|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrdevanje trebuha
15.3.2011 12:04:49   
maktub
punce.. sem skoraj v 17t in mi trebuh otrdeva....a je mozno da začne ze takoj zgodaj?
v 1.nosečnosti mi je začel sele po 25t in takrat je blo res razvidno da je otrdevanje kajti je prav punka prisla...trebuh je bil prav drugačne oblike..
sedaj pa čutim en tak pritisk ampak trebuh se v obliki ne spremeni...
s čim ste si vi to lajsale oz. probale znebit...magnesol?
sedaj jemljem Buscopan a dr. imam komaj konec tedna ampak se mi  čez dan kr dosti x..ponavadi zjutraj in zvečer...
se najbolj pa me je tega strah saj imam kratek MV in otroka nosim nizko....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrdevanje trebuha
15.3.2011 12:09:50   
Udb
Tudi meni otrdeva že tam nekje od 18.tedna. Pomaga magnesol, buscopan, predvsem pa veliko počivanja = ležanja.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2011 12:12:46   
nusi
meni je tudi otrdelavl trebuh celo nosečnost, magnezij mi ni pomagal, buscopana nisem jemala, skos sem bila na nogah, ker sva se selila in urejala novo stanovanje - to sicer ni bilo pametno in nisem za zgled user posted image , ampak ni bilo nič narobe, rodila sem pa 2 dni pred rokom

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2011 13:24:37   
žab*ca
Več kot Magnesol in Buscopan ti tudi dr, ne more pomagati. Razen če bi začela krvaveti,potem pojdi k dr.,drugače lahko počakaš ko si naročena. Poskušaj čimbolj počivati,čeprav tudi to ni garancija za srečen razplet. Srečno.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.3.2011 11:50:12   
coris
mislim da se ne bom nič zlagala če povem da mi je že pred 14. tednom začel otrdevati trebuh. kaj pomaga???meni magnesol in donat al buscopan niso nič pomagli. kar ugotavljam že celo nosečnost je, da imam sedaj v kasnejši nosečnosti 31 teden dosti manj krčev kot sem jih imela na začetku, in da jih je najmanj med vikendom ko veliko počivam in ležim.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.8.2011 13:05:05   
nokiamb
Koliko krat na dan pa vam je trebuh otrdeval? Meni sigurno 5-6 krat na dan vsak dan,
sem v 23 tednu... me malo skrbi... Tiste, ki ste se začele zaradi tega odpirati in
je sledil porod, ste to čutile? ali se to ''odpiranje'' sploh čuti ?
Hvala
LP

(odgovor članu coris)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.8.2011 13:07:52   
nusi
ne vem kolikokrat natančno ampak dostikrat na dan mi je trebuh otrdeval. Se pa nisem od tega nič odpirat začela 

(odgovor članu nokiamb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.8.2011 17:42:13   
Taddy78
To otrdevanje naj ne bi bilo nevarno, saj gre za lažne "popadke". Sem jih v prvi nosečnosti imela že v 20. tednu. Je pa res, da me je G dala takoj na bolniško in bi morala počivat. V 8.mesecu sem zaradi istih popadkov pristala v porodni sobi, nič se ni zgodilo, potem pa rodila 4 dni po roku, pa še to zato, ker je bilo premalo plodovnice.
Čim več čez dan počivaj...

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.8.2011 18:22:58   
Princess_
Tudi meni ej začel trebuh otrdevat...nato mi je G predpisala tbl. Buscopan in Magnesol...pa se je umirilo...
sedaj, ko sem pa v 34.tednu nosečnosti pa se je otrdevanje spet pojavilo...pijem magnesol še naprej...pa počivam in je to vse...
najhujše je ko trebuh otrdi po kosilu...ampak upam, da bo vse okej...

Taddy78 a tebi so pol v 8.mesecu ko si pristala v porodni sobi predpisali strogo ležanje?

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.8.2011 10:54:50   
Taddy78
Ne strogega ležanja ne, pač pa počivanje. Pomoje je ta pristanek v porodni bil bol stresnega značaja, saj sva z mojim kot neka bureka pol dneva tavala po Baby centru in kupovala stvari za bebiko po seznamu in seveda nisva imela pojma kako in kaj user posted image (kako za vraga češ vedeti kaj so tetra plenice). No, takoj po končanem nakupu je trebuh postal težek kot kamen, pritiskalo je navzdol in sem namesto domov šla kar v bolnico. V porodni sem ležala do 23 ure, nato so me dali na oddelek, naslednji dan sem že lahko šla domov.

(odgovor članu Princess_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.8.2011 12:55:24   
maycy
tudi meni trebuh otrdeva in sem v 22 tednu nosečnosti, vendar s tem da ima strogo počivanje, ker nosim nizko. Ravno tako imam tudi jaz buscopan in magnesol vendar nič ne pomaga.

***počakaj do 12.12, da te bom lahko imela v naročju ob sebi, da si bova lahko delila brezpogojno ljubezen***

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.8.2011 16:18:47   
Anonimen
Punce, kaj pomeni to otrdevanje trebuha??Sem prvič noseča in za določene stvari prvič slišim.... Torej kako to občutite?Ali boli?A je nevarno?

Hvala za odg.

(odgovor članu maycy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.8.2011 23:21:35   
Taddy78
Bom kar prekopirala iz ene druge teme
BH ali lažni popadki so v bistvu napenjanje mišičnega tkiva v maternici. Razlika med temi in pravimi popadki je v tem, da se lažni pojavljajo neredno, medtem, ko se pravi popadki začnejo počasi in postopoma postajajo močnejši in pogostejši.

Lažni popadki se kažejo kot otrdevanje trebuha. Trebuh postane trd kot kamen, občutek je ful neprijeten, so neenakomerni. Lažni popadki niso boleči in se umirijo.

Če se pojavijo več kot 10x na dan, oz. si sledijo zaporedoma (npr. na 5, 10, ...min) je dobro poiskat zdravnika. Proti njim pomagajo tudi šumeče magnezijeve tablete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?