|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   operacija lulcka?
5.8.2007 7:46:04   
dory
jst sem cist obupana...bolj ko se matram, se tolk bolj ker vem,da tamalga boili, sem sklenila,da se ne greva vec tako in da ga bom peljala na operacijo....kozica ne gre in ne gre vec naprej....meni je pa ze smotano tako matrat tamalga, ker ni pravega ucinka...

zanimajo me izkusnje, namrec izrazifla bom zeljo,da ga NE obrezejo, ampak sam tolk sanirajo,da bo sla kozica dol...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: operacija lulcka?
5.8.2007 8:57:50   
daddy
Če "samo tolk sanirajo, da gre kožica dol", potem seveda obrežejo. Drugače ne gre. Urolog je svetoval operacijo pri otrokovi starosi treh let. Operacija je nezahtevna in hitro končana, domov se gre isti dan ( če ni kakih zapletov, jasno ). Potem je še nekaj dni malce neprijetno, peče in so potrebni obkladki. Že po kakem tednu dni pa je zadeva popolnoma normalna in težav ni nikoli več. Ima pa zadeva toliko prednosti in so otroci kasneje tako hvaležni za to, da se resnično splača potrpet tistih nekaj dni. Pri odraslem je taka operacija skupaj s posledicami bistveno bolj neprijetna.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2007 9:13:12   
srki
Naš fantek gre na to operacijo šele naslednje leto, enkrat konec leta, zgleda, da so tolikšne čakalne vrste.

Moj partner je tudi skeptičen glede tega, kot ti teja., samo jaz glede tega ne kompliciram. Če more bit tako, potem naj bo. Pri našemu malemu ni šans, da bi šla kožica dol, sploh se v tej smeri ne trudim, ker je tako skupaj, da še zdravnik ni priporočal, da mu jo sami vlečemo in poskušamo spravit dol.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2007 9:21:01   
daddy
To, kar sem gor napisal, so naše izkušnje, saj so štirje pobi dali to operacijo skoz, pri petem pa je nekako "na meji", ali bi bila potrebna ali ne. Jaz se vsekakor nagibam k za ( pri našemu ).

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.8.2007 9:38:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2007 9:44:06   
daddy
  Res ne bi vedel, kako se to "drugače uredi" na kak drugačen način kot z zarezom skalpela ( temu pravimo pač "obrezovanje" ). Sicer bo pa najbrž urolog podal najbolj točen nasvet glede na vsak primer posebej user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2007 9:57:10   
jooly
Brez zamere, ampak men so pa "cabrioleti" prov grdi... user posted image
Pri našem ni šlo dol do prbl. 2h, 3h let, pol pa ko se je sam začel špilat z njim, je pa vse zrihtal in je zdej čist ok.

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2007 10:45:29   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: jooly

Brez zamere, ampak men so pa "cabrioleti" prov grdi... user posted image

Stvar okusa, ampak tu je izgled zadnja pomembna stvar. Če kožica ne gre dol, je otežena ( če ne povsem onemogočena ) higiena, posledica tega pa so lahko zelo resna in zelo boleča vnetja, v kasnejših letih pa izredno oteženo spolno občevanje.

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2007 11:03:44   
srki
Meni se gre pri vsem tem samo za zdravje otroka.

Zdravnik mi je govoril, kako so eni "trmasti", ravno zaradi tega, češ, da bo obrezan in otrok niso dali na operacijo. Kasneje pa veliki, veliki problemi.

No, glede na to, da se naš pa non-stop vleče za svojo pipo,user posted image bo mogoče pa celo ratalo, da ne bo treba iti na ta poseg.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.8.2007 14:24:43   
hrabra miška
Moj starejši sin je tudi bil in bilo je tako kot je že napisano,malo boleče in neprijetno,sedaj ko je pa star 8-skoraj je pa ful vesel. In mlajšega še to tudi čaka,sma bila pred kratkim na kontroli in nama je pediater povedal.
Je pa sigurno bolj higiensko in pravijo da tisti,kateri so obrezani imajo majn problemov z prostato. Prisilt te pa nihče ne more da pelješ otroka na to,sama razmisli kolko lahko dobiš in kolko lahko zgubiš.
user posted image Ko so mojga starejšega sinčka operiral so me kolegi zafrkaval da ne bojo pri meni več lignjev jedliuser posted image

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.8.2007 15:19:06   
babylove
pol pa ko se je sam začel špilat z njim, je pa vse zrihtal i

Tudi jaz sem gledala nasvet in razlago neke zdravnice, ki v grobem pove isto. Da se bo samo uredilo in da operacije pri 3 letih niso nujne. Bom poskusila poiskati posnetek tega, ker je bil prav video z razlago. Če bom našla, bom prilepila.

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.8.2007 15:38:10   
babylove
http://www.magicmaman.com/video/video.asp?playlist=A7

Sicer je v francoščini, ampak v grobem gospa pravi, da ima 99% fantkov prvega lulčka in da kožica zleze navzdol sama od sebe, ko ima malček erekcije in kasneje, ko se z lulčkom igra. Nekje do 10, 12 let bi se naj to uredilo samo od sebe.

