bobek05
|
Vsem skupaj lep pozdrav.. Sem novo pečena mamica (Anej je star komaj 11 dni) in sem prvič na tem forumu.. Imam problem, ki ga ne znam rešit, pa rabim kak dober nasvet ali pa vsaj tolažbo, ker se mi bo od skrbi še zmešalo :(( Naš Anej je bil rojen 17 dni pred PDP s carskim rezom (nepravilna lega) in je tehtal 3480g.. Po porodu je izgubil okrog 220g (po besedah pediatrov v porodnišnici precej).. Začela sem ga dojit kakor hitro sem bila po carskem pač zmožna (mislim, da že drugi ali tretji dan).. Potem so ugotovili, da ima zlatenico, ampak ni bilo nič hudega in pod lučko je bil le nekaj UR (ker so bili krvni izvidi vredu).. Izgledalo je, da se bo vse uredilo - v bolnici sva se ves čas samo dojila, je bil pa precej utrujen (ponoči pa nemiren :( ).. Ko sem prišla domov in je k meni začeli prihajat "babica" je rekla, da otrok PREMALO JE in takoj smo šli na dodatek, ker je bil zaradi zlatenice tako utrujen, da z dojke sploh ni hotel vlečt oz. je vlekel premalo in je zaspal preden se je najedel. In začeli smo z dodatkom Aptamil (za nedonošenčke - baje, da je bolje s tem začet, ker še moj otrok ni dovolj "razvit" in močen, da bi jedel kaj močnejšega).. Hranjenje pa je še vedno problem.. Na 3 ure ga moram budit (to običajno naredim tako, da ga previjem in se malo predrami), potem se MUČIMO s hranjenjem najmanj pol ure (da poje zadovoljivo količino hrane) in preden podere kupček in odpravimo kolcanje, mine že 1 ura in revček spi samo 2 uri, dokler ga spet ne zbudim in vse je spet isto.. Kaj naj naredim??? Danes sva bila na pregledu in pediatrinja v bolnici ni bila videti zadovoljna.. (tehtal je 3335g). Rekla je, da mora več jest (60-70ml na obrok), ampak KAJ NAJ NAREDIM? Rivam v njega? Če pa ko je njemu dovolj zapre usta in zaspi, pa nič ne pomaga, če ga žgečkam, božam, privzdigujem bradico, premikam nogice... Nič ne pomaga. Revček je tako utrujen, da enostavno zaspi.. Poliva oz. bruha na srečo zelo redko, ampak nimam pojma, kako naj pripravim otroka do tega, da bo več jedel.. Bojim se, da če ne bo začel hitreje pridobivat na teži, da bo treba nazaj v bolnico :(( Svoje mleko si izbrizgavam in mu ga dam vsaki drugi ali tretji obrok, ker ga nimam dovolj za vsaki obrok.. :(( Prosim pomagajte!!! Vsaj tolažba bi bila zelo dobrodošla.. ker me zelo skrbi zanj, čeprav me mož tolaži, da bo še vse vredu z njim.. Zaskrbljena mamica
|