|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok ne je in ne spi
12.10.2009 17:02:30   
sanya
ojla,

bi prosila za nasvet. Moja pikica je 8. bila stara 4 mesece. Dojila sem jo polne 3 mesece, zdaj pa ji dajem novalac 1. Je sprejela zelo v redu in en obrok je bil nekje 130 ml (malo, ampak glede na njeno težo zadosti).

Zadnji teden, predvsem 3-4 dni nazaj pa sem opazila, da mi podnevi več ne spi kot je prej po 3, tudi 4 ure naekrat, ne je pa skoraj nič. Če naekrat poje 60-90 ml je to že dosti. Največkrat 40 ml pa gotovo, dudo samo rine ven in se na veliko slini. V sobota in včeraj je bilo prav grozno, podnevi je spala 3-4x po pol ure, niti ne. Jedla pa tudi ni, pa noče čajeka pa ne slepo dudo, nič. Sicer je močna za svoj čas, tako da zaenkrat ni panike, ampak ne morem verjeti, da mi naenkrat, danes na jutri noče več jesti.
Prej mi je tudi že spala od 20 do 2-3 ponoči, dala čajeka in še naprej do 5-6 potem pa sem jo previla in dala mleko in še do 8-9. Zdaj pa se mi prebuja ob polnoči, štirih, petih... tako da sem ji zadnje dni spet začela mleko dajat ponoči, ker mi podnevi ne je. Ampak bom morala prekiniti, ker ji bom spet ta ritem hranjenja zmešala. Nevem, kaj in kako naj naredim?! A jo mogoče zobeki že matrajo? ker se zelo slini in jezik je cel čas zunaj. user posted image

Sicer sem bila z njo pri zdravniku in ni nič narobe, je skoraj premočna za svoj čas, tako da je fajn pridobivala na teži, in je mogoče to samo vmesno obdobje, ampak vseeno me skrbi. Ker že prej ni jedla primerno za svoj čas (180ml) zdaj pa to še na 3 obroke razdeli. Prej pa mi je jedla na 3-4 ure, kakor kdaj. Zdaj pa obup. In vem,da če bi se najedla kot mora, bi tudi spala dlje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok ne je in ne spi
12.10.2009 17:08:53   
Anonimen
Naša pri isti starosti poje od 90-150 na obrok. Največkrat 120. Je na cca 2 uri, včasih več včasih manj. Včasih ji ni za jest, pa tudi spi kakor je. Običajno po kako urico skupaj do 5x na dan. Slinjenje je skoraj zagotovo od zobkov-join the club. IN tako je lahko tečna in neješča tudi zaradi tega. Če pridobiva na teži in je vesela in zdrava, potem se po moje nimaš kaj dosti sekirat. Imajo pač obdobja...sicer ti bodo pa bolj izkušene mamice kaj več povedale...

(odgovor članu sanya)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.10.2009 11:39:03   
daisyb
zivjo,

jaz sem se tudi obremenjevala s tem....moj je imel vceraj 4 mesece pa ze tri mesece sploh ni povecal dnevne kolicine mleka..skoz poje tam od 600 do 800ml na dan. redil se je normalno..razen zadnji mesec mal manj. pridejo dnevi, ko poje vsak obrok od 150 do 190ml..pol pa spet manj...npr. sedaj ze tri dni poje komaj 110ml..in sam petkrat na dan.kdaj tudi manj..je pa tudi prehlajen.
po moje pac ne rabi veliko..saj tudi odrasli ne rabimo vsi enake kolicine hrane, da se zredimo. bos vidla, da bodo tudi dnevi, ko bi pa pojedla veliko.

(odgovor članu sanya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.10.2009 12:14:40   
daisyb
in spi pa tudi blj tako....zvecer gre tam med 20 in 21 spat...se enkrat ponoci zbudi....pol spi do kake 7...dopoldan spi pol se dvakrat po pol urce al se manj...sam po kosilu ponavadi spi kako urco al dve skupi in pol nic cel popoldne....
enkrat spi vec enkrat manj....najbrz, da so vsi otroci taki..eni spijo, drugi ne prevec in so bolj zivi. jaz sem ze zadovoljna s tem, da se sam enkrat ponoci bzudi....

(odgovor članu sanya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?