|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok iz prejšnje veze
20.1.2007 22:40:08   
metuLJchy
Mene pa zanima naslednje - moj partner ima iz prejšnej veze fantka starega 6,5 let. Ko sva se midva 3 leta nazaj spoznala ni bil več skupaj z njegovo mamico, jaz sem se vedno in cel čas otroku trudila pokazati, da ga sprejemam v celoti, kadar je bil pri nama čez vikende sem skoraj vedno moje želje prilagodila temu, da sem partnerju čimbolj pomagala, tudi vedno sem jima ob vikendih dala "njun prostor" - pomeni, da sem se namensko malo umaknila, da sta imela več časa zase. Kljub temu predvsem zadnjega pol leta opažam, da njegov sinko do mene goji neke vrste ljubosumje ali kaj...skratka, ne obnaša se vedno najlepše. In me take stvari bolijo, potem se nehote malo v svoj svet zapreš...ali ima katera podobne izkušnje? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok iz prejšnje veze
21.1.2007 9:44:18   
Njuškalo
Praviš,da je star 6 in pol.Torej sklepam,da je šel letos v šolo.Možno,da sprememba v obnašanju sploh nima veze s tabo, ampak je zdaj kao bolj frajer,ko je v šoli in zato nagaja.user posted image No,vsaj tako sem jaz opazila pri nekaterih malih vražičkih,ki so šli letos v šolo.user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2007 10:13:05   
Anonimen
Sama nimam take izkušnje. Lahko pa ti predlagam, da ga nadalje opazuješ in tako ugotoviš od kod prihaja njegovo ljubosumje in predvsem zakaj se tako obnaša do tebe. Vzrokov je lahko več. Lahko je šola, njegova mama ali pa njegove predstave, ker živi pri dveh družinah.
Šele ko boš ugotovila vzrok njegovega obnašanja boš lahko pravilno ukrepala. Pa javi ko boš imela kakšno ugotovitev. Zagotovo ti bodo lahko punce na RR pomagale.
Pa veliko sreče....Mogoče pa tako uveljavlja svojo voljo....beri : malce nevzgojen...

Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2007 20:33:16   
Anonimen
Zapomni si, da je to dvojno življenje za otroka najtežje. Čeprav se ti včasih zdi, da je že ok, ob naslednjem obisku vse splahni. Otrok razmišlja s svojo glavo. Samo on ve, kaj se mu plete po glavi. Ne vedno kriviti njegove biološke matere. Za prepir sta vedno potrebna dva in dvomim, da po tolikih letih mama nagovarja ali kakorkoli vpliva na otroka v zvezi s tem. Z otrokom naj se pogovori oče. Mogoče bo povedal, kaj ga muči, če pa ne, pa je boljše, da sta oče in sin nekaj časa sama. Pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.1.2007 20:46:43   
Anonimen
Ma ne vem, če je tole umikanje ravno najboljše. Tudi sama sem tako počela in če bi partner to izkoristil, pa ne v smisu, da bi deloval proti meni, ampak da me v tistih trenutkih, ko mi res ni bilo nekaj prav, ne bi poslušal, potem bi najbrž bili danes bolj proti koncu poti, ki jo vi začenjate danes. Hočem reči, da jima ti že lahko daš prostor, samo otrok ne sme čutiti, da se tebe takrat, ko pride on k očku, odriva nekam na stranski tir, da ti pa nisi pomembna. To, da si ti še kako pomembna, pa mu mora dati vedeti tvoj partner, otrokov očka. On naj te malo bolj povzdigne v njegovih očeh, naj ga malo navduši nad teboj. Kaj pa vem, naj ti pripravita kakšno lepo (med vama vnaprej dogovorjeno) "presenečenje", da boš vesela, ali kaj podobnega. Da bo otrok vedel, da ti nisi ena prepreka med njim in očetom, ki jo j treba pač vsakič, ko pride na obisk, odstraniti. Ampak da si ti del njunega življenja in da se imate tudi vi trije lahko fino, ste skupaj veseli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2007 11:06:47   
metuLJchy
ja hvala vsem za odgovore, še posebej splišni, ker mi je bil njen odgovor res nekako blizu..bi pa nekaj morala dodat...anonimna mi zgoraj pravi, naj ne obtožujem otrokove biloške mamice - saj jo ne! Mislim, da iz teksta tudi ni bilo kaj takega zasledit - ko je ona letos Spoznala novega frajerja sem bila prav vesela zanjo, s tem, pa da naj bosta otrok in oče pač nekaj časa sama se v celoti tudi ne morem strinjat - midva živiva skupaj zdaj, imam službo tu (prej 100 km stran) in tudi jaz se ne morem kar umaknit za cel vikend ali pa naj samo skuham pospravim in grem (?!?), če bi to naredila bi fantiču res dala vedeti da sem nihče - otroku se zavedam da mu ni lahko, zato se mu kolikor lahko trudim pokazat, da ga vsi sprejemamo, ne morem pa se enostavno "odstranit" - kaj pa če (in upam da kmalu) bova midva imela še kakšnega otročka - ali se bo potem tudi otroček moral umikat?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2007 15:27:11   
Anonimen
Splišni,

