Anonimen
|
Najprej k odvajanju od plenic.Pred tremi tedni sem se odločila,da je dost plenic,star bo tri leta avgusta.Zjutraj ko se je zbudil mu enostavno nisem več dala plenice na rito.Dve dolgi uri joka,prepričevanja naj si gatke obleče,ker je že velik fant:Tole vroče obdobje je sedaj idealno.Nič se ne sekiraj,če mu uide v hlačke.Brez besed pobriši lužico,preobleči,pa magari petkrat na dan.Nekaj dni se bo ponavljalo,medtem,pa ga kar naprej hvali,kako je priden in velik fant,ko ima gatke tako kot očka inga sprašuj,če gresta na stranišče lulat.Ne se naveličat,ne popustit. Prišel bo dan,ko bo začel,opozarjat da ga tišči lulat do konca poletja imata še lep čas. Kar se tiče kakanja sem v isti zagati kot ti.Naš že hudo dolgo zadržuje blato.Tudi po teden dni ne gre kakat.Materjal v črevesju se zasuši in otrdi in nastanejo težave z odvajanjem.Pove da ga kakat,tečemo na stranišče,pol je pa jok in stok,ker ne gre in ker boli in nič ne opravi.Nam je peditarinja predpisala Portalak sirup.VSak dan po tri velike žlice,tudi štiri,da omehča blato. Tako,naša sosedaj je tudi imela s hčerjo problem.Prejšni teden so revčki morali dati klistir(pikica bo stara štiri leta)nato pa tudi devet žlic Portalaka:je svetoval specijalist za črevesje,naj da tolko sirupa,da pride do rahle driske,tako,da se po celotni dolžini črevo očisti.Doživeli so krasne rezultate,deklica že nekaj dni lepo vska dan kaka,brez bolečin in nima več trdega zasušenega blata. Pravijo,da je problem rešen.Me bomo te dni vsak dan postopoma poviševale količino Portalaka. Je hudo videti otroka,ko ga tišči kakat,pa stiska rito in noge skupaj,samo,da ne bo šlo ven. Te dni je že malo napredka pri našem,je že dva dni po vrsti kakal na starnišče ampak vem,da se ni še čisto iztrebil.
|