SaaS
|
Mi smo imeli podobno situacijo. Shodil je dva dni preden je bil 17 mesecev. Hodila sva na fizioterapijo, sicer ne tako pogosto kot vidva. Enkrat na dva tedna in doma sva vsak dan delala vaje. Doma je še šlo, na terapiji se je pa drl od začetka do konca. Je terapevt rekel, da ima še enega takega otroka... Pri 14 mesecih se je šele potegnil na noge in stal ob opori, do takrat pa samo sedel in se "drajsal" po riti. In nakladal ves čas. Ko vrstniki še niso govorili, je že povezoval besede skupaj (in sedel..). Sva šla v razvojno in je rekla, da je le počasen razvoj in nič hudega narobe, da bo že. In je res. Ko se je odločil, da bo shodil, je en večer naredil kar naenkrat 5 korako, nato 6. Drug dan je prehodil dnevno in potem je čez dva dni hodil. Zelo malo je še padal ali kaj podobnega. Drugi sin, ki je shodil pri malo manj kot 13m, je veliko več probaval, padal, se lovil, bil temu primerno v modricah... Ko mi je kakšna mamica modrovala, kako ga učit hodit, motivirat, sem kar ošpice dobila. Da ga očitno dovolj ne motiviram, če se sploh kaj z njim ukvarjam... Ko njen otrok še nič ni govoril, moj pa že skoraj stavke delal, je tudi nisem učila, kako se pogovarjat z njim... Za vse pride čas, nič prehitevat. Zdaj moj petletnik teče, skače... Res, da ni največji atlet, a je normalno razvit.
|