gumbe
|
Lep pozdrav vsem skupaj. Včasih mislimo, da se je nekij neprijetnega na nekem področju zgodilo le nam, ampak morda se pa le najde še nekdo, ki ima podobno težavo kod jaz. pa naj kar začnem. Že, kot otrok je moja otroška zobozdravnica paničarila zaradi mojih dveh sprednjih zob (zgoraj), bila sta malo bol naprej in malce narazen, skratka nič tako groznega. zobni aparat so mi dali že v 2.razredu osnovne šole ko sem imela 8 let in mogoče 5 stalnih zob- KATASTROFA. Imela sem to nesrečo, da sem imela totalno nesposobno ortodontkinjo, ki je moje zobe "pacala" 11 let in v tem času ni naredila ničesar, razen tega da mi je v 1 mesecu naredila še večjo "štalo" v ustih,ker mi je tako močno zategnila aparat. Potem me je KONČNO po dveh letih prosijačenja le napotila naprej za fiksni aparat. Stara sem bila 19 let ko sem dobila fiksi aparat. Imela sem ga dobri 2 leti. Problem pa je ta, da mi niso popravili nič...popolnoma nič, klub temu da sem vztrajala, da mi aparat pustijo še gor in zobe popravijo tako kot treba, saj so bili še vedno v takem stanju kot pred fiksnim aparatom. Ortodontkinja je vztrajala pri svojemu mnenju da so moji zobje TOP. Namreč zobe imam zgoraj vse zamaknjene v levo. Se pravi niti sredine kjer sta enke ni lepo na sredini(orijentacija sredina celotnega obraza), dvojke nista enakomerni, ena je popolnoma poravnana, druga je postrani zameknjena na notri. Uglavnem celotna desna stran je za nekje 2mm(kar je za zobe veliko) zamaknjena v levo. Ortodontkinja je za moje mnenje našla 1000 jecljajočih izgovorov zakaj naj bi jaz zobe videla tako, ampak drugače sploh niso tako. Toda vsak, ki je videl moje zobe je imel enako mnenje kot jaz. Zdaj pa me zanima, ali se glede tega sploh še da kaj storiti, kajti koncesija mi še velja 3 leta(sedaj imam žičke na notranji strani zob, kao de se ne bi premaknili). Vem za rešitev da najdem samoplačniškega ortodonta odštejem cca 5000€ in mi porihtajo, ampak trenutno sem brezposelna in tudi toliko denarja je kar veliko. Za malo se mi zdi da skoraj celo življenje do zdaj nosiš razne aparate in pri svojih 22 še vedno nimam zrihtanih zob tako kot treba, medtem ko vsi moji bivši sošolci in prijatelji, ki so imeli dosti hujše stanje zob danes po fiksnem aparatu nosijo krasen nasmeh. Je možno, da mi aparat namestijo nazaj glede na to da koncesija še velja? Verjetno ne a vseeno vprašam, če se kdo kaj bolj spozna. Zahvaljujem se že vnaprej za vaše odgovore ozeroma mnenja, kajti zaradi tega ubadanja z zobmi toliko let, skrivanje zob ko govorim, ko se smejim, padam že v depresijo. Lahko se komu zdi smešno, a takšne stvari vplivajo na našo samozavest, sploh če se stvar začne že tako zgodaj v otroštvu in se vleče še po dvajsetem letu. Vse starše pa svarim, da za svoje otroke poiščejo kar se da dobre zobozdravnike in NE PUSTIJO, da takšni šalabajzarji jajcajo po zobeh vaših otrok!!!
|