Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
olajšava dohodnine za otroka s PP 25.2.2009 19:29:28
|
|
|
|
lillchy123
|
Imam otroka s PP, imavam odločbo za nego otroka od novembra dalje (kjer pa piše, da mu pravica velja trajno!). Ko sem otroka želela uveljavljati kot vzdrževanega družinskega člana s PP, so me iz DURS-a obvestili, da mi ta pravica velja za čas trajanja odločbe za nego otroka, se pravi od novembra dalje, za prej pa le kot navadnega vzdrževanega člana. DURS pravi, naj dobim nov dokument na CSD, CSD pa pravi, da mi ga ne morejo izdati? Kakšen pameten predlog na koga naj se obrnem oz kaj naj storim?
|
|
RE: olajšava dohodnine za otroka s PP 25.2.2009 21:57:27
|
|
|
|
ely*
|
Nič ne moreš, kot A5 ga uveljavljaj za november in december. Jaz imam dogotrajno bolanega otroka, odločba velja do 2011 in ker smo jo dobili marca, sva ga za januar in februar uveljavljala kot A1. Na žalost je tako, da dokler ni papirja ni nič.
|
|
|
|
RE: olajšava dohodnine za otroka s PP 26.2.2009 9:41:10
|
|
|
|
katjes
|
Predvidevam, da si rodila šele v letu 2008 in da si odločbo o dodatku za nego otroka pridobila od novembra 2008 dalje. Na žalost je res tako, kot pravi Ely* - od feb. do oktobra ga boš uveljavljala kot A1, od novembra do decembra pa A5. Ko boš morala za leto 2008 oddati ugovor ali pa dohodninsko napoved, zraven priloži kopijo odločbe iz CSD, pa nesi jo kar osebno na davčno in če se da kar do referentke pojdi, da bodo takoj tvojo kopijo odločbe dali v evidenco. Za nazaj pa ti CSD ne more izdati odločbe za dodatek za nego otroka.
|
| Stran: [1] |
o brihtiNaša črtica korakaSe zgodi, da kdaj prav pride, če je imaš malce pre-več. Kako bi glede tega označili sebe? da, sem dovolj brihtna. (
35%)
to je domena mojega partnerja. (
3%)
ravno prav, ne preveč, ne premalo, se pa opazi. (
30%)
ha, zagotovo vem, da ni dedno! (
6%)
ne razumem te ankete. (
22%)
sem lepa. (
5%)
Število vseh glasov: 186Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!