|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   opravila v nosečnosti
27.4.2007 12:05:06   
vesa
Živjo punce, upam da ne bom zastavila prav butasto vprašanje ampak me resnično zanima katerih hišnih opravil se izogibate v nosečnosti, sem 18t 5d noseča in ne bi rada naredila kakšne neumnosti, za pomivanje oken vem kaj pa ostalo? Zaenkrat se dobro počutim in imam energije za marsikaj, ampak vseeno ne bi rada kaj škodovala svojemu otročičku. Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem! Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: opravila v nosečnosti
27.4.2007 12:12:46   
Anonimen
Ja,je butasto malce user posted image Z ničemer ne moreš škodovati otroku,niti z pomivanjme oken in ne vem še kaj

(odgovor članu vesa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.4.2007 12:16:30   
Anonimen
Po mojem se moreš izogibati samo kakšnim močnim čistilom oz. hlapom kakšnih močnih čistil, pa se izogibat stvarem pri katerih se lahko poškoduješ-npr. padeš, ti spodrsne....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.4.2007 12:40:17   
jooly
Z ničemer ne moreš škodovati otroku,niti z pomivanjme oken in ne vem še kaj

tole pa je res precej butast odgovor...
sigurno ni dobro, da se steguje ne vem kam v višino oken (to je že splošno znano), tud obešanje perila na ne vem kako visoko napeljano mrežo ni priporočljivo... da bi se plazila po tleh in ribala stopnice se mi tud ne zdi glih primerno opravilo za nosečnice...

normalno lahko opravljaš redna in vsakodnevna gospodinjska opravila - pomivanje posode, likanje, sesanje,... ni pa v nobenem primeru priporočljivo pretiravanje. Saj ne, da bi bila nosečnost bolezen, ampak malo pazljivosti pa vseeno ne škodi.

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.4.2007 12:53:31   
Anonimen
a res?In daj povej kako lahko otroku škoduje ,če gre pomivati okna in brisati tla??pa saj nismo v srednjem veku ženske  božje no.če ti to verjemeš tudi ok,ne bom več naprej komentirala,ker je itak brezveze .zelo težko pa razumem da v današnjih časih ženske še to verjamejo in še marsikaj drugega

(odgovor članu jooly)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.4.2007 13:07:58   
Anonimen
Za moje pojme ni pametno pomivat oken zaradi tega ker lahko pade pri tem, lahko se jih zvrti oz. se ji samo spodmakne stol ali kaj podobnega.
Pa glih vsak dan varekino in podobno vdihavat pomoje tud ni najbolj zdravouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.4.2007 13:08:08   
Anonimen
Anonimna 1, pa saj veš, da se pri obešanju perila popkovnica okol vratu zavije user posted image . user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa Pušenjak je enkrat na to temo še dodal ......... in potem svizec zavije čokolado v folijo, sem videl na tv user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.4.2007 13:17:17   
mika
men je bilo pomivanje oken velik napor, ker me je potem cel trebuh vlekel dol in sem čutila grozen pritisk. enako pri obešanju perila.
tudi nosila nisem nič teškega....škaf s perilom, vrečke iz trgovine.....ker sem potem obležala.

neglede nato v katerem stoletju živimo, je napor vedno bil nevaren.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.4.2007 13:20:35   
Anonimen
Delaj toliko, kolikor misliš, da si samo sposobna. In kolikor ti user posted image  dopušča.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.4.2007 14:31:13   
jooly
Anonimne, vidm da ste ful pogumne - nč lažiga kot pod skritim nickom komentirat. In sigurno mate že vsaka po 15 otrok doma in točn veste, da celo ginekologi priporočajo da gre nosečnica skočit z bungee-jem v devetem mescu.

za bruhat, res...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.4.2007 14:32:17   
Anonimen
Sem v 21t, ravno danes sem po lestvi plezala in brisala prah iz omare v spalnici. Zaenkrat sem še živauser posted image .
Tudi okna pomivam, ker se pač ne bodo sama, sem pa za to opravilo dovolj visoka, da mi ni treba na stol.
Vrečke iz trgovine tudi znosim, ker jih je pač treba. Dam si manj noter in nesem večkrat.
Pač ne pretiravam, včasih sem v enem dnevu naredila celo genaralko, sedaj pa pač rabim za to 3 dni. Delam pa zaenkrat vse.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.4.2007 14:36:06   
Anonimen
jooly sem v tem poklicu,torej vem kaj govorim.In ja rada sem anonimna,ker se mi ne da,da bi potem dobivala na ZS-je razna vprašanja kako in kaj,kakor se je zgodilo že na enem forumu.pa se mi ne gre tudi za to,da razkrijem svoj indentitet.Kot sem rekla,če verjameš v to,tudi ok,tvoja stvar
Uživaj v lepem dnevu.se ne bom več vtikala v to debato,ker itak nikoli ni konca a ne

