|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrdevanje trebuha
5.3.2006 15:48:26   
soncicaT
Prosim svetujte...

Jaz namreč nič več ne vem.user posted image

Zadnjih 14 dni imam že kar znake za porod (izločanje čepa, rahli popadki, nato umiritev situcaije, itd, itd...)...no in kaka dva dni mi močno otrdeva trebuh.

Najbolj me skrbi, ker imam občutek ko trebuh otrdi, da otročka čisto stisne..user posted image

V petek sem imela ctg je bilo vse ok, le rahli popadki so bili vidni, seveda sem čutila rahle bolečine v križu, ampak so me poslali z urgence domov.

Včeraj je otroček ful migal, danes pa je bolj "len", saj naštela sem že več kot 10 gibov, niso pa več zelo močni.

Kaj menite, lahko počakam jutri na pregled pri G, al bi se morala it prej kam pokazat?

Najbolj me skrbi to otrdevanje maternice, ki včasih zelo dolgo traja, a je to normalno?user posted image

Oprostite, ampak ko bi se že vsaj konkretno začelo, da vem kje sem.user posted image  Ko si prvič noseč, pa si itak še bolj neveden...user posted image

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 5.3.2006 15:49:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrdevanje trebuha
5.3.2006 16:03:10   
poliloni
meni je trebuh otrdeval skozi vso nosečnost, tako da se nisem obremenjevala s tem. Tudi potem ko se mi je odluščil čep je trajalo še kak teden preden sem rodila. Tako, da se kar pomiri...
No, mogoče ima katera kakšne drugačne izkušnje in ti bo svetovala drugače, pri meni je bilo tako...
Pa tudi čep se mi je luščil več dni, ne naenkrat. Kar pa se CTGja tiče: pri meni je že na prvem kazalo kar močne popadke, a iz tega ni bilo nič...
Držim pesti, da bo porod kar najhitrejši in boš kmalu k sebi stisnila   user posted image  !!!!

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2006 20:10:57   
šnucika
Tudi meni je trdel trebuh od 16. tednauser posted image dalje.Vsak dan po večkrat.
Od 30. tedna dalje pa še bolj.Včasih zelo dolgo...tudi do minute in več,pa boleče tudi.
CTG ni nikoli pokazal nič nenavadnega in tudi odpirala se nisem prej,kot na sam dan poroda.Rodila pa sem 5 dni pred pdp in cel dan nisem vedla,da gre zares....saj sem bila vajena otrdevanja in bolečih krčev.Porod pa hiter in brez zapletov.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.3.2006 22:32:56   
tinca34
Mogoče bo malo butasto vprašanje, pa vseeno. Kako natančneje izgleda to otrdevanje trebuha? Kakšen je občutek? Pa kako je s čepom? Kako veš kdaj se ti je odluščil? Sem v 36. tednu.

Lp,
Tinca

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.3.2006 23:12:38   
šnucika
ko ti otrdi,postane okrogel,kot žoga,koža je še bolj napeta in mišice pod njo trde.Občutek pa je,kot en tak krč....ali pa val,ki se razleze od spodaj proti vrhu trebuha.Isto se dogaja med samim porodom,med popadki.....samo,da je takrat boleče.
Čep je sluzasto krvava zadeva,ki se včasih odlušči nekaj dni ali ur pred porodom,pa ga najdeš na hlačkah ali pa ga obrišeš.Meni ga je šele pred porodom zdravnica odluščila,nekaj malega je bilo krvi,pa taka sivozelena sluz....malo.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.3.2006 18:00:57   
Anonimen
soncicaT; če otročka kljub otrdevanju normalno čutiš je ok. Če pa ga čutiš manj ali ne več pa kar hitro h ginekologu! Porod se začenja.

tinca34, pri otrdevanju trebuha sem jz imela občutek, kot da bi mi trebuh nekako zategnilo. Kot npr. ko delaš trebušnjake, ko ti mišice zategne. Trebuh pa postane trd kot žoga.Ta občutek pa traja kako minutko, dve.

Za čep ti pa ne znam odgovoriti, jz ga nisem videla user posted image

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.3.2006 21:53:02   
tinca34
Hvala obema za razlago; upam, da moja beba še ne bo kmalu uletela ven user posted image  ; vsaj malo naj še počaka.

Lep večer,
Tinca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.3.2006 21:30:48   
Pupica
Glede ostalega so ti že punce povedale, glede tega pa...
Včeraj je otroček ful migal, danes pa je bolj "len", saj naštela sem že več kot 10 gibov, niso pa več zelo močni.

...proti koncu je manj plodovnice, zato ima otrok manj prosotra za gibanje, giba pa niso več tako obsežni/močni.Važno je da zaznaš gibanjeuser posted image .

LP

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kje z družino živite?
lola85 RR

Kje živite?

Hiša (54%)

Blok (26%)

V podnajemu (6%)

Vikend (1%)

Pri starših/starih starših (14%)

Število vseh glasov: 125

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!