|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   osebna ali potni list?
9.11.2006 11:06:19   
Bonnie_RR
Zanima me, kaj imajo vaši user posted image  (tisti, seveda, ki kaj od tega imajo)? Odločam se, kaj naj dam malemu delat, pa ne vem, kaj se bolj "splača"...

Kako ste se odločile?

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: osebna ali potni list?
9.11.2006 11:08:44   
Katrin
Midva sva se odločila za osebno izkaznico (velja dalj časa in je cenejša). Z njo lahko praktično potujemo povsod. V primeru, da bi se pa odločili za obisk bolj oddaljenih krajev, bomo pa takrat naročili potni list tudi za najino najmlajšo.

Lp, katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.11.2006 11:10:36   
Felicity
Tudi naša ima osebno.
Saj lahko potuješ po vsej EU + nekaj drugih (HR,..)

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.11.2006 11:11:03   
Anonimen
Mi smo tudi osebno naredili, velja 5 let, pa še cenejša je od potnega lista, ki mislim da velja samo dve leti.

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.11.2006 11:19:40   
Arabela
Tudi jaz bi se raje odločila za osebno izkaznico, ker velja dlje, vendar ima moj dragi babico in sorodnike v Banja Luki, za tja pa potrebujemo potni list, zato smo se odločili zanj...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.11.2006 12:07:17   
Aja32
Mi smo se odločili kar za potni list... Namreč, če kdaj potuješ kamorkoli z avionom (recimo dopust) itak ne moreš imeti osebne...

LP A

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.11.2006 12:31:53   
nina166
Tudi mi smo mu dani nardit potni list - velja pa 3 leta. So pa sedaj stvar ful zakomplicirali, saj mora bit za potni list drugačna slika kot pa za osebno. Na tisti za potni list mora biti večja glava- naš user posted image  je na njej tak kot en balon user posted image , čeprav je drugače bolj suhcen.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.11.2006 13:07:28   
najina pikica*
to smo tut mi tuhtali,pa smo se odločili kr za potni list...(stane 6500sit in velja 3 leta)

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.11.2006 13:07:35   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Aja32

Mi smo se odločili kar za potni list... Namreč, če kdaj potuješ kamorkoli z avionom (recimo dopust) itak ne moreš imeti osebne...

LP A

Zakaj moraš pa na avionu imet potni list?user posted image  Avion ni pogoj za potni list...

Mi smo bili z letalom v Grčiji, na več otokih, na Siciliji, v Rimu, v Nemčiji, na Nizozemskem...

povsod samo z osebnimi izkaznicami.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.11.2006 13:29:58   
pikicaa
Mi imami tudi osebno izkaznico. Če bomo pa šli kam kjer moraš imeti potni list ga bomo pa dali naredit.

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.11.2006 17:05:41   
Eviii
naš dejan ima pa kr dva potna lista. ker smo na švedskega čakali malo predolgo, smo vmes dali nardit še slovenskega. slovenski traja 3 leta in stane 6500, švedski pa traja 5 let in nas je stal 12000 (še z vsemi prošnjami za pridobitev državljanstva in podobno). mi smo mu ga dali nardit skupi s prošnjo za državljanstvo (švedsko), tko da je zdej moj fant pola šveda in pola slovenca user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.11.2006 18:49:17   
al1*
Mi smo našemu dali naredit osebno, ko je bil star en mesec. Ko je bil star dve leti smo mu dali pa delat še potni list, ker smo pač potovali v države, kamor brez njega ne moreš. Sedaj mu je potekel in mi bomo spomladi dali delat nov potni list - ker ima na osebni sliko, na kateri je star en mesec in ne upam s tem dokumentom na potovanje.

lp

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.11.2006 20:42:31   
sarazan
Po zakonu si dolžna zamenjati osebni dokument, če na sliki ni razpoznavna oseba, ki ji dokument pripada.

Ker se dojenčki zelo spreminjajo, je recimo osebna izkaznica bolj primeren dokument, saj njegova menjava ni tako visok strošek, ko je pri potnem listu.
Seveda pa moraš dati delat potni list, če imaš namen potovati v države, kamor z osebno izk. ne moreš.

Mi smo že v starosti manj kot mesec dali delat Sari osebno izkaznico. Zdaj pri 9,5 mesecih si sploh ni več podobna na sliki. Pri njenem 1 letu bomo sigurno menjali dokument, saj se spomladi začne pri nas sezona potovanj čez mejo. Tokrat se bomo verjetno odločili za potni list.