moram povedati, da me tvoja mnenja o zadeva, ki se tičejo otrok od prej, impresionirajo. Sama sem v taki situaciji. In mi je večkrat težko, ker imam občutek, da sem "potisnjena na stran". Pa ne vem, če je to res, ali sem samo otročja. Razumem, da je otrok na prvem mestu (se tukaj sploh lahko govorimo o mestih), ampak - tudi takrat sem jaz pomembna!!! Prilagajam se maksimalno, pa vseeno. Otroku se daje občutek, da je on prvi in EDINI. no, pol čez nekaj časa pa sem jaz. In tudi otrok se obnaša tako, kot da sem jaz pač sicer atijeva prijateljica, ampak - jaz sem kao pri njima. Ne da je on pri nama na obisku. Ampak JAZ pri NJIMA. In vse naokoli je atijevo in ne najino.
Saj vem, da bi to moral ati razrešit in - naj se ne jadam. Mah ne vem. Upam, da je vsak nekaj punc oz. žensk, ki me razumete in ki lahko z mano delite kakšno izkušnjo, mi kaj svetujete, se kaj pogovorimo in se mogoče kljub nerešitvi problema bolje počutimo.

Zelo bi bila vesela, da bi še katera napisala kake dogodivščine v zvezi z otroki iz prejšnjih zvez, mogoče zato, da vidimo, da nismo same v situaciji oz. da morda nimamo napačnih čustev. In da je normalno.

Drugi anonimni pa tole - ne vem, če je prav, da se umikamo. Ker s tem samo pomagamo k situaciji, da v otrokovih očeh nismo tako pomembne. In da smo me tiste, ki smo med njimi oz. jim na poti. To je moja ugotovitev. Čimbolj sodeluj. Zato, da bo otrok videl, da nisi kar ena. Apak si enakovreden član!!!!

....veselim se dogodivščin, težav, in na koncu koncev sigurno tudi lepih izkušenj iz družine z "otroci od prej".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.2.2007 11:46:00   
polma
Mogoče pa je razlog za njegovo ljubosumje prav mamina nova ljubezen. Ker se ne znajde v tej novi situaciji je verjetno to zmedo prenesel še k vama. Ne vem, je to možno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2007 20:05:38   
metuLJchy
Anonimna, si tako lepo napisala, glej če boš prebrala to sporočilo, pa če ti ni odveč daj piši mi magari zasebno sporočilo, si izmenjava kakšen mail...

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.2.2007 21:48:29   
Anonimen
Mi imamo 6,5 letnico, ki je pri nas samo 1x na teden in en vikend v mesecu.
Odkar imava otročka se je zadeva malo obrnila. Mala je pač ljubosumna. Jaz nisem imela več toliko časa za njo. Na žalost je pri nas tako, da mož tudi na wc ne sme it, ne da ga mala čaka pred vrati.
Je težko. Vsaj meni. Priznam, da bi lahko kdaj kaj več naredila, da bi se bolje razumeli, ampak...ne vem, tako pač je.
Da bi pa pustila cel vikend, da sta samo onadva skupaj se mi zdi totalna bedarija. Saj smo družina. In otrok iz prejšnje veze mora imeti očeta še vedno za avtoriteto in ne samo: kdaj bova šla pa v kino? kdaj bova šla pa v Atlantis?
Sama res ne vem, kje se me glava drži, ko je mala tukaj. Ker se pač sama ne zna zamotit. Sedi na kavču in gleda v luft. Ker noče risat, ker noče gledat tvja, ker noče nič. ČE sem zraven jaz je vedno tiho. Ko se sama odmaknem, skače, pleše, poje in pripoveduje zgodbice. Jaz sem poskušala, pa pač ne gre. Bo očitno moralo še kakšno leto minit, da bo mala malo zrasla. Se mi zdi.

