.2012 18:03:40   
ZARA
Ja, če noče, potem noče. Saj ni to nič tragičnega. Bo pa kaj drugega počela. Kaj pa rada počenja potem?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
30.12.2012 18:09:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.12.2012 18:11:09   
Paštetka
Moj sin (7let) nikoli ni hotel ne risati, ne barvati. V prvem razredu je bil likovni katastrofa. Mala (5 let) pa riše in barva lepše kot sin.
Vsi niso za vse. user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.12.2012 20:16:13   
Katy78
Moj je star 4 leta in tudi ne mara risat. Šele kakšna 2 meseca nazaj je prvič narisal glavonožca. user posted image Tudi v vrtcu mu ni preveč za te stvari. Ima pa blazno rad knjige, pravljice, pesmice, izštevanke, za bralno značko v vrtcu si je npr. izbral, da bo povedal Povodnega moža in ga vzgojiteljica ni mogla prehvalit, kako lepo in doživeto je zgodbico predstavil. Pa piškote ful rad peče, zadnjič mi je testo skoraj v celoti sam zgnetel in jih potem 55 z modelčki sam izrezal in to tako, kot bi jih jaz delala. Tako da se ne sekiraj, res niso vsi za vse, poišči, kaj je njena "jača strana", mi smo zdaj med prazniki pekli, pekli in še enkrat pekli piškote, risali in ustvarjali nismo pa prav nič. user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
30.12.2012 22:27:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.12.2012 23:10:08   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Ne beri user posted image  Oz. ko prebereš, pri eni oki noter, pri drugi ven.

user posted image user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.12.2012 4:53:39   
Hope2

MOj 4 letni fant tudi ni ustvarjalec in ne umetnik. Sploh doma ne, v vrtcu še določene stvari dela, kar me preseneča. Zdaj ko ima pa počitnice pa se celo spravi za 5 minut igrat s škarjami ali plastelinom- dela žoge in jih pol meče. Je bolj aktivne sorte, tak da ga sedenje za mizo ne gane.

Me je pa šikiralo, ker je v vrtcu znal po 1 uro sedeti in natikati makarone na nitko ali pa šivatiuser posted image . Vsak konec tedna nosijo iz vrtca svoja ustvarjalna dela in vidim kako eni otroci lepo rišejo, naš pa vedno samo nekaj počečka, čečkebečke in pol reče to je dinozaver ali opica, mah vsakih 5 minut je nekaj drugegauser posted image . Sicer že zna narisat kak avto, človeka- da je kokrtolk razvidnouser posted image , po drugi strani pa zna napisat vse številke in že nekaj črk- prinesel iz vrtca.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 31.12.2012 4:54:13 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.12.2012 10:21:21   
josephine27
moj sin ima 4 in pol. še pol leta nazaj ni maral niti prijeti barvice v roko, zdaj pa zgleda, da se mu je odprlo, ker vsak dan nekaj barva. sem se tudi jaz včasih kar malo sekirala ampak sem se odločila, da ga silila ne bom. sem pa ugotovila, da zelo rad reže s škarjami in lepi ali pa oblikuje s plastelinom. vsake toliko je pokazal interes za slikanje s čopiči. tako, da sva počela vse mogoče stvari. možnosti za ustvarjanje je veliko. niso vsi otroci za vse in tudi nekateri prej pokažejo interes za te stvari.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.12.2012 11:23:05   
Stanislava_

Hči bo stara 4 leta in ne mara risat ali kaj ustvarjat.

Kaj pa ti, to rada počneš?

Neposredna povezava do sporočila: 11
31.12.2012 12:37:28   
m_o_i
pri Elijevih dveh in se malo letih so flomastri za odpiranje in zapiranje(obcasno mu je cool kaj po omarah narisat), prstne barve so fine za packanje(celo roko not, potem pa prste stiskat), barvice so za zlaganje v skatlo, papir itak nic ne velja(razen, ce so trgovinske reklame-tiste prebere od zacetka do konca), vodenke ima odprte pred sabo in copic namaka v vodo in rise(ker voda pac fino sprica naokol), plastelina pa se ni dobil.

obvlada pa kuhanje, zlaganje v in iz vreck, tipkanje po blagajni, pospravljanje omar.

no, danes ob pol sedmih zjutrajuser posted image mi pa mulc uleti, da morva it v tedija kupit barvice in zvezek(bom popoldan vidla, ce bo kaj narisal v pobarvanko; zdaj je se pri omi)user posted image

aja, ce ne bo slikar, bo pa trgovcuser posted image al pa kuharuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.1.2013 6:15:52   
nananaja

IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

Sprašuje za punce, fantom je tako kao oproščeno, če nočejo nič ustvarjat ali risat. user posted image

No prav, jaz imam dve punci, če misliš, da hoče to slišat.
Druga je v vrtcu že dve leti, pa že dve leti samo čečka, riše pa ne ravno. Ampak to ne pomeni, da ne zna, njen razvoj je primeren, v vrtcu ustvarja vse kot drugi. A risanje ni njena stvar, čečkanje je zakon, predvsem tam, kjer ni treba.

