|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroška zobozdravnica -KR pomoč
7.1.2007 16:45:47   
ma19teja
Naš tavečji bo dopolnil dve leti in že ima črne zobke. Prejšnji mesec sem čisto slučajno opazila, da so zgornji zobki na notranji strani črni. Me je skoraj kap. Trudim se mu jih redno čistiti, vsak večer z Weleda zobno pasto, pazim na njegovo prehrano, po pranju zobkov, je samo še voda za žejo po potrebi.user posted image user posted image user posted image

No takoj sem poklicala dr.Vidicevo v KR (ker je baje ona PRVA POMOČ za vse tamale, ki še ne hodijo v vrtec KR in okolica ???), sva dobila datum in šla na pregled. Ker se je pač jokal, je v sekundi videla zobke in mi rekla, da so to "samo" obloge, da so drugače zobki zdravi user posted image user posted image user posted image . Takoj sem bila sicer seveda potolažena, ker sem slišala samo to, DA SO ZOBKI ZDRAVI, nisem pa pomislila, da pa te obloge pač glodajo zdrave zobke..... rekla mi je samo še, da naj mu fino krtačim, pa bodo šle.

Nam žal NE GREDO STRAN, mu jih res drgnem, da se mi revež že smili. Zdaj jih imamo še na spodnjih zobkih na notranji strani.user posted image user posted image user posted image Bolj, ko jih drgnem in čistim, bolj se mi zdi da so črni. user posted image user posted image

Zobarco kličem, pa je ne prikličem. Mogoče zdaj ta teden ni delala??? Ali obstaja za tamale tudi samoplačniška ambulanta? Kakšne imate vi izkušnje s takimi zobki in zobozdravniki? Kakšne premaze delajo, kdaj in v katerih primerih? Je za to kakšna starostna omejitev, stanje  zobkov, vztrajnost staršev, poznanstvo,...?

Res bi mu rada pomagala, če se le da. Na žalost je podedoval slabe zobke (oba z možem imava slabe) - glede tega ne morem nič, glede higijene in prehrane se zelo trudim. Rabim še dobro zdravniško pomoč.

Hvala in lp,
Mateja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otroška zobozdravnica -KR pomoč
7.1.2007 19:48:52   
urška
poskusi še z električno zobno ščetko. če so res samo obloge, bi zadeva morala it dol. kupi oral  b in otroške nastavke. jaz našemu vedno samo s to umivam. ne čisto od začetka sva pa začela malo pred 2. RD. od takrat naprej tudi ni več jokal pri umivanju.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.1.2007 21:51:33   
Anonimen
Te zdravnice v KR sicer ne poznam, mi hodimo v Preddvor k šolski in je prima, vsakič ima Ano po 15 minut na stolu, jo dviga, spušča, pa tudi zobke ji res natančno pregleda. Mislim pa, da iz KR ne moreš k njej na pregled.

Naša Ana je imela rjave obloge na zgornjih enkah in dvojkah. Panično sem jo vlekla na pregled, ker tudi mi res natančno in vztrajno čistimo zobe in mi ni bilo jasno, od kod so se vzele. Pa mi je Z zagotovila, da so te obloge neškodljive in da znajo celo izginiti. No in so skoraj res že izginile, res pa da niso bile črne kot pri vas. Kar hočem reči je to, da tudi če ima zdaj črne zobe, je še vedno velika verjetnost, da bodo stalni lepi beli. Sosedov fant je imel v ustih živo grozo, se spomnim, vse črno in špičasto, danes pa ima prekrasne bele zobe, pa mu jih doma (groza!) niso nikoli umivali. Jaz bi na tvojem mestu kar verjela vaši zobozdravnici.

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
8.1.2007 22:16:19   
viv_
Mirna je imela ravnokar pregled pri tej zdravnici. Meni je bila super! Ampak, tamali sem povedala kam greva, tako da je bila pripravljena, se je lepo ulegla na stol, odprla usta, zdravnica je pa vse prečekirala. Celo na mojo željo ji je rekla, da naj neha grizt nohte, da to ni dobro za zobke.user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.1.2007 12:42:52   
Mojca100
ma19teja, kolikor vem, je ta dr. zamenjala ambulanto. Si klicala novo št?:
20 82 405. (stara je bila ...406)

Tudi jaz sem svojega sina peljala k tej dr.,m pa sem bila zadovoljna z njo.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.1.2007 13:10:14   
cmokec
Ja, prava tel št. je 2082 405. Pokliči jo, danes dela popoldne.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Mojca100)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2007 14:23:50   
ma19teja
Oj!

Vsem hvala  za odgovore. Ja, sem klicala pravo številko 405, tudi na info ZD sem prosila, da me prevežejo, pa nič. Verjetno so imeli gužvo ali pa slabo odložen telefon. Sem jih včeraj dobila in mi je sestra rekla, da se lahko kadarkoli prideva spet pokazat, sam je bilo čutiti ironijo ... češ kaj sem tako zoprna... Upam, da se mi je to samo "zdelo"user posted image .

Bova šla še enkrat k njej, pol bova pa videla. Žal je ravno bolan, takoj ko bo dober šibava.

viv
Tudi pripravila sem ga prej, zunaj je bil ful junak, v ordinaciji pa .... Sva skupaj ležala na stolu, pa tudi ni pomagalo.

urška
Sem kupila še električno krtačo, da vidim, če bo pri nas kaj učinka.

Meta
Tudi meni je zobarca rekla, da bo to izginilo, samo meni se zdi, da je te črnine skoz več, ne manj. In res je prava katastrofa gledati to črnobo v ustih. Če se le, da bi mu rada pomagala.

Lp, Mateja

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2007 21:56:49   
Anonimen
če so obloge bi mogle it preč, če po njih potegneš z nohtom,. probaj pa boš vidla.

(odgovor članu ma19teja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.1.2007 14:40:54   
dory
Midva hodiva v kranj k vidicevi ze ene par mesecev...moram rect,da je nasga ful dobro zrihtala,celo do te meje,da je zadnjic vrtala, tamal pa ni niti trznil...

se mi zdi,da moras kar zaupat zobozravnici...ce pravi,da so obloge, bo ze drzalo...in cistit zobke, zjutraj in zvecer, po moznosti se po kosilu...ampak ornk...pa bo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

nada56

(81%)

(19%)

Število vseh glasov: 96

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!