|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   okna in zavese
27.11.2004 19:55:54   
Jančika_
Že drugi dan umivam okna in perem zavese...saj ne, da imamo tako veliko stanovanje, imamo pa Vasjo - ni šans, da bi naredila vse naenkrat:)-.

Ful mi je všeč, ker so zavese v dnevni spet bele, prej so bile že take, da mi je bilo nerodno, ko sem šla mimo bloka in pogledala naša okna....:(. Pa si vedno obljubim, da bom okna umivala bolj pogosto, recimo enkrat na mesec:)-:)-:)-. No, rata mi nekje enkrat na tri mesece, pa je takrat že res kriza in se počutim prava packa:hudicek:.

Kako pogosto pa ve to počnete? Mi stanujemo v mestu in vsakič, ko dežuje, so šipe tako svinjske:pujs:, da je kar groza...

LP, Jana:zajcek::zajcek::zajcek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   okna in zavese
27.11.2004 20:09:08   
tina.nika
Jst jih tudi na dva ali tri mesece. Ratam pa čist živčna, če je kak sončen dan in se pokaže svinarija na oknih v pravi "luči".:grrr:
Če mam okna fejst umazana, pa nimam časa, spustim rolete dol pa se mi zdi kot da so ful čista:ups:
Zavese pa perem po potrebi, bolj pogosto v kuhinji.
Aja, pa še to srečo imam, da smo doma v četrtem nadstropju in itak se s ceste ne vidi kakšna okna imam.
lp, Tina:sloncek:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   okna in zavese
27.11.2004 21:02:35   
Taša
Da te potolažim, da sem jaz tudi bolj lena za pomivanje oken no tak enih trikrat do štirikrat na leto pridejo v poštev. Zdej pa sploh ne večkrat ko imam 2 mačkice, s katerimi sem polno zaposlena. Ej, se sploh ne sekiram za okne pa res najmanj....
Pa me je bilo zadnjič res groza ko sem jih gor pogledala kašni so, tak da sem jih šla pol pomit. Pa mam boga 4 okna za pomit, 2 večja pa 2 mal manjša. Takrat ko pomijem okna takrat tudi operem zavese...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   okna in zavese
27.11.2004 21:05:26   
Tipi
Jaz se sploh ne sekiram več, ker če bi se bi se mi utrgalo.:love: Imamo devet strešnih oken , ki so vedno:)-:)- ... + še ostala. Zato ne imeti slabe vesti.

lp:sloncek:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   okna in zavese
27.11.2004 21:41:21   
Anonimen
Meni je tudi pomivanje oken zoprno, čeprav je lepo, če so lepa, priznam. Tudi pri nas jih pere dež, zato bi jih, če bi hotela, da bi bila res lepa, morala vsakič po dećju pomiti. To pa mi niti na pamet ne pade. Pomijem bolj malokrat, kaj pa vem, dvakrat na leto. Razen kdaj še vmes, če imam ravno čas, pa sedim na kavču in jih gledam, kako so bela. Takrat na hitro kakšnega pomijem. Zavese na imam sedaj na dveh oknih kakšne pol leta ali malo manj, pa jih še nisem oprala. Tudi to me še čaka.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   okna in zavese
27.11.2004 21:53:22   
Jančika_
No, vsaj vidim, da nisem edina, ki ne glanca oken kar naprej...moja mama ima čistilko in ta ženska umije okna okna skoraj vsak teden (na lastno pobudo:zmeden: ).

Meni je ful všeč, če so okna čista, ampak kot pravi Splišni, bi jih bilo treba umivat po vsakem dežju - ma niti slučajno:)-!

