Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: osnovno zavarovanje po partnerju 2.9.2009 10:24:41
|
|
|
|
zmajaz
|
Lahko si zavarovana po partnerju, dokler nimaš lastnih dohodkov. Predložiti pa je treba: za zakonca: -
izpisek iz poročne matične knjige -
potrdilo o stalnem prebivališču oz. dovoljenje za začasno bivanje za obdobje več kot 3 mesece -
izjava, da zakonca preživlja, ker ta nima lastnih sredstev za preživljanje oziroma za izvenzakonskega partnerja: -
potrdili o stalnem prebivališču v RS za oba (brezposelno osebo in izvenzakonskega partnerja), s katerim izkazujeta obstoj skupnega bivanja in gospodinjstva za najmanj 2 leti -
izpisek iz rojstne matične knjige za oba (ne sme biti starejši od enega meseca) -
izjava brezposelne osebe, da izvenzakonskega partnerja preživlja, ker ta nima lastnih sredstev za preživljanje
|
|
|
|
RE: osnovno zavarovanje po partnerju 3.9.2009 17:02:58
|
|
|
|
kjava
|
Jaz sem bla do lani osnovno zavarovana po možu, ker sem še študentka. Nakar po 1.10. slučajno ugotovim, ko sem šla potrdit kartico, da nimam urejenga osn. zavarovanja, čeprav sem mu dala potrdilo kot vsako leto, da je nesel v kadrovsko... Skratka kličem na zzzs al kam že in mi objasnijo, da je zakon, da moram bit zavarovana po enem od staršev, čeprav sem poročena Kao, da to že skoz velja, samo ni blo tok strogo, takrat je bla pa nova revizija zakona in so ga začel bolj striktno upoštevat. Kr nekaj v glavnem... Najboljš da pokličeš pa vprašaš.
|
|
|
|
RE: osnovno zavarovanje po partnerju 3.9.2009 17:45:40
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava in mi objasnijo, da je zakon, da moram bit zavarovana po enem od staršev, čeprav sem poročena Kao, da to že skoz velja, samo ni blo tok strogo, takrat je bla pa nova revizija zakona in so ga začel bolj striktno upoštevat. Kr nekaj v glavnem... To je zato, ker imaš še status študenta - ona pa je diplomirala, tako da ga nima več.
|
|
|
|
RE: osnovno zavarovanje po partnerju 3.9.2009 18:49:36
|
|
|
|
Pikec
|
Do 26. leta sem bla zavarovana po starših (starši so tudi dobivali otroški dodatek ), potem po možu (on pa ni dobival otroškega dodatka ). Pa sem se poročila pred diplomo in sem še imela status. Po diplomi sem do svoje zaposlitve bila zavarovana po možu. Ne vem pa kako je zdaj.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.9.2009 13:42:09
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najboljša kombinacija imen za dvojčici:anzetkulaProsim za vaše mnenje.Mija in Pija (
37%)
Alja in Ajda (
33%)
Leja in Teja (
30%)
Število vseh glasov: 252Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!