Drugače pa...ja, težko je. Ampak se da user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
2.2.2007 22:56:46   
metuLJchy
sunqueen najlepša ti hvala za odgovor, so mi bili tvoji opisi kar nekam poznani user posted image  imaš prav, da se ni prav pretirano umikat, ker potem si res kot en "rep", ki kuha, pere, ipd...jaz zaenkrat v sebi še ne čutim kakih negativnih misli, si rečem, saj tudi otoku ni bilo lahko, sem pa žalostna dostikrat zaradi tega, saj le dajanje in dajanje sčasoma utrudi...jaz sem se do cca pol leta nazaj res maximalno trudila, se igrala ful zraven, ga vozila na sprehode, ... ko smo šli na morje sem fantu rekla, glej, jaz ne gledam kot da je otrok le tvoj,  pol stroška za hotel zanj daš ti pol jaz.. a morje je žal izpadlo tako da si skoraj ljubčka nisva smela dati...ali pa imeti 10 minut romantičnih...dostikrat pazim eno punčko ki ima 6 let, pa priteče kdaj k meni se stisne in reče "rada te imam"...ej, v trenutku ti toliko da, da bi za njo naredil nevem kaj vse! Saj pri partnerjevemu otroku ne pričakujem tega, a tudi tega si ne želim, da me vsakič špikne ob misli, "kako pa bo ta vikend"...in vprašam se "kako bo ko bova imela svojega otročka..?? Kako bi sprejel dejstvo, da si mora atija deliti še z nekom?"
Bi si želela, da se še katera punca oglasi, se mi zdi da je to rahlo tabu tema, saj res, vsi tu si želimo (oz. imajo) otočke...jaz si jih tudi želim...a bojim se da je govorjenje na to temo včasih narobe razumeto, kot da gre vedno za pepelko in mačeho.. a razumela bo najbolje tista, ki je podobne stvari doživela. ..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2007 16:53:23   
VERONICA
Ja, biti "mačeha" sigurno ni lahko. Že samo ta beseda! Ko pa govorimo o otrokih ki imajo žive mame...

Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2007 21:01:09   
Anonimen
ja,pri nas je tudi štala glede tega.
samo sem se jaz po par letih truda nehala truditi.pač ne gre.so koruznikova bivša in moja tašča in tast vse sproti zrušili,kar sem se trudila sezidati.
moj koruznik je pa itak,tko...njemu je vseeno.njemu se itak ne da se ukvarjati z nikomer.
njemu je bilo najlažje ga pripeljat domov in sem se morala jaz ukvarjati z malim.odkar imava tamalouser posted image  se pa meni ne da se ukvarjati s svojimi dvemi pa še z njegovim,medtem ko bo on spal na kawču.user posted image
njegov sine bi rad bil samo z njim,vedno ko je bil z nami,ga je vlekel proč od nas treh,vedno je rekel:pustimo te babe in greva midva sama nekam...
vem,da tako hoče njegova mama in moj koruznik mu ni nikoli rekel,da smo mi vsi skupaj družina ampak mu je vedno ugodil.
pri nas je ena sama zmeda,no...bi predolgo trejalo,da bi vse opisala.
v glavnem,mi se ne družimo več.ko ima svojega sina,sta skupaj samo onadva,včasih vzameta s sabo še šolarko in user posted image .jaz se pa ne pridružim temu teamu.
tako je volk sit in koza cela: njegova mamica je dosegla,da se ne družimo več,jaz imam mirne živčke,kako to vpliva na otroke pa vemo vsi...

