|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok brez očeta
16.12.2005 14:04:13   
Anonimen
Vse kaže na to, da bova z očetom mojega še ne enoletnega sina kmalu ločena. Odnos med nama se je zelo poslabšal, ko sem rodila, tako da je zadnje mesece v hiši prav nevzdržno. Mene včasih še videt več ne more. Po njegovih besedah samo težim in mu grenim življenje.

Jaz ga ne sovražim, a življenja si s tako hladnim človekom več ne znam predstavljat.
Med nama ni več ne spolnosti, ne komunikacije... otrok je edino, kar naju še združuje. Če bova ostala skupaj bo kmalu še slabše.

Težko je zdaj narediti ta odločilni korak in se ločiti. Kako naprej?
Kako naj sama vzgajam sina? Mislim da bi lažje vzgajala sama hčerko. Fantek pa le bolj potrebuje očeta. Saj bi ga videval, a to je dosti premalo. Prikrajšan bo pa za pravo družinsko življenje, za brate ali sestrem ki bi jih lahko še imel. Bom jaz sploh sposobna kdaj še imeti kakšnega moškega ob sebi...
Vsak dan jočem...kako sem bila lahko tako naivna??

Zdaj se bojim življenja, bojim se da mi bo sin kdaj očital, da sem mu vzela očeta.

Prosim vas za nasvet, za pomoč....user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok brez očeta
16.12.2005 14:12:26   
MarijaPo
Mislim, da otrok v takem vzdusju ne more solidno odrascati. Ce sta tako mama kot ata nesrecna in tezita en drugemu in je na sploh zoprna scena, bo tudi mali nekaj slabega odnesel iz vsega skupaj.

Misli nase in na svojega otroka in se loci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2005 14:15:41   
viv_
Takoj po porodu se pogosto zgodi, da se odnosi ohladijo, da ni več komunikacije in tako naprej.

Na tvojem mestu, bi si dala sedaj en mesec časa, bi se res maksimalno potrudila za vezo (če ti seveda je do tega), kdaj bi dala otroka v varstvo, da bi bila sama. Predvsem bi se s partnerjem pogovorila o tem kaj te mori in probajta rešit situacijo.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2005 14:21:31   
lex
Se popolnoma strinjam z viv, da probata zakrpat, če se da še kaj zakrpat, če ne pa je bolje da se ločita.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2005 14:24:15   
dory
Mogoce bi bilo res najboljse,da o vsem se enkrat premislis in ce obstaja kancek upanja,da vezo resita, potem to storita.
Ce ne vidita vec izhoda, potem je se najbolj prav do otroka, da to agonijo koncata, saj otrok vse cuti in na koncu koncev se najbolj trpi.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2005 14:29:56   
zoya_
če je želja iz obeh strani, potem se pogovorta in skujšata rešiti, če se še kaj rešiti da. Seveda se morata oba potruditi, tako on kot tudi ti. Kakršnokoli obsojanje, samo on je kriv ali pa samo ti, je čisto brezpredmetno. Oba sta kriva, da je do tega prišlo. Če si človek to prizna, potem je že veliko naredu... Drugače pa ostanita vsaj v normalnih odnosih zaradi otroka. IN verjetno otrok ne bo brez očeta, samo ne bo mu na dosegu roke 24 ur na dan. 

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2005 14:40:21   
Marogica
Sicer se težko vklopim v vajin odnos, ker ga ne poznam dobro. Če odnos ni tako skrhan in je "jedro" OK, potem se splača poizkusit s pomočjo kompromisov, pa tudi strokovnjakov. Seveda je za otroka bolje, če ima oba starša, ker ima oba rad in ju tudi potrebuje.
Če pa je vajin odnos "na koncu", se pa pač moraš sprijazniti s tem, da bosta šla pač narazen. Odraščanje otrok v družinah, kjer ni več ljubezni in spoštovanja, lahko pusti posledice otroku za celo življenje. Otroci določene stvari čutijo, čeprav mi starši mislimo, da jih niti ne vidijo, kaj šele čutijo. Otrok bo mogoče res prikrajšan za družinsko življenje, bo pa imel možnost živeti v "skupnosti", kjer bodo odnosi normalni, brez prepirov.
Vem, da ni lahko in upam, da se boš odločila tako, da bo za vse udeležene najboljše.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2005 14:42:54   
nInAzWeRiNa
grozno je samo to da je tega vedno večuser posted image ...in ker sem tudi sama z razdrte družine lahko povem da je vse prej kot lahko!!! če ostaneta skupaj in se še naprej kregata in sovražita,dajeta malčku slab zgled-ker se otroci nezavedno učijo,lahko kasneje ko bo večji posnema in npr. v svojih zvezah nikoli ne bo srečen.Tako da če ostaneta skupaj vaju lahko reši le komunikacija in mogoče kakšna pomoč če si tega sploh še želita. Če gresta narazen je to za otroka dvojni svet v katerem živi med dvema staršema,ki si ga podajata kot žogico...zato pa pravim da bo v vsakem pogledu težko še najbolj pa bo to občutil vajin otrok.
a prej je blo pa vse v redu med vama??ker ko sem svojo mamo vprašala če sem bila načrtovan otrok mi je odgovorila da sem bila in da sta mislila da bo potem bolje..user posted image otrok nima te moči ker je samo še eno bitjece ki ni ničesar krivo in nima te moči da bi popravljalo nekaj kar je nepopravljivo...

