ronja
|
Vsak po svoje ptiček poje:). Ne sekiraj se, kaj kateri zna - eni so dobri v eni stvari,d rugi v drugi, enim je to všeč, drugim drugo. A vaši otroci vsi radi rišejo in ustvarjajo? Ja, mojidve to obožujeta - zdaj . NI pa R. prijela svinčnika za kako ornk risanje do več kot 3 let. Zdaj baje krasno riše (mama težko sodi;): zapolni cel papir, spozna se, kaj je narisano, če ni glih kaka ful eksotična zadeva, nariše res veliko detajlov (vse prste, popek, lase, trepalnice na učkih itd...) Ampak kot rečeno, do skoraj 4ih let je risanje ni glih zanimalo, potem pa buuuum! Jaz je nisem silila in se nisem sekirala sploh nič do sistematskega pri dobrih 3 letih, ko še ni znala lepo narisat kroga in so mi rekli, da naj jo to treniram. Sem vprašala še vzg. v vrtcu, ker je vedno fajn met drugo mnenje, kaj mislita o tem in sta rekli, da naj ji samo še naprej mir dam. Na srečo mi je mala prihranila muke odločanja glede tega, koliko jo čem učit risat kroge in ga lepo narisala čez 3 dni:D. So pa bile njene risbe še dolgo identične risbicam sestrice (leto pa pol mlajše), nisi mogel ločit, kaj je katera narisala in veliko slabše od vrstnikov v vrtcu. Potem je mela en ogromen preskok in zdaj obožuje risanje in vse ustvarjanje, ujela vrstnike, itd... L. je že od začetka rajši risala in je tudi hitreje napredovala, tudi zdaj jo je že skoraj ujela in je za svoja leta precej nad povprečjem, ker riše kot tavelika, čeprav še nima niti 4 leta... Je možno, da volja za to še pride? Možno, glej zgoraj;). Se strinjam, da če noče, pa pač noče. Fajn jim je že predstavit različne opcije, ni pa treba, da zdaj v vsem ful uživajo. Kar radi delajo, delajo večkrat, kar pa manj radi, ap manjkrat, tako kot mi:). kar se zgledov tiče, res vlečejo - R. je ratala čisto nora na rezanje s škarjami, ko sem jaz malo več krojev narisala in izrezala... Mi sploh ni kapnilo, dokler mi ni sama rekla, da bi rada tako znala rezat po črti kot jaz - no, to ji bo kmlau šlo vsaj tako dobro