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.4.2007 14:41:46   
jooly
Težko verjamem, da bi z načinom debate, kot ga imaš, kdo verjel, da si iz tega foha. In da bi ti celo zastavljal vprašanja...user posted image user posted image
Tukej pa debato končujem tut jaz. Ker se z zdravniki (al pa si mogoče babcauser posted image ) res ne upam spuščat v debate.

pa lep popoldan vsem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.4.2007 14:58:32   
ŠpelaP
Danes sem noseča 34t/0d, pa zaenkrat opravljam še vsa gospodinjska opravila, edino kaj težkega ne nosim. Si pa pri delu pomagam:
- pri kuhi imam ob štedilniku stol,
- ko obešam perilo, sedim poleg stojala za perilo,
- če kaj zlagam v omari malo višje, uporabim tisto nizko gospodinjsko lestev ali stol...
Edino v vrtu to pomlad ne delam - sta stvari posejala in posadila moj mož in moja mami. Tudi zalijem še v vrtu. Pač ne zalivam naenkrat z 12l kanglo, ampak z malo -  večkrat. Pa zaves ne obešam sama, tiste je nazadnje obesil mož. 
Recimo, ravno danes preoblačim posteljno perilo. Pač nisem oblekla vseh odej in povštrov naenkrat, ampak jih preoblačim postopoma čez cel dan.

Če je nosečnica zdrava, lahko res opravi večino gospodinjskega dela. Si je pač treba delo prilagoditi in opraviti po etapah in ne zaletavo vse kar naenkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.4.2007 15:02:11   
Udb
Delaš po občutku! Če se slabo počutiš pač nehaš, drugače pa nobeno gospodinjsko opravilo ne škoduje. Jaz sem 2 tedna pred porodom barvala okna, pa so me vsi čudno gledali. Ampak, jaz sem se pač super počutila.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.4.2007 15:13:08   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: Udb

Delaš po občutku! Če se slabo počutiš pač nehaš, drugače pa nobeno gospodinjsko opravilo ne škoduje. Jaz sem 2 tedna pred porodom barvala okna, pa so me vsi čudno gledali. Ampak, jaz sem se pač super počutila.

Točno tako. Jest mam še en teden do roka, pa sem ene 10 dni nazaj še sejala zelenjavo na njivi, danes sem sadila rože, obešala perilo ( na štrik-joooooj, le kaj bo zdaj?). Pač probaš, če pa ti škoduje, nehaš s takim delom.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.4.2007 15:17:35   
cmokec
Jaz sem zaradi rizične nosečnosti pri prvi nosečnosti res pazila, kako sem delala. Pokazali so mi pravilno dvigovanje s počepa, za obešanje perila sem imela vrv nižje napeljano. Na dan, ko sem imela rok PDP me je ginekolog vprašal, če imam pomita okna, da sedaj pa lahko malo pospešimo. In sem jih pomila. Prej sem lahko šla po stopnicah v hiši trikrat gor pa dol v celem dnevu in sem se temu prilagajala, ko je bilo treba rodit, sem pa hodila gor pa dol kot za stavo. Tudi balkone sem pomila z vso ograjo, ko sem bila že čez PDP.

Če imaš zdravo nosečnost, lahko delaš vse, ampak z glavo. Ni treba narediti vse na en dan. Danes nekaj in počitek, jutri drugo opravilo in počitek. Če se ti počiva ali si utrujena, se pač uležeš. Če se ti pospravlja, pa pospravljaš. Samo ne pretiravati.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.4.2007 16:09:04   
Slončica
Jp to je isto ko tisti šmorn da ne smeš ponoč okol hodit pa da se ne smeš kopat...
delaj po občutku in ne se obremenjevat,samo noseča si in ne na smrt bolana.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.4.2007 18:41:32   
Jumpy
Evo, tuki ena s slabimi izkušnjami zaradi pomivanja oken. user posted image  V prvi nosečnosti mi je maternica precej zgodaj začela otrdevati (lažni popadki). Vsakič, ko sem se pretegnila, ali dvignila roke, je maternica otrdela. No in sem šla vseeno pomivat okna, pa sem s tem očitno mojo občutljivo maternico "preforsirala" user posted image  in so se mi začeli ti popadki ponavljati na nekaj minut (v 23. tednu). Sem morala na urgenco,... Pa potem jesti Buscopan in piti Magnesol, stanje pa se je po dveh tednih umirilo.

