|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otročki sami doma
15.6.2005 20:45:52   
Anonimen
sicer nism prebrala ampak mat mi je doma razlagala o zgodbi iz one, da je en fnt bil že odrasel še čist adijo pamet in vs evforičn, ker ga je mama 6 letnega puščala samega doma, in to tudi zvečer in da je enkrat baje zmanjal štroma in je sam trepetal ne vem kolk dolgo tko ga je blo strah. in še zdej če zmanjka elektrike je čist prestrašen in ohromel. sem rekla ja hudič kako lahko baba pusti otroka samga doma?
pa mat nadaljuje da je poznala eno šiviljo, k je otroka - pomoje še skor dojenčka, al pa čist malega malčka puščala samega doma ker ni mela varstva ona je pa hodila na šiht po 8 ur. 8 ur je bil revež sam, brez hrane, pijače, z igračkami. mat se je izrazla da je otrok čist zaboden gledov. mislm haloooo!!! zdele mi je na misu padl, a takrat ni obstajala nobena sociala al pa kej?

kr ne morm vrjet da se kej tazga res lahko dogaja!! :zmeden::((

lara
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   otročki sami doma
15.6.2005 20:50:49   
lenika
Grozno! Nekatere tukaj se pa sekirajo in imajo slabo vest, če grejo malo ven in pustijo otroka nekaj ur pri starših.
Take malomarnosti staršev me pa res razjezijo. Zakaj imajo takšni ljudje sploh otroke?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   otročki sami doma
15.6.2005 20:51:22   
Anonimen
jaz tega ne morem razumet kako lahko ene puščajo same otroke doma.poznam pa eno ki je ortoka privezala za mizo zvečer in šla na k...**** lahko samo rečem ****.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   otročki sami doma
15.6.2005 20:54:36   
Naja31
Meni je pa babica zadnjic povedala, kako sta ona in dedek njunega sina (mojega strica), ko je bil se dojencek pustila doma in sta sla ven na kosilo. Mali je najprej spal, potem se je pa zbudil in valjda jokal. Ko sta prisla nazaj, pa sta pred vrati nasla cel kup sosedov, ki so skozi zaklenjenea vrata tolazili malega. JE rekla, da je bilo to takrat cist normalno, jaz sem pa samo debelo gledala.
Danes se gre za kaj takega v zapor.

Lp,Naja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   otročki sami doma
15.6.2005 20:55:50   
niki5
Ja včasih je bila porodniška dolga samo 3 mesece in so ženske morale v službo, tako da če niso imele mame doma ki bi lahko otroka popazil je bilo verjetno kar hudo. Poznam primer ko je leto star otrok bil sam doma 4 ure, sicer naj bi bil kot otrok zelo miren in se je sam zamotil, v stajici kjer je čakal pa naj bi imel vse potrebno, sedaj je že odrasel in ni z njim nič narobe. Sej vem da so bili časi drugi, samo jaz si tega sploh ne morem predstavljati. Moj bo kmalu 7 let star pa ga ne morem pustiti samga niti za uro..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   otročki sami doma
15.6.2005 20:59:52   
Gina
Jaz pa mislim, da ne posplošujte preveč teh zadev. Pri 6. letih je otrok lahko kakšne pol ure ali tudi uro sam doma čez dan. Ga ne bo konec, niti zaradi tega ne bo imel psihičnih travm. Zdi se mi, da nimate prave predstave o šestletnih otrocih. Včasih si želijo biti sami doma, če gre npr. mamica v trgovino...in meni se ne zdi nič narobe, če se tako navajajo na samostojnost in odgovornost.

Druga stvar so stvari, ki gredo v skrajnosti, npr. puščanje takega otroka doma samega ponoči in podobno.... to nista dve stvari za primerjat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   otročki sami doma
15.6.2005 21:02:09   
Anonimen
Ja pa baje je nekoč bilo tudi normalno,da so otrokom dajali alkohol za pit da so spali cele dni ko so staršidelali na njivi.Še danes poznam in sem vidla na lastne oči eno kak fojtra malga z pivo čez pol ure pa zdravilo,ki ga mora jemat.Pa ne zato,da bi šla na njivo ampak zato,da ko pride iz službe si mora do večera počinit mali pa mora spat pol dneva zvečer pa dalje.Kaj sem ji rekla.Če otroku nič ne škodi če pije pivo,kavo pol pa zdravilo pa je njen mož odgovoril da bolj spi.Nimam besed no.Hodive k isti zdravnici,ker njen tudi ima bolezen kot moj pa bi ji najraje danes povedala zaradi otroka ne nje,ker se mi smili že tako je bogi potem pa še to.Nevem res kaj mislite naj povem ali sem tiho pa naj dela kar hoče saj je njen otrok.Vem da se nimam pravice vmešavati ampak to ni prav.Mali se mi smili.Kaj bi naredile ve na mojem mestu.Sva si pa tudi dobri kolegici tak,da je težko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   otročki sami doma
15.6.2005 21:03:35   
lenika
Alika, to pa je grozno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   otročki sami doma
15.6.2005 21:04:11   
niki5
Gina, naš je čist paničen :zmeden2: mi ne pusti niti do trgovine, ki je 300 m stran..
Zato si res ne predstavljam ga pustiti samega..

