|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ogrevanje v blokih
19.1.2010 13:27:20   
vodica
Nikjer ne najdem napisano govorijo pa okrog,da morajo na vse radiatorje v blokih do konca leta 2011 naredit števce da se bo plačevala dejanska poraba vsakega stanovanja posebej in ne tako kot zdej za cel blok razdelit.Uf me jezijo tele položnice za ogrevanje ki so ful visoke pa bolj zapiramo radiatorje ker nam je vroče več plačamo,in zdej me res zanima če to drži in komaj čakam da se spremeni način plačila.A katera kaj ve,ali pa če je kje kaj napisano,hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ogrevanje v blokih
19.1.2010 13:59:20   
majch
drži. Najprej bojo ločili posamezne bloke, potem pa postopno še stanovanja. Zato izolirat strop, pa nova okna noter. Šparanje se bo poznalo.user posted image

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2010 14:10:30   
ajataja
a to bodo res nardili,hvalabogu.Naš blok je že tak zase pol še sam na radiatorje pridejo nardit,okne so tud nove,jeee pa bomo res lahko šparali.user posted image

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2010 18:07:34   
enea
ja res je, ne vem pa kdaj bo to stopilo v zakon, pri moji mami smo to naredili že,..... uf se ne spomnem točno katerega leta, je pa res da že par let nazaj, več kot 5 let,.. tem števcem se pa reče kalorimeter.user posted image Dokler smo mi živeli tam, smo v bloku ravno tako imeli skupni števec, pa svoj termostat, da smo vklapljali kadar smo hoteli, eni so pa vklopili, pol jim je bilo pa toplo, pa so okna odprli namesto termostat zapretuser posted image user posted image , ura je pa tekla vsemuser posted image user posted image , položnice pa za znoret visoke, potem smo pa šli v to varianto, da smo dali kalorimetre, in se je točno videlo na koncu kdo špara in kdo meče denar skozi okno.user posted image user posted image

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2010 18:16:27   
LoCa
a to pomeni da ima vsako stanovanje svoj števec za porabo?
mi to imamo in je nekako...nemerodajnouser posted image . ljudje ki imajo stanovanja med drugimi stanovanji si sploh ne kurijo, hkrati pa hodijo naokoli v kratkih in zračijo ker imajo vroče za crknt. js pa sem na vogalu in moram sama sebe gret, plačavam pa za tiso malo k kurim ogromno. ne vem, meni niti to ni pravično...

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2010 9:53:18   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

a to pomeni da ima vsako stanovanje svoj števec za porabo?
mi to imamo in je nekako...nemerodajnouser posted image . ljudje ki imajo stanovanja med drugimi stanovanji si sploh ne kurijo, hkrati pa hodijo naokoli v kratkih in zračijo ker imajo vroče za crknt. js pa sem na vogalu in moram sama sebe gret, plačavam pa za tiso malo k kurim ogromno. ne vem, meni niti to ni pravično...

Ja pred vsakimi vhodnimi vrati od stanovanja imamo omarico od centralne, tam so namestili števce (kalorimetre), tako da vse kar pride (kar pač porabič TI) v stanovanje plačaš sama, ostalo plačajo drugi.user posted image
zakaj pa je nemirodajno, če imaš števec plačaš samo kar ti porabiš, res pa je da porabiš malo več če si na vogalu.
tam pri moji mami so vsa stanovanja enaka, in je blok kockast, tako da imajo vsai eneke možnosti.user posted image

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2010 21:39:13   
LoCa
je nemorodajno ravno zaradi tega kar sem napisala - ker je od pozicije stanovanja odvisno, koliko porabi za ogret na isto temperaturo. sem tudi parkrat brala o tem. sej pravim, da sem npr. srečala sosedo, ki mi je tarnala, da ne kuri ampak da če ne stalno zrači crkne od vročine. sem tudi gledala malo na oglasni deski, kliko kaj plačujejo ljudje za ogrevanje....ni logike, da jaz za 38 kvadratov dam 60-70 evrov, stanovanja z 80 kvadrati pa 30-40 evrovuser posted image . za zgoraj naveden keš imam jaz en radiator od petih stalno na pol odprt, enega pa na neki manj kot pol odprem ko pridem iz službe dokler ne grem spat. js mam občutek, da malček tudi drugim plačujem, bi bilo ful zanimivo da bi bila kaka resna študija o tem na realnih primerih. 

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2010 22:33:53   
ajsek
Ja, saj to je logično. Nikoli niso vsi prostori enako topli. Zunanje stene, lega na sever, lega v stavbi,... to vse vpliva. In na žalost ni sistema, ki bi bil popolnoma pravičen. Še vedno pa lahko že ob nakupu/najemu stanovanja te faktorje upoštevaš pri odločitvi.
Tega, da ostali stanovalci bloka pozimi ogrevajo na 27 stopinj, pa ne moreš vedet. Zato se mi zdi še vedno bolje, da vsako stanovanje plačuje zase.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?