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2005 19:24:20   
Anonimen
Ne mešat tvojega odosa (partnerstva) z odnosom tvojega moža in otroka (starševstvo). Gre za dve različni stvari, ki sta medsebojno sicer povezane, vendar ne gre za isto stvar.
Če misliš, da imata še kaj možnosti, da pokrpata zadeve, potem se morata oba potruditi in kaj narediti v tej smeri.
Če ne vidiš več rešitve za vajin odnos, je po mojem potem brezveze vztrajati v zvezi brez ljubezni in normalne komunikacije samo zaradi otroka. Če se vidva ločita, to še ne pomeni, da tvoj sin ne bo več imel očeta. Ti ne boš več imela moža, vendar bo tvoj otrok očeta še vedno imel, le da v drugačnih okoliščinah.

In nisi bila naivna! Kakor vsaka stvar v življenju je tudi kakršno koli partnerstvo riskantna stvar. Kot je rekel Forrest Gump: "Življenje je kakor bonboniera, nikoli ne veš, kaj dobiš". Isto je s partnerstvom. Lahko je dolgo časa čudovito, potem pa se pokažejo stvari, ki jih prej nismo pričakovali. Zaradi morebitnega slabega konca še ne pomeni, da je bil tudi začetek in sredina slaba. Včasih se življenje žal obrne tako, kot nismo pričakovali. Toda če ne bi reskirali, potem tudi vsega lepega ne bi doživeli. Zagotovo imaš tudi ti lepe spomine in neglede na to, kako se bo odnos s tvojim partnerjem končal, ti bodo poleg slabih ostali tudi lepi spomini.  In nikoli ne veš, mogoče se pa vse obrne ponovno na lepše tudi v tvojem odnosu. Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2005 22:04:48   
Gina
Jaz se strinjam s predhodnicami, mogoče samo še čisto konkretno, kaj bi jaz naredila.

Najprej bi razmislila, kaj točno je tisto, česar jaz ne dobivam, mislim čisto zelo konkretno, kaj pričakujem in nimam, nisem srečna (to najbrž že veš - ali tudi ne tako zelo natančno), potem pa moraš nujno razmislit, zakaj on ni srečen, česa on ne dobiva.
Vedeti moraš to, da moški in ženske nismo enaki, funkcioniramo rahlo drugače. Fajn je upoštevat to. Po mojih izkušnjah funkcionirajo samo tisti zakoni, kjer sta oba pripravljena malo popustit, se v določenih rečeh prilagajata. Ampak pomembno je tudi to, da imata skupne vrednote, da sta podobne sorte v tem. Če je tako, imata jedro, na katerem lahko gradita, če sta pa preveč različna, pa ni šanse, da obstane.
Če je tvoj tako daleč, da ne more več, da se mu zdi vse samo še teženje, bi gotovo zdajle najrajši imel mir, tako zelo zelo zelo, da mu je ta hip vseeno, če greš. Torej je vendarle v stiski. Ni sposoben živet družinskega življenja, sploh ne takega, kot si ti predstavljaš. Lahko mu začneš nudit tisto, karresnično rabi, če je to čas zase pa čas zase, potem bo mogoče sposoben funkcionirat - ali pa tudi ne. On tisti tako grozno rabi, kot ti rabiš njegovo pomoč ali prisotnost, ali karkoli že. To ni zagovor, to je le gledanje iz druge perspektive. On v resnici tako čuti. Ali pa ti lahko čez to greš ali ne, pa nimam pojma.

Če ne gre, pač greš. otroci so rajše nekje, kjer se oči in  mami ne kregata, pa tudi ti si boš slej ko prej našla novega partnerja. Otrok bo imel družino. Malo drugačno, ampak  fajn družino. Veliko je takih, drugačnih družin dandanes. Moja tudi. Moraš pa biti toliko fer, da pustiš otroku imeti tudi očeta, ne da se kregaš z njim še naprej. Vse se da.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.12.2005 7:33:19   
Anonimen
Hvala punce, še posebaj tebi Gina. Si mi dala malo mislit, včasih res ne vidim nič drugega kot samo sebe. Sem še mlada in dokaj neizkušena kar se tiče partnerskega odnosa. V zvezo sem stopila polna optimizma in z upanjem, da se meni pa ne more nič takega zgodit. Da bo poskrbel zame, da bom za njega na prvem mestu...

