|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   opremljevalci stanovanj
13.12.2005 9:26:08   
Anonimen
Punce tukaj vas je tako veliko, definitivno upam, da se bo našla kakšna ki bi mi lahko pomagalauser posted image

Torej odločili smo se, da malo renoviramo stanovanje, in naredimo dodatno še dve otroški sobi. Sedaj me pa zanima ali poznate koga, ki bi svetoval o razporeditvi prostorov, o opremi,...
Ali pa če katera izmed vas to dela...???
Ne bi namreč radi še dodatno dali en kup denarja, potem, pa nam ne bi bilo všeč in bi po svoje naredili.
Ali pa če veste za kakšnega opremljevalca arhitekta, ki res v redu naredi. In seveda še kolikšne so kaj cene teh storitev???user posted image

HVALA!user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: opremljevalci stanovanj
13.12.2005 10:02:35   
Anonimen
Jaz sem si vedno to želela delati. In imela sem priliko, ka sva z dragim kupila stanovanje. Zdaj pa vsak, ko pride 1. na obisk reče: vau,kdo pa je opremljal? In potem cvetim.user posted image user posted image
Jaz sem  vedno dajala izrezke iz revij vstran, ko mi je bilo kaj všeč. Pa ko kaj kupuješ 3x premisli, in včasih se splača odšteti malo več denarja za neko stvar, detajl, ki potem vse skupaj popestri. Seveda pa se morate vsi dobro počutiti v novem stanovanju.

Pa barve, barve, barvice uporabljaj, kombiniraj to ti še dodatno vse skupaj začini. Pazi na kontraste. Jaz imam npr. bordo rdečo steno in bež sedežno. Pa ne barvati cele sobe z isto barvo- že dolgo aut. Samo eno, dve steni ali kakšen odsek pobarvaš. Lahko uporabiš več različnih barv (ali nianse ali kontraste)
Pazi na ploščice ali parket. MIdva imava npr. v kuhinji viokosijajne črno-belo šahovnico položene ploščice, kuhinja pa je visokosijajna rdeče-bela z nežno zelenimi steklenimi dodatki (miza, stoli, steklena omara, vmes med zg. in sp. omarami kuhinje)

Pa vedno uporabi barve, ki so ti všeč. Meni so npr. vse, samo pravi odtenek moraš najti.
Pa čas si je potebno vzeti, ker je ponadi tako, da ti je neka stvar sicer všeč , jo potem kupiš, čez mesec dni pa najdeš sanjsko ali si celo stvar dugače zamisliš.

Pa preden začneš si izberi stil. Midva sva izbrala minimalističnega, ki je vedno moderen.

Pa veselo na delo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2005 10:10:18   
Anonimen
JA FLAMING SAMO KORAJŽNO. NAJPREJ SE MORŠ OPREDELIT KAK STIL TI JE VŠEČ, MAL PO KAKI REVIJI POBRSKEJ IN SI NABER IDEJ V GLAVI. ups sori za črke. js preden eno stvar nardim sanjam o njej tut dobesedno ponoč ker tolk razmišljam o tem, vsak detajl premislm, barve in vse. js mam sicer najraj belo, ampak sem jo počas tut že sita tko da bo v naši novi hiši tut kaka stena mal bl živano in močno pobarvana, otroške sobe bojo poslikane - mož je majstr v slikanju. drgač je pa tudi meni najljuši minimalizem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2005 10:27:20   
MarijaPo
Hja, tvoja zelja je mogoce malo neizvedljiva.
Arhitekti, ki ti uredijo stanovanje so izjemno dragi in ponavadi tudi ne naredijo dobro, zgleda res se kar v redu, vendar je mnogokrat prevec nefunkcionalno in kot bi bil v hotelu - ni domacnosti.
Tasca je sicer dala narest arhitektu obnovo stanovanja na morju, pa je placala kar nekja miljonov za arhitekta, tako da se po moje ne splaca.
Ko sem sama opremalja zdajsnje in prejsnje stanovanje sem se vzorovala po nacelu: vec glav vec ve. Naredila sem tloris obstojecega stanja - tko na papir in potem izprasala starse, moza, sodelavce, prijatelje,... v glavnem vse, ki so imeli 5 min casa kaj bi oni naredili in slej ko prej sem nabrala tok idej, da je dobro in predvsem funkcionalno izpadlo.

