Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: otroški dodatek-da ali ne 29.6.2008 18:08:36
|
|
|
|
mamm
|
Otroški dodatek ti pripada vseeno, ni pogojeno s preživnino, to pa si le zrihtaj, pa če daješ na banko pa bo otrok ponucal ko bo starejši.
|
|
|
|
RE: otroški dodatek-da ali ne 29.6.2008 19:25:05
|
|
|
|
arabela*
|
Ja,hvala.Ampak kaj pa če s partnerjem ne živiš skupaj in ne plačuje preživnine? Sem slišala,da je kolegico lani na csd baje kar domov poslala,češ,če nima zrihtane preživnine,da ne more zahtevat otroškega dodatka?
|
|
RE: otroški dodatek-da ali ne 29.6.2008 21:20:41
|
|
|
|
mama54
|
Če je oče znan in vpisan v rojstni list otroka mora biti prvo rešena preživnina, nato se rešuje otroški dodatek.
|
|
RE: otroški dodatek-da ali ne 29.6.2008 22:31:19
|
|
|
|
ona
|
Ma saj otroški dodatek nima veze,če bivši ne plačuje pređživnine!jaz npr. dobivam preživnino in sevda tudi otroški dodatek,ker otrok živi pri meni,kolegica pa ne dobiva nobene preživnine od bivšega,ker je tip nekam mrknil,pa glih tako dobiva otroški dodatek
|
|
|
|
RE: otroški dodatek-da ali ne 29.6.2008 22:34:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma saj otroški dodatek nima veze,če bivši ne plačuje pređživnine! Urejeno jo moras imeti na papirju. Kako potem ne(placuje) pa ni pomembno, kar se tice otroskega dodatka.
|
|
|
|
RE: otroški dodatek-da ali ne 29.6.2008 23:23:45
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Ma saj otroški dodatek nima veze,če bivši ne plačuje pređživnine! Urejeno jo moras imeti na papirju. Kako potem ne(placuje) pa ni pomembno, kar se tice otroskega dodatka. Točno tako, urejeno mora biti na papirju, dejansko stanje oz. (ne)plačevanje potem nikogar več ne briga. Še v primeru, da je oče neznan, je cela kolobocija, predno si zrihtaš otr. dodatek, ker držvi je cilj, da ti da čim manj denarja. Moja kolegica je mogla fejst zaropotati na csd-ju, da so ji nehali težiti in končno sprejeli dejstvo, da je oče neznan - so na vsak način forsirali tožbo za očetovstvo.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 29.6.2008 23:25:07 >
|
|
|
|
RE: otroški dodatek-da ali ne 30.6.2008 9:34:17
|
|
|
|
arabela*
|
Ja do tukaj vse lepo in prav. Kaj pa če živita v ločenih gospodinjstvih??Vsak na svojem naslovu prijavljen?? kako pa je pol z dodatkom??
|
|
RE: otroški dodatek-da ali ne 30.6.2008 13:20:55
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya Ja do tukaj vse lepo in prav. Kaj pa če živita v ločenih gospodinjstvih??Vsak na svojem naslovu prijavljen?? kako pa je pol z dodatkom?? Nima veze, kje je kdo prijavljen. Mi2 sva celo poročena, mož pa je prijavljen na drugem naslovu. aNaslov nima veze, niti nima veze, kje kdo v resnici živi, vezo ima samo dejstvo, ali ste družina ali ne - torej, ali vidva s pArtnerjem enakovredno torej skupaj skrbita za otroka. Če ste družina, potem se upoštevata tvoj in partnerjev dohodek, ki se deli s št. družinskih članov in na podlagi tega zneska se potem določi otr. dodatek. Če pa niste družina, potem se partnerjev dohodek ne upošteva, se pa poleg tvojega dohodka upošteva preživnina, ki mora biti pravno-formalno določena, torej potrjena s strani sodišča. V obrazenc ne moreš kar samovoljno napisati neke preživnine, kajti csd ima itak vse podatke v zvezi s tem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Partner pri porodusmžAli bo/je vaš partner bil poleg vašega poroda?DA (
86%)
NE (
14%)
Število vseh glasov: 188Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!