Evo. Pa recite kar hočete.

Moj nasvet je: delaj, kar zmoreš, če čutiš, da je preveč, tega ne delaj več. Po občutku!

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.4.2007 19:47:55   
sonchek
Dejte se pustit mal razvajat, pa naj kakšno opravilo raje naredi vaš partner...
...sej res to ni bolezen...ampak je vseeno nosečnost!!!!user posted image

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.4.2007 19:53:32   
lemavrica
Definitivno so določena opravila katerih se izogibam sedaj ko sem noseča. Težko ne dvigujem, iz trgovine mi pomaga fant nosit, wc-ja in kopalnice ne    ribam ker nisem nora da se bom zdej po vseh šterih plazla po stanovanju.
Mislim da je pošteno od partnerjev da vsaj sedaj pomagajo pri opravilih če mogoče prej niso oz. so bolj malo.

Pa res ne vem zakaj je treba bit v tej temi anonimen. Anonimna 1 verjem da te po taki izjavi noben ne bo moril po ZS-ju oz. za strokovna vprašanja in pomoč se jaz obračam na svojega G.

Anonimna 2 ti pa če nimaš kej bolj pametnega napisat bodi rajši tiho.

Nobena se ni rodila s priročnikom kako živeti v nosečnosti, tudi vidve ne.

Hvala bogu imamo nekatere partnerje ki so nam v pomoč in raj sami naredijo kaj kot da bi se kaj narobe zgodilo.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.4.2007 19:57:36   
Anonimen
Jaz ne čistim tuš kabine, ker je bolj zaprtega tipa in mi nekak ni, da bi vdihavala hlape cilit banga, ki sicer res odstrani vsako kapljico vodnega kamna, vendar tudi fajn smrdi in je močno škodljiv.

Potem tudi okna ne čistim sama, ker mi stegovanje pomeni določen napor, pa nekak, četudi je 0,00005 % resnice na tem, da se lahko ovita popkovnica nategne okrog vratu, raje to delo preskočim. Pa tudi skakanje po stolu gor in dol, se mi zdi ne glih varno. Četudi nimaš trebuha, si lahko neroden in padeš z njega. Okna pomijem spodaj, mož pa zgoraj.

Kakšna čiščenja z močnimi čistili, pa opravim raje v rokavicah.

(odgovor članu sonchek)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
27.4.2007 20:46:30   
Marogica
Jaz sem delala v bistvu vse, kar sem lahko, brez nekih pomislekov, kaj se sme in kaj ne. Mislim, da telo začuti, ko česa ne zmore več. Malo sem se "nazaj držala" pri dvigovanju težkih stvari, pa saj to mi moj mož odvzame še dandanes.user posted image

Dokler imaš dovolj energije, delaj "normalno", saj konec koncev nisi bolana, ko pa ti je zmanjka, se pa uleži-pa saj to delamo tudi, ko nismo noseči. V glavnem ne kompliciraj pa bo-seveda ne govorim za rizično nosečnost.

Tako, da lepe tedne ti še želim in raje se obremenjuj s tem, kako ne boš spala, ko se bo dojenček rodil. Zato se naspi, za kakšno leto v naprejuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.4.2007 22:19:43   
majrim
delaj po občutku...sama delam vse kar lahko,pa še vmes si vzamem kako minuto počitka,ker se mi zdi noro,da bi šla proti naravi...malo sem se zaradi tega sekirala,ker sem bila pred nosečnostjo vedno polna energije,ampak človek se mora privajati situaciji...user posted image ....in sploh je ta naš sonček vreden vseh naporov...
...vso srečo in uživaj!!user posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.4.2007 22:28:30   
baja*
Sem v 30. tednu in edino opravilo, ki ga do sedaj nisem naredila, je štihanje vrta, za kar sta letos poskrbela moj dragi in mamauser posted image . Pa pri obešanju zaves mi moj pomaga, ker so težke. Drugače pa vse delam. Ko začutim utrujenost ali da mi začne trebuh "dol vlečt" pa neham in se malo uležem. Kot so že rekle ostale punce - delaj po občutku.

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?