bumerang
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Seveda so vse enako kvalitetne, če imajo enako kvalitetno steklo. Steklo je namreč tisto, ki je pomembno. In niti slučajno ni enake kvalitete pri različnih vrstah sončnih očal. In če je šipa v očalih navaden kos pobarvane plastike, lahko naredi očem hudo škodo. Ko je oko za temno šipico, se zenica razširi, sonce pa v polno tolče vanjo. Torej je bolje nobenih sončnih očal kot taka z nekvalitetno šipo. Ja, bomerang, saj jaz vem, da je pomembno steklo in ne okvirji, pa tudi tisti, ki so omenjeno raziskavo delali, predvidevam, da vedo. Ne moreš verjet. No, in razlika pri teh, ki nimajo zgolj obarvane plastike, ampak gor piše, kolikšno UV-zaščito imajo, ni omembe vredna. Od najdražljih pa do najcenejših bistvene razlike ni. Sem mislila, da sem razumljivo napisala. Katera pa so ta, ki nimajo zgolj obarvane plastike? Certificirana očala! Pa sej o teh očalih pišemo. Tele Julbo otroške so bile, skupaj s poštnino, okoli 19€, v trgovini so okoli 24€. Se ti zdi veliko? Dejstvo je, da se na štantih in v samopostrežnih trgovinah prodaja en kup očal, ki imajo gor nalepko z UV zaščito, ampak kdo ti garantira, da je zaščita dejansko takšna? Zato jaz kupujem certificirana sončna očala. Koneckoncev nimam doma laboratorija za testiranje. Je pa res, da me po uporabi marsikaterih fancy sončnih očal pečejo oči torej znamka le ni tak lari-fari. In brez zamere, ne, nisi bila dovolj jasna. Napisala si, da so baje vsa očala po kvaliteti ista - poceni in draga. Poceni jaz berem kot poceni, draga pa kot draga. Nikjer ni podatka o vrsti šipce. Pa v bistvu se tudi s tem, da so vse certificirane šipce enako dobre, ne strinjam. Ker se šipce razvrščajo v razrede, zdaj točno na pamet ne vem katere in koliko jih je, ampak gredo od takih sončnih očal, ki so primerne za srednje sončne dni oz. mesto, do takih, ki so primerne za ekstremne okoliščine, npr. ledenike. Obojne so certificirane ampak za različne razmere. In če greš s tistimi "mestnimi" na ledenik verjetno ne boš enako zaščiten kot z "ledeniškimi". Lencka, tele, ki sem jih naročila jaz to noč, so bila edina (ki sem jih našla) nad 4 leta, sem jih naročila pa tukaj: http://stores.ebay.com/GMTOOLS1_JULBO-SUNGLASSES_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ16885706QQftidZ2QQtZkm Vidim, da looping imajo, samo ne vem kaj rabiš tako da si oglej sama. Jaz sem naročila Keedz.