honey
|
Čez 20 in toliko več let, ko bom šla jaz v penzijo (če jo bom sploh dočakala), bodo pokojnine itak minimalne - zato si jaz že zdaj plačujem 15 let rento za stara leta. Nekaj se bo sigurno nabralo, če pa bodo slučajno pokojnine še vedno take, kot so zdaj (kar sicer dvomim), bo pa to dobrodošel dodatek. Toda, kot vse kaže, bomo vsi, tudi tisti, ki smo v službi, brez pokojnine oz. z minimalno pokojnino. Jaz bi tudi najbrž ostala doma, če bi imela več otrok, saj se mi zdi, da je to nekaj najlepšega, kar lahko narediš za svojega otroka, da si ves čas z njim. Res pa je, da je odvisno, kakšne dohodke ima partner. Če ima partner recimo 500 € plače, mislim, da si najbrž ne moreš privoščit, da ostaneš doma, če je pa dohodek 1.000,00 €, pa najbrž se že da preživet + dokladi in vsi dodatki in tako. Kar pa se tiče pripomb, da na stara leta ostaneš sam - ja, normalno, tudi naši starši so ostali sami, ko smo se otroci odselili in zdaj uživajo. To pa mislim, da ostaneš sam v vsakem primeru -če imaš enega samega otroka ali pa če jih imaš 10. In mislim, da ti na stara leta to kar paše - da ostaneš sam in da otroci hodijo samo še na obisk.
< Sporočilo je popravil honey -- 5.6.2009 13:33:05 >