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
4.2.2007 23:06:57   
Anonimen
Nikki, in zakaj je njegova mamica dosegla, kar je hotela? Kaj pa ima ona od tega?
Iz tvojega posta je razvidno, da je za takšno situacijo kriv tvoj partner, ker se niti ne poskuša s svojim sinkom pogovoriti in mu razložiti situacijo. In da je pustil, da si se ti ukvarjala z njegovim sinkom, pa še z vajinimi skupnimi otroci, on pa je ležal na kavču? Ja, to marsikaj pove o njemu. Se ti ne zdi, da je on dosegel svoje? Samo vprašanje za v razmislek, nič slabega ne mislim. Pa srečno.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.2.2007 8:32:58   
Anonimen
zakaj je njegova mama dosegla svoje?ker je ves čas težila,da mali ne sme biti z mano,naj bo sam s svojim fotrom,... potem so začeli še starši od mojega koruznika to isto stvar prakticirat-ga niso pustili k svoji sestri,ko je bil pri njih na obisku,...
v glavnem so se oni odločili,da se mali ne sme videvati z user posted image ,s šolarko in mano.
in potem sem tudi jaz rekla ok,pa naj bo po njihovo in ne sodelujem več.
moj koruznik pa v tem primeru kaj dosti ne bi mogel narediti,tudi če bi hotel.v bistvu je cel posran,ko mu bivša kaj reče,njegovi tastari ga pa itak nikoli ne upoštevajo in vse naredijo,kot hočejo oni.ne gleda na to,da je njegov otrok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.2.2007 9:05:03   
kalbo
Verjamem, da je biti težko očitova tanova. Samo verjemite mi, da je še težje bit otrok ločenih staršev. To vas veliko pozablja. Vedno glejte na situacijo skozi otrokove oči, pa bo lažje. Obnašanje 6,5 letnika se pa lahko spremeni iz tisoč razlogov in sploh ni nujno, da ima kakršnokoli zvezo z ločenimi starči in s tabo metulči.
Definitivno se pa nikoli ne sme iz tega naslova otroku popuščati. Sem hvaležen moji mami, da mi ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.2.2007 16:22:24   
VERONICA
Samo verjemite mi, da je še težje bit otrok ločenih staršev. To vas veliko pozablja.

Ja to je sigurno tako, in tega se mi "ta nove" 99% časa tudi zavedamo. Ampak ker nismo superwoman pride tudi na vrsto tisti moment ko nismo tako močne in ko smo v stiski. In takrat pisarimo.

Te stvari se pa dogajajo po navadi ko naši moški, očetje torej, ne rihtajo stvari kot bi morali. Oni nočejo ali ne znajo, me bi to rade namesto njih pa ne smemo = frustracija. 

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.2.2007 20:35:05   
plenicka
Kalbo in Veronika, se strinjam z vama. Težko je biti otrok ločenih staršev, težko je biti "ta nova", dejstvo je, da je treba na takšne situacije gledati z otrokovimi očmi, drugo, še bolj pomembno dejstvo pa je, da mora te zadeve urediti oče (v tem primeru) in ne "ta nova".

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.2.2007 21:50:57   
metuLJchy
kot "ta nova" se strinjam s tem, da je treba na situacijo gledati z otroovimi učki...in ga upoštevat...vse lepo in prav do sem...je pa res, da je tudi nam ta novim kdaj hudo...ker včasih dosti dajemo, dajemo skoraj tako kot bi bile otroku mamice, pa včasih ne dobimo besedice hvala, toplega pogleda nazaj, kot bi ga mamice...niso to besede zoper otroke ločencev, sploh ne, le besede, ki jih je nekomu treba povedat...nismo vse "grde" mačehe...in včasih se zelo trudimo...a smo le ljudje...tako kot v vseh nas, je nekje otroška duša...ki želi topline...mamice, očki, otročki in kdoirkoli, ne nam zamerit, če smo kdaj žaloste...ker si tudi me želimo en nasmeh ljubezni nazaj...

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.2.2007 11:28:26   
VERONICA
Nikki, še par besed za tebe.

Sem prečitala tvoj post in se mi nekako zdi da bivša in starši od tvojega ne želijo da si zraven zato ker na ta način želijo prisiliti tvojega da se ukvarja z otrokom?  

In da tvoj rajši gre s ta velikim "v življenje" kot da se ukvarja z mlajšimi otroki?

Kolika je pa razlika v letih med fantkom in šolarko?

Mi smo bili na morju s dojenčico, 2,5letnico in najstnikom in moram reči da je to že "po definiciji" bil problem. Moj mož je bil trgan med najstarejšim ki bi najrajše šel kam solo z očetom in mano ki sem zelo težko zmogla dva tako majhna otroka.

Saj sem hodila tudi sama z njimi na plažo (ali pa ostala doma in potem motila njegove starše, ki so že starejši in rabijo tudi počitek), kot obrneš so me mučili ali utrujenost ali občutek krivde.

Neposredna povezava do sporočila: 20
6.2.2007 11:49:27   
pina-1
Meni se pa ne zdi prav, da spreminjamo način življena ko pridejo otroci iz prve veze na obisk. Moj mož ima dva otrok od prej, ki sta že velika, in nikoli nismo živeli drugače, ko sta onadva prišla. Vedno smo se obnašali kot da smo mi družina, ki ima ravno tako svoja pravila in svoje smernice. Mislim, da le tako lahko dosežemo neko spoštovanje pri njih.
Pomembno jim je pokazati, da je njihov tati sedaj srečen in da dobro živi. Ko so mali tega ne razumejo takoj, ampak bolj kot odraščajo bolj jim to postane jasno.