Evo vam povem še nekaj.. Imam starješega brata in ko so se starši kdaj odpravili zvečer kam na obisk me je pazil on. Izgledalo pa je tako, da me je tisti čas strašil z raznoraznimi stvarmi. Evo to je bila pa nočna mora zame.. Bi bilo bolje da bi bila sama

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   otročki sami doma
15.6.2005 21:12:41   
Gina
Ne ne , nisem mislila, da kdo mora pustit otroka, sploh ne. Če pa si otrok to želi, se mi pa ne zdi nič groznega. Čisto ok.

Aja, včasih se pa zgodi, da nimaš druge možnosti. Ko je bil naš Dan star 6let in pol, je začel hoditi v šolo. Jaz sem morala v službo + odpeljat malo v vrtec. Niso imeli jutranjega varstva. Prisiljena sem bila malega pustiti samega doma ob 7.00 in ga poklicati ob 7.30, naj se obuje za v šolo. Sam je moral tudi zakleniti in iti. Situacija je bila neizbežna in ni se je dalo drugače rešiti. Vendar se je navadil in je zdaj zelo samostojen. Ni mi žal, da je tako. No, zlahka bi me kakšna obtožila, da sem neodgovorna mama, ko bi videla 6-letnika, ko gre sam v šolo. Ne poznate vedno vseh situacij, zato menim, da ni treba vedno vsega obsojat. preveč je tega. Nikoli nihče ne ve, kdaj bo v taki situaciji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   otročki sami doma
15.6.2005 21:19:55   
lenika
Gina, to verjetno še ni bila devetletka, ker v prvem razredu devetletke je obvezno jutranje varstvo. Včasih v osemletki pa je bilo veliko takšnih otrok, ki so morali sami zaklepat in odhajat od doma, tako da sem prepričana, da te nima nobena za kaj obsojat, ker je bila situacija pač neizbežna. Pri nas na šoli imamo tudi jutranje varstvo le za prvi razred in otroci, ki so drugi razred devetletke, pa nekateri na začetku tudi še niso stari 7 let sami hodijo v šolo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   otročki sami doma
15.6.2005 21:31:13   
piščanc
moj dedek še zdaj razlaga, kako je moji mami pri treh mesecih (ker je morala babica v službo) dajal gres za jest - prišel je iz službe, razvezal otročka, mu dal gres, ga zavil in šel nazaj v službo. Otrok je bil pa sam doma, dokler ni mama prišla - to je bila praksa takrat - mene je groza, ampak je res

pol se pa čudijo zakaj je bilo toliko nenadnih smrti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   otročki sami doma
15.6.2005 21:50:23   
Anonimen
Ko smo mi bli tolk stari, smo tud bli včasih sami doma (ok, meli smo sosede, ki so nas merkali) ampak ne za dolgo in ne zveče in ponoči.

Spomnim pa se, da sva z bratom sama hodila pol ure peš v šolo (2x čez glavno cesto, kar fejst prometno). In to pri 7 letih.
Iz vrtca domov sem tudi sama hodila (od vrtca do avtobusne, pa iz avtobusa, pa čez glavno cesto v našo vas).
Pa se nihče ni kaj sekiral.
Ko pa je sestra hodila v vrtec (5 let mlajša), pa je morala mama na zagovor, zakaj otrok sam hodi domov, In so ji rekli, da ne smejo otroka samega spustit na avtobus, tako da je morala hodit vsak dan po njo. Ob 14.00 mala bi pa ponavadi šla ob 12.30 na bus.

So blili res drugi časi takrat ja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   otročki sami doma
15.6.2005 23:26:19   
guayabo
Ah no, saj ne poznaš okoliščin zakaj tako. Mene je mama v tej starosti dostikrat pustila samo ponoči doma, kadar je imela pač nočno dežurstvo. Je bila medicinska sestra. Včasih me je peljala k babici, včasih pa to enostavno ni bilo mogoče. Me ja pa velikokrat poklicala po telefonu in preden sem zaspala, sem jo poklicala jaz. PA tudi soseda je prišla pogledat, ali pa jaz k njim kadar je grmelo. Pač ni šlo drugače. Jaz zaradi tega nimam nikakršnih travm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   otročki sami doma
16.6.2005 7:25:19   
puncica
jst pa ne verjamem da je to s šiviljo blo res, verjetno sam govorice spet. Kako boš otroka 8 ur puščo samga, sej more jest mater. Ma ne jst ne verjamem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   otročki sami doma
16.6.2005 9:00:57   
tesa
Ja sem brala:zmeden: Žalostno, da nekateri ne vejo, kakšne posledice lahko to pusti na otroku.:zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   otročki sami doma
16.6.2005 10:43:39   
Pajaca
Men pa ni nič čudnga da otroka pustiš pri 6 letih samega in greš ven. Ok al sem bla pa sam jaz tako čudna.

Ko sem bila stara 4 leta, sta bila mami in oči povabljena na rd in ker nista imela varstva je šla le mami, oči me je pa mirkal, ampak jaz sem doma zganjala takega hudiča, kako je nesramen da ni šel na rd, da je na koncu šel, ampak je mogu pridt čez pol ure nazaj. Ni imel druge izbir. Pa mi ni bilo nič, sem se lepo igrala in ga čakala.

Pri 5 letih sem se sama peljala z avtobusom z Viča za Bežigrad k noni.... no ja to da je umes avtobus zavil v garažo in sem pol lutala po mestu in našla drug avtobus in se peljala naprej ni pomembno. Do none sem prišla.

Pri 14 letih sem ostajala čez vikend sama doma, ker nisem hotela s starši na vikend.... brez problemov.

Kaj vem, se mi zdi da je bil svet drugačen in mi bolj samostojni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?