Ce pa te skrbi, da bo bedno zgledalo, da se barve ne bodo ujemale in da bo nedomace, pa zadevo vedno lahko resis spet tako, da izprasas koga, ki ze ima lepo opremljeno stanovanje ali misli, da bi ta zofa in ta miza pasali skupaj ali ne.

Pa se na kratko o minimalisticnem stilu: minimalisticen slog je, kolikor mi je znano, v najbolj prvotnem smislu sestavljen iz velikih enostavno oblikovanih kosov pohistva, torej primer minimalisticnega sloga je 60 kvadratov velika dnevna soba z belimi stenami in s popolnoma kvadratno kricece rdeco zofo. Slog je skoraj vedno omejen na velike prostore, torej ce zivita npr. v stanovanju ki je velik 70 kvadratov in ima vec kot 1 sobo, se minimalizma ze ne morete jet v pravem pomenu besede.  Ta slog so potem prenesli tudi na npr. kuhinje, primer minimalisticne kuhinje je sveina Carissa ali pa gorenjeva Sigma, ali pa npr. ljubljanska japonska restavracija sushimama, ki je tudi opremljena v minimalisticnem stilu.
Ta stil opremljanja ne slovi po domacnosti, kmeckosti, temvec po ravnih linijah, ostrih robov, kjer so povrsine gladke in predvsem enostavne, torej nobenih okraskov.

Veliko srece pri opremljanju in le pogumno, na koncu bo gotovo dobro zgledalo. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2005 10:31:44   
baguSka
drugač pa če nimaš idej lohk kontaktiraš pikec. user posted image
sem skor prepričana, da ti  bo znala kej pomagat

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2005 10:40:48   
Anonimen
Ajde, bejba, js sm načelomauser posted image arhitekt. Samo, da na daljavo se ne da nič.

Poceni varianta, da ti nekdo reši tak problem je, da dobiš kakega študenta višjih letnikov arhitekture ali kakega zaposlenega mlajšega arhitekta, ki tako popoldan malo za trening kaj pomaga in riše.

V vsakem primeru, me pa lahk na privat pokontaktiraš...

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2005 11:06:14   
rija
Jaz se popolnoma strinjam z MarijoPo: če živita v majhnem stanovanju, pozabita na minimalističen stil. To je za ogromne, zračne prostore. V stanovanju pride do izraza "funkcionalen stil"user posted image

Glede arhiteltov pa midva osebno nimava več dobrega mnenja, pa nisva delala z najcenejšimi. Fasado, ki nama jo je delala arhitektka smo sicer naredili skoraj tako kot je narisala. Skoraj. Ampak če nekoga plačaš, ne sme biti skoraj.....Če bi imeli čas, da se nam nebi tako mudilo, bi jo na vrvico zvezala za hišo, pa da ona opredeli vsak centimeter, ne pa da sva midva na koncu z mojstri letala po ruštu in merila, kje bo kaka barvauser posted image   Ampak prvič ne veš, oziroma misliš da veš.

Tudi osnutek notranje opreme je naredila kao dobra arhitektka, pa ko je mizar moral to spravit v realnostuser posted image  NO WAY!  Toliko enih sprememb, da bi se lahko kar z mizarjem zastonj zmenila vse....

Barve v stanovanju sva potem določala kar sama in vidiuser posted image user posted image  jupi, jupi, jupi. Midva sva zase kar najboljša arhitekta.

Jaz ti svetujem, da malo prečekiraš kakšno italijansko revijo, ki jo dobiš v trafiki res poceni, se desetkrat vprašaš, kaj rabiš, kaj ne. Greš desetkrat v eno in isto trgovino preden se odločiš za katero stvar. In desetkrat preveriš cene pri različnih prodajalcih....