Sem pa par dni nazaj zjutraj dvignila žaluzijo na kuhinjskem oknu in me je v oči pogledal tak lep, čez celo šipo razpacan golobji drek:hudicek:. Je moral prav pod kotom kakat, da je to ratalo:)-! Se mi je tak zagravžal, da sem spustila žaluzijo nazaj dol in sem šla šele čez par ur pucat...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   okna in zavese
27.11.2004 21:54:40   
Jančika_
Uuuu, Daša, men bi se spipal od tolk oken...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   okna in zavese
27.11.2004 22:11:13   
lorelei
Ojej, punce, jaz pa imam takooo rada čista okna. Še posebej, ko posije sonček. Pomijam jih vsak teden, res pa je, da jih imam samo pet, pa še ta so bolj majhna. Sovražim pa pranje zaves, to pa pride na vrsto samo pri spomladanskem čiščenju. :(Imam tako zakompliciran sistem obešanja zaves, da me samo ob misli na to vse mine. Zdaj že nekaj časa razmišljam, da bi se jih znebila in nabavila žaluzije.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   okna in zavese
27.11.2004 22:34:19   
Jančika_
Lorelei, jaz imam tudi žaluzije pod zavesami, ampak ko dam zavese prat, je soba kak bi rekla - sterilna in hladna, pa kr odmeva...meni ni všeč brez zaves. Da ne govorim o čiščenju:hudicek:! Vsako lamelico posebej obrisat...uhhhh. To sem delala včeraj, pa sem naredila samo v dnevni in me je čisto minilo. Priporočam ti kak enostaven sistem obešanja zaves, jaz imam take poceni iz Ikee, ki imajo na vrhu velike zanke. To potem lepo obesiš na karniso, ki je tudi sploh ni problem gor pa dol dat. Treba jih je sicer malo polikat, ampak porabim glih dve minuti za eno zaveso (v dnevni imam 4 komade). Dobijo pa se tudi take, ki so zgoraj zarobljene in samo daš palico noter, pa je.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   okna in zavese
27.11.2004 22:42:50   
lorelei
Ja, saj verjetno imaš prav. Kakšne pa so cene v Ikei - in kje je ta trgovina v Sloveniji?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   okna in zavese
27.11.2004 23:07:59   
Anonimen
mi pa nimamo zaves...mamo pa zato večje probleme, ko čistimo okne...:)-

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   okna in zavese
27.11.2004 23:09:39   
dix
Ja, te razumem kako je to ko imaš ogroooomno oken. Mi jih imamo 21, od tega 4 balkonska, 7 velikih, 4 normalna, ostala so pa majhna. Zato jih tudi jaz pucam 1x letno. Na srečo pa nimam zaves, samo žaluzije, ki pa tudi privlačijo prah.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   okna in zavese
27.11.2004 23:30:52   
Jančika_
Lorelei, v Sloveniji je ni na žalost. Samo v Avstriji. Poglej na stran

http://www.ikea.at/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=8&productId=10668&langId=-21&parentCats=10119*10339

Take podobne zavese sem videla tudi v letaku od Rutarja, pa tudi niso bile drage.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   okna in zavese
27.11.2004 23:35:57   
lorelei
Oh, Jančika hvala! :bravo::bravo::bravo:So pa res poceni - definitivno je čas za spremembo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   okna in zavese
28.11.2004 4:59:37   
Lunca1
Ojla!

Jaz pomijem okna nekajkrat letno, v bistvu po potrebi. Trenutno pa imam izgovor, ker sem noseča, pa mojga še nisem naštimala, da bi jih namesto mene. No ja bodo pa še mal počakala, a ne. Imava pa drugače 9 oken, od tega je eno panoramsko, se pravi za 3 druga:). Zavese pa imava zaenkrat samo v spalnici, pa že počasi kličejo po pralnem stroju.

LP lunca

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   okna in zavese
28.11.2004 8:34:26   
Jančika_
Ko se enkrat spravim zraven, potem mi je fajn pomivat okna. Zato nisem Joeja nikoli gnala k akciji:), ko sem bila noseča, se je pa sam spomnil in me nagnal dol z okna. Potem je je vse pomil in zraven ugotovil, da mi nikoli več ne bo pustil umivati oken, ker lahko paden dol (sva v tretjem nadstropju). Verjetno mi ni treba omenjati, da se tega včeraj, ko sem bila cel dan po malem na oknih, ni niti slučajno več spomnil!:)-:)-:)-

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   okna in zavese
28.11.2004 9:09:48   
malika
Okna so moja slaba stran. Če imajo srečo, jih krpa vidi maksimalno 3x letno.:)-
Večkrat pa operem zavese, ker sem jih sama skvačkala in so tako moj ponos.:bravo:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   okna in zavese
28.11.2004 9:39:03   
Anonimen
:)-:)-:)Jutro pridne gospodinje!!!Zaves imam zelo malo,ker sem jih morala sneti zaradi moje drage hčerke,ki je alergična na hišni prah,samo na enem oknu so teh se nisem hotela odpovedat,ker nočem,da sosedje bulijo notr,pa še te perem trikrat na mesec,da niso polne praha.Tepihov tudi nimam,okna pa so mi prepovedali pogosto brisat,ker je potem obvezno dež:)-:)-V glavnem pucam in pucam pa ni nikoli spucano:((:((:hudicek:Za hrbtom mi vedno razmetavajo.Sem jim že obljubila da bom štrajkala pol pa bodo videli kako je živeti v:pujs::pujs:Sedaj čakam,da bo hči imela fraj dan,pol naženem moža z vnukom ven in midve s Katjo veselo na delo..predbožično generalko.Lp Neva:rozica:

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   okna in zavese
28.11.2004 9:46:51   
emaa
Imam 10 oken, v pokletenem stanovanju, tako da se vse vidi. Poleg tega imamo poleg makadamsko cesto, perem jih (ajax + papirnate brisače, mi kak bolj komplisiran sistem ne pade na glavo) na 14 dni, v splanici vsak teden zaradi prahu s ceste. Vse našteto pod pogojem, da se mi tisti vikend da pospravljat, 1x na mesec štrajkam. Okna so pomita v eni uri, zavese pa sovražim obešati. Ker sem jih predelala iz prejšnjega stanovanja, sem čim manj hakelčkov našila gor, če ne jih obešam celo večnost. Na vrsti so enkrat na dva meseca, seveda brez likanja, v kuhinji prej, ker je oken skoraj zraven štedilnika.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   okna in zavese
28.11.2004 9:51:16   
Jančika_
Jaz pa uporabim dve mikro krpici. Najprej grem s ta grobo krpico in čisto vodo, da odstranim ta hujšo svinjarijo, potem zamenjam vodo in ji dodam malo večnamenskega čistila. Spet obrišem s ta grobo krpico in do suhega zbrišem s ta fino mikro krpico. Gre ful hitro, pa še okvirje obrišem obenem, ker imamo plastična okna.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   okna in zavese
28.11.2004 11:23:48   
Pupica
Ko je bila Tia stara 1 mesec smo delali fasado (sicer sem zdej srečna imamo namreč modro hiško), pa vendar, vsak dan pomit okna , ker se drugače emulzija zasuši. In tolkokrat kot sme v 1 mescu pomila okna, jih nisem pomoje nikol prej v življenju.
Zaves pa hvalabogu nimamo, ker imamo žaluzije.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   okna in zavese
28.11.2004 14:20:40   
Anonimen
Mi smo tudi v prejšnjem stanovanju imeli žaluzije, pa je bilo na njih toliko prahu, da je bilo groza. Včasih sem vse skupaj pbriala, da je bilo fino vse lisasto, vsake lamelice posebej se mi pa ni dalo. Obstaja v tujini menda ena taka metlica, da se to lahko sčisti, ampak je nisem uspela najti. Ko smo se selili in smo sneli tiste žaluzije, sem šele videla, koliko prahu je od njih letelo. Nikoli več. Sedaj pa še iščem kakšne primerne zavese, mi je tudi ful grobo brez njih. Ampak všeč mi pa tudi niso klasične. Pa tudi drage so, tako da še kar iščem. Moram v tisti Jančikih link pokukati, ki sem ga prej na hitro zasledila.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   okna in zavese
28.11.2004 14:26:56   
Anonimen
Lorelei, najbližja Ikea za Primorce je v Bologni. Do nje potrebuješ cca. 3 ure, pot je zelo enostavna.

Neva, fajn da vem, da po tvojem čiščenju šip dežuje... te bom terala poleti, da jih pucaš vsaj dvakrat mesečno :)-.

Okna čistim enkrat na letni čas, poleti bolj pogosto, cca. na dva tedna. Vedno s paro, ker gre zelo hitro, rezultati pa so odlični... ampak imamo toliko oken in panoramskih sten, da je dela vseeno veliko.
Zavese perem ... uhm... tiste kopalniške malo bolj pogosto, nekajkrat letno, tiste s spalnic in dnevnega prostora pa max. dvakrat letno. So pa vinsko rdeče, tako da izgledajo čiste...
Saj prala bi jih še bolj pogosto, ampak likanje pa prav sovražim!

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   okna in zavese
28.11.2004 15:42:06   
Anonimen
:)-Selena jaz ti zavidam vsa tista okna ki jih imaš v hiši zaradi veliko svetlobe,jaz bi tudi,ko pa pomislim na pucanje šip pri tebi pol bi pa cel mesec deževalo:)-:)-:)-Imaš jih ogromno pa še velike površine.Naša bajta grajena na istrski način ima okna samo na prednji strani pa še ta so normalno velika zame premajhna jaz rabim svetlibo!Jih kar na hitro spucam.:)-:)-Pol pa dežuje Hihihi.Neva:rozica:

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   okna in zavese
29.11.2004 21:07:50   
Sarina
:)Jaz imam 2x na leto generalko - spomladi in jeseni.Takrat umijem okna in operem vse zavese.
To pa zato ker je tudi pri nas ogromno oken in balkonskih vrat, pa še ta vsa po dvojna (stara), tako da je vse dvojno za umit - groza :grrr:.
Komaj čakam, da drugo leto začnemo menjavat za nova-plastična okna - to bo amerika - po mojem jih bom potem bolj pogosto umila (vsaj od začetka :ups::)-)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?