Naša dva z veseljem prideta k nam in se pri nas počutita kot doma ( predvsem ta starejši, ki ima že svoj avto). Nad njuno malo sestrico sta pa itak nora.

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.2.2007 12:13:00   
metuLJchy
saj po moje bit moglo bit nekako tko kot pravi pina, le da bi najlažje očki ta red naredili...če ga ti kot nova očkova partnerka te ta mali le še bolj postarni gleda...dostikrat pa se v takih primerih oba ločena partnerja otroku trudita dati maximum, in tako mu včasih (ne posplošujem) data celo preveč, oziroma pozabita dati kakšno mejo...verjetno ko so otroci večji lažje to razumejo, in sama menim, da je bolje, da ima otrok starša, ki sta sicer ločena, a zadovoljna (in da otrok tako čuti to...) kot pa dva skupaj živeča starša, ki se ne prenašata najbolje...mislim, da v tem primeru otrok ne vidi kaj čisto naj bi ljubezen bila....

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.2.2007 14:30:45   
pina-1
oče sam bo težko to posatvil, ker je preveč čustven ( prav je tako). Midva sva to skupaj predebatirala in se odločla da tako bo. Je pa res, da sem bila jaz tista ki je vseskupaj peljala, ker bi on hitro popustil.

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

Neposredna povezava do sporočila: 23
6.2.2007 17:24:49   
VERONICA
To Pina si tudi jaz želim, in mislim da drugače kot tako tudi ne more biti. Otroci iz prvega zakona niso in ne morejo biti gosti že zato ker njihov obisk ne bomo skenslali v slučaju bolezni, nosečnosti, novorojenčka... Kako lahko se pa bojo zavrteli skupaj z opravki v naši družini je žal odvisno ne samo še od našega partnerja ampak tudi od navad katere so prinesli iz "ta druge" družine.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.2.2007 22:15:39   
Anonimen
veronica- ne ni tako,kot si razumela,da nočejo mene zraven zato,da bi se koruznik več ukvarjal s svojim sinom,ampak preprosto zato,ker me ne marajo.tudi če nas ni doma,se koruznik uleže na kawč in spi ali gleda tv,mali se igra s kockami.kaj bi bilo drugače,če bi bile me3 doma?
mali prihaja velikokrat k babici in dedku (živimo v isti hiši),tudi ko koruznika ni doma.in NIKOLI ne dovolijo,da bi prišel k nam3. ko se recimo srečamo pred hišo in poklepetamo,šolarka in user posted image  sta ga vedno ful veseli,ga dedek prime za roko in odvleče stran.tukaj se vidi,da ne dovolijo,da je z nami3.
razlika v letih je pavno prav,da bi vse štimalo.šolarka je dovolj velika,da razume in se prilagaja,on je tudi že dovolj velik,da bi vse zaštekal,tamala je pa še toliko mala,da ne šteka nič in ji j evse kul.
sej tudi je vse štimalo na začetku.sva ful dobro furala zadevo,so se otroci ful razumeli,smo bili ful skupaj in vse...
dokler se niso mamica,in moja tašča in tast odločili to uničit.
nekaj časa sem še požirala,ko pa je začel mali prihajat k nam in mi začel:mamica je rekla,da mora to biti tako,da to moraš narediti tako,da mora tata to in to... ali pa :je rekla babica...
ok halo,kdo pa so,da bojo oni meni ukazovali,kako naj živim?
sem se trudila ga vklopiti v našo družino,mu dati vedeti,da je član,da je naš,da ga imam enako rada kot šolarko in user posted image ,samo ne po njihovem načrtu.
in vsakokrat ko je prišel,smo morali spremeniti način življenja in delati vse tako,kot je hotel on oz. njegova mamica ali babica,...
sej bi se mi zmešalo! in mojim puncam tudi.
sej smo se mu prilagajali,samo,da bi pa tiste dni,ko je bil pri nas totalno spremenili način in pravila...
e,ni se izšlo.
mali pride,se pozdravimo,potem kam gresta koruznik in on,včasih odpeljeta še šolarko in user posted image .
jaz mislim,da se koruznik še premalo vidi z malim,samo kaj,ko se mu ne da...pravi,da nima časa,potem pa sedi v kantini s prijatelji...
včasih tudi me nismo lih wonderwoman,a?

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?