Pa naj moj post ne zveni kot negativa za arhitekte: saj ti dajo neke smernice, po katerih potem ti pelješ izvedbo, SAMO ONI NE BODO ŽIVELI V TVOJEM STANOVANJU in ONI TE NE POZNAJO!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2005 11:53:45   
Anonimen
Aja Flamingo, poglej moj album, mam not fotke mojega ex stanovanja...majhno in minimalistično - tudi tako seda, da ne bo pomote.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2005 12:09:41   
MarijaPo
Majhno in minimalisticno, zveni kot skromno a bogato, se da, ampak v 90% zgleda kot poceni imitacija necesa.

Jaz sem zal bolj ekstremna do arhitektov kot rija, jaz jih prav ne maram, do zdaj sem imela opravka z ene petimi arhitekti (en je "naredil" nase prostore v sluzbi, drugi mozeve, tretji tascino stanovanje na morju, cetrti tascino stanovanje v ljubljani, nekaj pa jih je se mojih sorodnikov). Sem pa tudi ze slisala, da se skupina arhitektov, ki se poznajo in gredo skupaj na pivo, pogajajo in grejo stavit kdo bo uspel koga kolk nategnit, pa niti ne za denar, ampak recimo: grem stavit, da lahko moji klientki v stanovanju na kuhinjskih tleh namesto plute/ploscic/parketa/... naredim prodnata tla - taka kot jih sicer najdemo na dovozu v hiso. In potem ostali: ja, stavimo, da ti ne bo ratal in potem un to res naredi bogi klientki z izgovorom, da bo to ful dobr zgledal. (mimogrede to foro je izvedel arhitekt nasih prostorov, pa mu zaradi neplacevanja racunov z nase strani ni uspelo) Podobna fora je bila, ko je nekdo naredil neonsko palmo sredi enih drugih poslovnih prostorov - spet zalostna stava med arhitekti.
Enkrat sem pa eno arhitektko vprasala, ce je to res in se je samo namuznila in ni zelela komentirat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2005 12:16:19   
Anonimen
u po, ful dobra ideja prodnata tla..samo čez debelo steklo. to bi pa js tut mela :) recimo v kopalnici. ja res hvala za idejo user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
13.12.2005 12:27:35   
suzanaa
POZDRAVLJENA!MORDA SI ŽE SASLEDILA NA TV IMAJO VSAK DAN ODAJO AVENCIJO NA PROGRAMU PRO ZIBEN KJER OPREMLJAJO STANOVANJA IN SE MARSIKAJ ZANIMIVEGA LAHKO VIDIS!ODAJA SE ZAČNE OB 12h VSAK DAN !MORDA SI BOS TAKO LAHKO POMAGALA IN NAJŠLA KAKO ZANIMIVO IDEJO!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.12.2005 12:33:47   
rija
MarijaPo: mogoče pa sem imela še premalo izkušenj za nabijanje na križuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.12.2005 12:34:55   
MarijaPo
rija, zelim ti cim manj takih izkusenj user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.12.2005 12:50:29   
rija
Hvala. Mislim, da imam gradnje, opremljanja, nauser posted image  z mojstri za naslednjih 10 let dovolj!user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.12.2005 16:08:36   
Anonimen
Punce HVALA!Spet ste se izkazale kot super prijateljice. Da ne bodo letele kritike, da tistim, ki malo pišemo na forum ne odgovarjate.
Pikec01 vseeno te bom kontaktirala še zasebno. Mogoče mi lahko pomagaš. Vsem ostalim pa hvala, sploh tebi URSKA, sem si vse skopirala. Od barvanja sten, raznih oddaj in vsega. V aprilu namreč dobimo nekaj malega denarja, tako da upam, da nam bo zneslo opremiti obe otroški sobici in lepo preurediti ostalo.

HVALA še enkrat!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?