daša
|
Glej, ni tako grozno kot pišete. Mi smo probali že oboje. Dajali kapljice doma in so nam jih dali pri okulistu. Za dajat doma dobiš recept, v lekarni ti jih naredijo, potem smo to dajali 3 dni 2x dnevno. Naš 4,5 letnik sploh ni pustil, v spanju skočil v luft ko sem mu hotela dat. Ampak ker ni šlo zlepa, kar je treba, je treba, smo delali na silo. Mož in starejši sin sta ga pomagala držat, da sem mu dala. Tulil je ko zverina, ampak pri okolistu so rekli, da je dobro "natropiran". Naslednjič smo imeli pregled že z očali in so najprej preverili vid z očali, nato so mu pri okulistu dali kaplice. 3x v presledu 15 minut. Pa mislim, da so mu v zadnji rundi dali dvojne, še ene druge. Ne vem točno, ker je tud tam tulil in brcal, da je moral še en priti, da smo ga držal. Na pregledu je bil pa zmeraj ful priden, zelo sodeloval, so mu lahko res fajn pregledal. Pa tudi pohvala zdravnici in sestram na očesni v LJ. Res znajo z otroki. Svetloba ga sploh ni motila. Res, da je bilo obakrat bolj megleno vreme. Smo malo žaluzije spustili, ampak njemu ni bilo nič mar. Edino dirketna sončna svetloba ga je motila. Ampak to samo po pregledu ene dve uri. Da bi se zaletaval sploh ne. Edino ko sva knjige gledala v čakalnici pri zdravnici, je rekel da ne vidi dobro. Tako, da ne se bat. Dajte kapljice, ker drugače jih bodo najbrž dali v ambulanti, pa boste morali čakat, da "primejo". Pa srečno.
|