Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea - ko počne nekaj, kar ne sme, jo opozoriš, naj preneha s početjem, drugače bo šla na ohlajanje (vedno moraš povedati, da bo sledila reakcija), - če s početjem nadaljuje, jo brez besed odneseš na izbrano mesto, jo posedeš in brez besed odideš, - odsedeti mora toliko minut, kot ima let, torej 3, - v bližini jo opazuješ in se vmes tudi sama ohlajaš - vsakič, ko vstane (in gre kaj raziskovat), jo posedeš nazaj - se zna ponoviti dostikrat, zato moraš vsaj prvih nekaj krat imeti veliko časa in volje - čas začne po vsakem vstajanju teči znova, - ko minejo tri minute, greš do nje, ji razložiš, zakaj je šla na ohlajanje, - nato jo vprašaš, če ji je žal, da je naredila, kar je naredila, - reče ''ja'', jo objameš in gresta novim izzivom nasproti. V nekaj dneh je otrok priden, ubogljiv in čudovit. Tako je vsaj izgledalo v TV oddajah, sama še nikoli nisem izvedla celega postopka. Triletnika običajno samo umaknem v drug prostor, da se malo umiri. Jaz pa tudi. - tko smo tudi mi delali brez tv naš je šel na ohlajanje v posteljo in se ni smel niti dvignit, dokler nisem dovolila. seveda ni ostal sam. zraven sem sedela in ga vsakič polegla nazaj. ne glede na obljube, je moral ostat noter vnaprej določeno število minut. - ko je bil večji, sem štela do tri, pa je potem šel (aka letel ) v posteljo - še kasneje sem rekla samo ena (do dve in tri nisem več prišla) - zdaj pa nimamo več teh problemov
< Sporočilo je popravil mizantrop -- 10.8.2010 14:19:19 >
|