Se ne obremenjujem, dokler otroku ni dolgčas, kar pa naši ni nikoli.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.1.2013 19:34:18   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Hči bo stara 4 leta in ne mara risat ali kaj ustvarjat.

Kaj pa ti, to rada počneš?

Podpis pod Stanislavo. Če tudi tebi ni do ustvarjanja, je čisto normalno, da otrok (ne) posnema...

Jaz vedno kaj ustvarjam, rišem, pečem piškote, delam nakit, pa okraske za smrekico, šivam, štrikam...... in seveda me želi hčerkica posnemati in tudi ona poskusiti. Če tega ne bi videla doma - je mogoče niti najmanj ne bi zanimalo.

Sicer ne vem kako je pri vas, ampak s podobnim vprašanjem me je presenetila kolegica, ki nima nobenega hobija, poleg službe in gospodinjstva le še gleda tv (in mala z njo) in se je čudila, da mala ne mara risati... Eno je, če rišeš z otrokom, drugo je pa, če mu daš barvice in papir in ga pustiš, da sam nekaj dela, da ti medtem v miru počneš nekaj drugega...

So pa otroci različni in lahko da tudi, če si ti na polno ustvarjalna, otrok ne bo. Malo pomisli ali je problem v pristopu, vzoru ali pa pač otrok ni ustvarjalen. Bo pa kaj drugega počel v življenju... Ne obremenjuj se.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.1.2013 9:58:58   
ronja
Vsak po svoje ptiček poje:). Ne sekiraj se, kaj kateri zna - eni so dobri v eni stvari,d rugi v drugi, enim je to všeč, drugim drugo.

A vaši otroci vsi radi rišejo in ustvarjajo?

Ja, mojidve to obožujeta - zdajuser posted image . NI pa R. prijela svinčnika za kako ornk risanje do več kot 3 let. Zdaj baje krasno riše (mama težko sodi;): zapolni cel papir, spozna se, kaj je narisano, če ni glih kaka ful eksotična zadeva, nariše res veliko detajlov (vse prste, popek, lase, trepalnice na učkih itd...) Ampak kot rečeno, do skoraj 4ih let je risanje ni glih zanimalo, potem pa buuuum!
Jaz je nisem silila in se nisem sekirala sploh nič do sistematskega pri dobrih 3 letih, ko še ni znala lepo narisat kroga in so mi rekli, da naj jo to treniram. Sem vprašala še vzg. v vrtcu, ker je vedno fajn met drugo mnenje, kaj mislita o tem in sta rekli, da naj ji samo še naprej mir dam. Na srečo mi je mala prihranila muke odločanja glede tega, koliko jo čem učit risat kroge in ga lepo narisala čez 3 dni:D. So pa bile njene risbe še dolgo identične risbicam sestrice (leto pa pol mlajše), nisi mogel ločit, kaj je katera narisala in veliko slabše od vrstnikov v vrtcu. Potem je mela en ogromen preskok in zdaj obožuje risanje in vse ustvarjanje, ujela vrstnike, itd... L. je že od začetka rajši risala in je tudi hitreje napredovala, tudi zdaj jo je že skoraj ujela in je za svoja leta precej nad povprečjem, ker riše kot tavelika, čeprav še nima niti 4 leta...

Je možno, da volja za to še pride?

Možno, glej zgoraj;).

Se strinjam, da če noče, pa pač noče. Fajn jim je že predstavit različne opcije, ni pa treba, da zdaj v vsem ful uživajo. Kar radi delajo, delajo večkrat, kar pa manj radi, ap manjkrat, tako kot mi:).

kar se zgledov tiče, res vlečejo - R. je ratala čisto nora na rezanje s škarjami, ko sem jaz malo več krojev narisala in izrezala... Mi sploh ni kapnilo, dokler mi ni sama rekla, da bi rada tako znala rezat po črti kot jaz - no, to ji bo kmlau šlo vsaj tako dobrouser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
3.1.2013 7:40:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
3.1.2013 10:19:11   
Taddy78
Naš je, četudi je pubec, pri 4.letih samo kracal...sedaj pri 7-h nariše konja lepše kot jaz. Daj otroku čas in kot so že napisale, ne poslušaj staršev, ki mislijo, da so njihovi otroci Ajnštajni, ker znajo pri x letih x stvari in jih razkazujejo, ko da so na talentih (prideš na obisk in začnejo, pokaži kak znaš to, povej poštevanko, štej do sto v angleščini...).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Alergija
Siana

Ima vaš otrok alergijo

Da (13%)

Ne (67%)

Nevem (20%)

Število vseh glasov: 30

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!