Vem da, če ne bi imela otroka, bi že šla. Zato, ker se mi enostavno ne bi dalo delat na takem odnosu. Pa zlasti, če on ne bi bil pripravljen na pogovor ali pomoč nekoga tretjega. O tem zadnjem pa pravi, da njemu že ne bodo drugi solili pamet in služili na njegov račun. Kadar pa jaz začnem pogovor pa seveda po njegovo spet težim. Je petnajs let starejši od mene, sem mislila da je zato bolj zrel. Pa za sabo ima že neuspel zakon in otroka. Ki pa mi ga po petih letih odkar sva skupaj še ni predstavil, čeprav ga obiskuje vsak teden. Tudi zaradi tega mu težim, naj že uredi zadevo s svojo bivšo. Z njo pa se mu sploh ne da pogovarjat, čeprav bi se imla dosti za zmenit in jo vidi samo za tisto sekundo, ko mu preda otroka. Ona pravi, da ima njegov prvi otrok psihične probleme in da ni dobro, da me spozna. Tako sva trikrat na teden z malim sama doma, ko gre on na obisk na drugi konec Slovenije. Je pa rekel, da bo najkasneje do takrat ko bom rodila vse drugače. Zdaj vem, da se mu preprosto ne da ubadat s tem, tako kot se mu ne da ubadat z nama. Enostavno prelaga na jutri, na naslednji teden, po novem letu....

Včeraj je rekel, da se bo poboljšal..Danes zjutraj mi je celo pomagal pri otroku.
Vem, da moram zdaj največ delati na sebi. Končno že napisar diplomo in se finančno osamosvojiti. In predvsem delati na sebi in se ne obremenjevati tolliko z njim. Če se bo spremenil, se bo zato, ker sam tako hoče.

Gremzdaj k otroku, res hvala za vse.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
17.12.2005 9:07:24   
rija
Anonimna in ti v dani situaciji misliš še na BRATE IN SESTREuser posted image user posted image user posted image  tvojemu otroku?  Z istim partnerjem?

< Sporočilo je popravil rija -- 17.12.2005 9:08:54 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.12.2005 10:57:01   
corfu
Poskušajta stvari urediti, drugače pa sem mnenja, da je boljše, da otrok odrašča v zrelem in zdravem okolju, pa četudi je to cena, da oče ni prisoten.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.12.2005 13:29:40   
Maček Muri
Prikrajšan za brate in sestre? Praviš, da ima mož že enega otroka. Torej je otrok že zdaj prikrajšan, saj brata ali sestro že ima. Ne predstavljam si, da bi imela otroka z nekom, ki mi ne želi predstavit svojih otrok.
Temeljit pogovor je tukaj več kot potreben.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.12.2005 14:53:11   
Anonimen
Meni se zdiš ful zrela oseba in sem prepričana, da boš naredila tako, kot je prav. Res začni delati na sebi, ne čakat njega. Boš videla, tudi on te bo na ta način bolj spoštoval.

(odgovor članu Maček Muri)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
17.12.2005 23:43:54   
Anonimen
Mislim, da je najbolje, da se ne obremenjuješ s tem, kaj bo. Pusti življenju da ti prinese svoje.
Nisi ne prva ne zadnja, ki je ločena.
Očeta mu nisi vzela, otrok bo VEDNO imel očeta. In kljub vsemu ima lahko veliko bolj polno življenje, kot če bi živeli skupaj v prepiru, alkoholu, pretepu,...
Tako bo imela polno materino ljubezen in polno očetovo. To je pa že veliko, saj marsikdo tudi tega nima.
Otrok pa še vedno lahko dobi bratce in sestrice, tudi če niste skupaj! Boš videla čas prinese svoje...
Mogoče že prej nista bila za skup, pa le nista videla tega. Žal je včasih tako, da stvari opazimo prepozno. Še vedno pa ni čisto prepozno...potegni iz tega ven maksimalno kar lahko!
Vso srečo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Strah ob uvajanju
Admin

Česa te je pri uvajanju v vrtec najbolj strah?

da bo otrok jokal in ga vzgojiteljice ne bodo potolažile (32%)

da me bo otrok strašno pogrešal (5%)

da se bo otrok poškodoval (3%)

da se mu vzgojiteljice ne bodo dovolj posvetile (8%)

da bodo vzgojiteljice do otroka grobe (10%)

da se otrok v vrtcu ne bo dobro počutil (42%)

Število vseh glasov: 78

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!