V drugem primeru pa je potreben kirurški poseg, vendar se kožica ne obreže, temveč se golj zareže vanjo, da se 'odlepi' in lažje spusti navzdol. To se pa opravi pri 3-4 letih..

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.8.2007 6:53:18   
Majabo
meni je pediater razložil tako
1) lulček se lahko obreže kompletno - to delajo v Lj npr. sploh ne vprašajo - muslimanski lulček
2) kožico na lulčku samo prerežejo, oz odrezejo malo na vrhu, torej mu jo pol ostane - tako delajo v Celju in temu rečejo slovenski lulček

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
6.8.2007 9:04:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Majabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
6.8.2007 9:06:26   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 15
6.8.2007 9:51:45   
daddy
Pri naših pobih je šlo skratka za "zarezo", najbrž pa res urolog oceni potrebnost posega glede na vsak primer posebej. Kar je, navsezadnje tudi prav user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 16
6.8.2007 10:13:44   
Anonimen
Naš je že bil obdelan.Poleg hidrokele so mu še lulčka porihtali.
Ima predolgo kožico in ne gre dol.Urolog se je odločil,da mu ne bo kožice krajšal,ampak je le malo prerezal vezi,ki držijo kožico na lulček-razširil,da gre kožica dol.Seveda,da boli,vsak poseg boli,še če se urežeš v prst,urez boli.
Peče,ko lulajo.Kakšen dan dva so prav bogi.V Izolski bolnišnici po takem posegu ostanejo tri dni v bolnišnici,da jim dajejo obkladke in protibolečinsko terapijo.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
6.8.2007 12:38:33   
Majabo
SI BILA POTEM TRI DNI Z NJIM V BOLNISNICI?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.8.2007 12:52:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Majabo

SI BILA POTEM TRI DNI Z NJIM V BOLNISNICI?

Jaz ne,njegova mamica,ki si je komaj izborila bolniško.Za dan ob sprejemu jo dobi za otroka in na dan,ko je odpuščen in seveda za nego.Vmes,ko je v bolnišnici pa ne,niti dopusta ji niso hoteli dati,je pa zato kar zase vzela dva dni bolniške.Znajdi se,če drugeče ne gre,tako majhnega(3 leta)pa res ne bo puščala samega doma.Je bil ja en fantek sam,mamica ni kao imela časa zanj,joj kako je jokal in jo klical,posebej po operciji,tako,da sva si razdelili z hčerko,ona z našim jaz z tamalim,no na srečo je kmalu prišla njegova babica,da ga je potolažila.Ampak to ostane,ta šok ostane v spominu otroka,pa čeprav je tako majhen.Meni je že ostalo,Ko sem bial 4 leta stara,sem morala zaradi zastrupitve ostati v bolnišnici.Nikoli več ne bom pozabila,včasih mi
pridejo neprijetni spomini na dan.

(odgovor članu Majabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
13.8.2007 9:31:24   
mojcapr
Jaz sem bila s 3 letnim na operaciji. Boljše je če operirajo čim prej, ker potem je otrok že močan in ti ga moraš obladati.No en teden smo bili nudisti v stanovanju, sedaj pa je brez problema. Tudi mož je bil  obrezan in sicer pri 6 letih in se še sedaj vse spomni, kako je peklo in bolelo. A je zelo zadovoljen, ker je obrezan, pravi , da je to najbolj higiensko. Sedaj imava spet fantka in kaj bo  bomo videli, kožica ne gre preveč  fajn dol. No bomo še videli, ampak bom rekla pediatrinji, da me da prej na operacijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.8.2007 9:37:36   
Maxica
Teja, a res ne gre? A sam kaj proba vlečt? Ker mi smo imeli tudi že napovedano operacijo, na urološki je zdravnica pogledala in rekla, da je res preozko in če se bo vleklo, se lahko samo raztrže, da je boljš operacija. Potem se je pa lani poleti, ko je bil brez bodija, Max kar sam "operiral". Si je začel vleči pa igrati in ga naenkrat mož najde mal krvavega. Je videl, da si je kar fino potegnil kožico dol. Pol smo šli pa sam še do pediatrinje, ki je do konca potegnila in je bila stvar rešena in operacija ni bila potrebna. Je imel pa res ful majhno luknjico, ampak k sreči smo se rešili operacije.
Baje pa res vedno tudi obrežejo.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.8.2007 12:26:43   
dory
hm..mja sam se neki igra z njim ampak nic v smislu,da bi kej dol vlekeluser posted image ...kaj pa vem...premisljujem in premisljujem...mogoce si bi res sam kej postimal...pa sej ce eno leto pocakam,da vidim kaj in kako bo? obrezat ga res nocem dat...

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.8.2007 15:36:08   
malecka
zdaj pa ne razumem pri nas tud kožica ne gre čez glavico. in sedaj če bo moral na operacijo ga bodo obrezali user posted image kaj ne samo nekaj prerežejo in to je to kot je ena napisala nekako to sanirajo. moj brat je bil na te operaciji pa ne vem, če je glih obrezan. pa moj dragi tud, za njega pa lahko trdim 100% da ni obrezan. user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.