|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroški dodatek
8.3.2007 18:10:44   
Anonimen
Od lanskega februarja sem v ločitvenem postopku, zaradi nasilja in alkohola sem se odselila k mami že prvega maja 2005. Z njim imam 3 otroke, za nobenega mi ne da niti €, tamali občasno gre k njemu za vikend pa že to sem mu mogla dat kdaj kaj hrane zraven. Problem je ta, da meni marca poteče otroški dodatek. Ker sva uradno še poročena saj se na prvi obravnavi nisva mogla nič zment, na drugi ga ni bilo brez opravičila, na tretji se je opravičil, da je bolan. Maja bo spet obravnava. Ja in zradi tega moram njegov dohodek še pisat v polo za otroške, kar meni ni logike, če bi bila ja brez plače bi pa lahko s potrdilom dobila socialno. Jaz zaslužim dobrih 500 € on 1200. zato dobim zdaj minimalni o dodatek, do subvencije za hrano v šoli pa nisem upravičena, ker gre po višini otroškega dodatka. Zdaj pravi da mi  dohodninske odločbe ker nagaja ne da torej bom ostala čisto brez. Nimam pojma kako bomo živeli. Že zdaj bi bilo hudo, če ne bi mama kdaj kakega € primaknila in ne bi občasno pomagala 1 nepokretni ženski. Socialni sem povedala da mi ne da odločbe, pa je rekla da to ni njen problem, da pač ne bom dobila dodatka, če vsega ne bom oddala. Pa hallo pa kaj sploh te ženske na csd jih delajo. Jaz sem pa mislila da so med drugim tam zato da rešujejo družinske probleme.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otroški dodatek
8.3.2007 18:29:55   
soncece24
Ko si dala vlogo za ločitev, si verjetno dobila nek papir, da si v ločitvenem postopku in to ti bi po moji logiki morali upoštevati kot dokazilo, da nista več skupaj. 

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.3.2007 19:49:23   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

Ko si dala vlogo za ločitev, si verjetno dobila nek papir, da si v ločitvenem postopku in to ti bi po moji logiki morali upoštevati kot dokazilo, da nista več skupaj. 

Ampak potem ti bodo pomojem vseeno izplačevali minimalni OD do ločitve, potem boš pa dobila za nazaj vrnjeno. Sklepam.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.3.2007 21:07:27   
Anonimen
do pravnomočnosti sodbe se to obravnava kot družina v pisarni za otr dodatek v pisarni za socialno pomoč pa drugače. Meni v tej zakonodaji ni logike. Nc ne bom dobla za nazaj. Se smatra da un se enakovredno prispeva az otroke, Samo res mi nič ne da. Mi pa s 50 € živet nemormo. Za nalasc z locitvijo zavlacuje kr se zmeraj nemore dojet da sm ga zapustila ko se ej več let fizicno in psihicno znasal nad nami.  Izgubil je boksarsko vrečo kuharco in cistilko v isti osebi namrec.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2007 0:04:11   
Misek
Najdi si dobrega odvetnika/odvetnico. Imas pa tudi zastonj pravno pomoc.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.3.2007 8:04:43   
kimba
Pojdi na CSD oni ti morajo pomagati, zato so tam. Vsaj tako so moji kolegici ko je isto zapustila partnerja z dvema otrokoma (nasilje, alkohol) so ji tisti trenutek dali gotovinsko izplačilo socialne pomoči in takoj spremenili za otroški dodatek da je mati samohranilk, za ločitev pa je dala šele čez 14 dni.

Je pa res da ona še sedaj ne dobiva preživnine od njega in jo mora vseeno vpisati v obrazec za otroški dodatek, res da minimalno 30.000 SIT, in se ji tudi ne pozna pri višini otroškega dodatka. Če te še kaj zanima vprašaj.

In pojdi hitro na socialno, saj tudi tam verjetno vedo, da ne živita več skupaj in povej kakšna je situacija.

kimba s tremi sončki

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.3.2007 13:25:45   
bambi
Jaz ti svetujem, da na CSD kar malo bolj ostro nastopiš, zahtevaš nadrejenega..... ker vem, kako nekateri delajo, se te želijo čimprej rešit in to je to..... ti pa imaš svoje pravice, oni so  zato tam, da ti svetujejo, saj imaš od sodišča, da si v ločitvenem postoku, jaz bi tudi na sodišče poslala kakšno urgenco, saj je očitno, da se tvoj bivši izmika, trpite pa ti in otroci....... Včasih se je treba pač zelo odločno zase postavit, vem da je težko, a mnogokrat uspe.

Upam, da se bo zadeva hitro rešila in želim ti čimveč sreče..... bivšega pa kar glede na plačo oderi pri preživnini, ker če ima za alkohol bo imel tudi za otroke...... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu kimba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?