Neposredna povezava do sporočila: 13
9.11.2006 20:46:51   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: katrin

Midva sva se odločila za osebno izkaznico (velja dalj časa in je cenejša). Z njo lahko praktično potujemo povsod. V primeru, da bi se pa odločili za obisk bolj oddaljenih krajev, bomo pa takrat naročili potni list

Enako

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.11.2006 16:07:47   
KaMa
IZVIRNO SPOROČILO: najina pikica*

to smo tut mi tuhtali,pa smo se odločili kr za potni list...(stane 6500sit in velja 3 leta)

enako. ker je osebna samo za hr, italijo in avstrijo.

Ela, 21.7.2006, 4170g, 52cm

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.11.2006 16:11:48   
KaMa
IZVIRNO SPOROČILO: KaMa

ker je osebna samo za hr, italijo in avstrijo.

ups sem se zmotla...sem sla preverit na e-upravo:

"Slovenski državljan lahko z veljavno osebno izkaznico vstopi in prebiva (do 90 dni) v vseh državah Evropske unije, in sicer: Avstrijo, Belgijo, Ciper, Češko, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Grčijo, Irsko, Italijo, Latvijo, Litvo, Luksemburg, Madžarsko, Malto, Nemčijo, Nizozemsko, Poljsko, Portugalsko, Slovaško, Španijo, Švedsko in Veliko Britanijo. Z osebno izkaznico pa lahko državljan Slovenije vstopi še v države članice Evropskega gospodarskega prostora, to so Islandija, Liechtenstein in Norveška; na podlagi bilateralnih sporazumov pa tudi na Hrvaško in v Švico. V času poletne turistične sezone je praviloma možno s slovensko osebno izkaznico potovati tudi v Črno goro. "

Ela, 21.7.2006, 4170g, 52cm

(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.11.2006 20:37:12   
Bonnie_RR
Uh, hvala za vse informacije!user posted image

Mi smo se nazadnje kar za osebno odločili...

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.11.2006 21:20:27   
SRECNA pika

mi mamo oboje

Neposredna povezava do sporočila: 18
28.11.2006 22:15:43   
lolipop
Moram priznati, da sploh nisem razmišljala in sem mu dala narediti kar potni list. Zdaj bo treba pa čez lužo, da se investicija povrne.user posted image

(odgovor članu SRECNA pika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.11.2006 22:52:21   
Anonimen
Je še možno, da si dam jaz delat potni list pa otroka noter napišem pa seveda njeno sliko? (kot je bilo včasih)  Ali mora nujno imet svoj potni list?

Pa kako je s tem, če se otrok drugače piše kot mama? Mala ima očkov priimek. user posted image

(odgovor članu lolipop)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
28.11.2006 23:42:13   
zmajči25
Tudi mi smo pri 1 mesecu starosti tamale naredili osebno, ker je ceneje pa več časa traja. Če bomo kdaj potovali bolj daleč in bo treba imet potni list, potem ga pač bomo dali delat. Itak ni panike, ker ti ga naredijo v roku 1 tedna, če je nujno pa tudi v enem dnevu.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
29.11.2006 0:51:32   
KaMa
Matejka, tak  bi blo fajn, ampak očitno preveč enostavno ;) Ne gre, rabi svojega...
Če bosta šli sami čez mejo,boš morda rabla rojstni list, da bodo vedli, da si njena mama (midve še nisva šli sami, da bi preverli :) )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.11.2006 1:42:24   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: zmajči25

Itak ni panike, ker ti ga naredijo v roku 1 tedna, če je nujno pa tudi v enem dnevu.user posted image

tole nujno velja za odrasle npr. službena pot ipd. - sem imela cele kolobocije pred mesecem dni, ko sem dala tamali delat PL pod urgentno (sem na koncu morala vlogo/prošnjo napisat češ, da se tamala še doji in moram jaz na sl. pot in da zaradi tega gre tamala zraven) user posted image

za tamale velja OI 5 let, PL pa 3 leta user posted image

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.11.2006 10:40:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: KaMa

Matejka, tak  bi blo fajn, ampak očitno preveč enostavno ;) Ne gre, rabi svojega...
Če bosta šli sami čez mejo,boš morda rabla rojstni list, da bodo vedli, da si njena mama (midve še nisva šli sami, da bi preverli :) )

kama saj se mi je zdelo user posted image ,... hvala za odgovor user posted image .

(odgovor članu KaMa)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.