ma19teja
|
Naš tavečji bo dopolnil dve leti in že ima črne zobke. Prejšnji mesec sem čisto slučajno opazila, da so zgornji zobki na notranji strani črni. Me je skoraj kap. Trudim se mu jih redno čistiti, vsak večer z Weleda zobno pasto, pazim na njegovo prehrano, po pranju zobkov, je samo še voda za žejo po potrebi. No takoj sem poklicala dr.Vidicevo v KR (ker je baje ona PRVA POMOČ za vse tamale, ki še ne hodijo v vrtec KR in okolica ???), sva dobila datum in šla na pregled. Ker se je pač jokal, je v sekundi videla zobke in mi rekla, da so to "samo" obloge, da so drugače zobki zdravi . Takoj sem bila sicer seveda potolažena, ker sem slišala samo to, DA SO ZOBKI ZDRAVI, nisem pa pomislila, da pa te obloge pač glodajo zdrave zobke..... rekla mi je samo še, da naj mu fino krtačim, pa bodo šle. Nam žal NE GREDO STRAN, mu jih res drgnem, da se mi revež že smili. Zdaj jih imamo še na spodnjih zobkih na notranji strani. Bolj, ko jih drgnem in čistim, bolj se mi zdi da so črni. Zobarco kličem, pa je ne prikličem. Mogoče zdaj ta teden ni delala??? Ali obstaja za tamale tudi samoplačniška ambulanta? Kakšne imate vi izkušnje s takimi zobki in zobozdravniki? Kakšne premaze delajo, kdaj in v katerih primerih? Je za to kakšna starostna omejitev, stanje zobkov, vztrajnost staršev, poznanstvo,...? Res bi mu rada pomagala, če se le da. Na žalost je podedoval slabe zobke (oba z možem imava slabe) - glede tega ne morem nič, glede higijene in prehrane se zelo trudim. Rabim še dobro zdravniško pomoč. Hvala in lp, Mateja
|