Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: odvajanje od nočnega hranjenja 6.9.2006 10:24:01
|
|
|
|
lenika
|
A sta mogoče začela čez dan uvajat sadne in zelenjavne kašice? Pravijo, da ob začetku uvajnja le te otroka ne nasitijo dovolj, zato potem ponoči hočejo nadoknadit. Poskušaj mu zvečer dat riževo kašivo in mogoče potem še mleko za lahko noč.
|
|
|
|
RE: odvajanje od nočnega hranjenja 6.9.2006 11:09:56
|
|
|
|
vila
|
Lepo pozdravljena. Kar si napisala, mi je zelo znano. Moja prva hčera je že pri dveh mesecih prespala noč, s tem, da je včasih hotla dudo. Druga hčera je pa bla živo nasprotje. Ponoči sva se hranili do dopolnjenih devetih mesecev, pa ni nikakor suhcen dojenček. Nekje pri devetih mesecih, pa ni več zahtevala stekleničke, s tem, da mi je prej spila po dva deci mleka, oziroma mleka z vodo. Jaz sem pač poskusila tako odvadit, da sem ji mleko redčila z vodo. Ne vem, ali je pomagalo to, ali pa je hotla nehat sama. Zdaj sicer zaspi z dudo, ampak si jo redko vzame tudi ponoči, hočem povedat, da spi dost boljš od tastarejše. tastarejša je stara 26m, tmala pa 11m, za primerjavo. Tastarejša pa ima dudo cele noči v ustih. Groza. Tako da te pomirim, da bo minilo, čeprav sem tudi jaz mislila, da ne bo tega nočnega hranjenja nikoli konec. Pa bo, verjemi
|
|
RE: odvajanje od nočnega hranjenja 6.9.2006 11:49:07
|
|
|
|
Mateja82
|
oh pri nas je isto se zbuja dvakrat na noč, mislim pa da se zbuja bolj iz navade kot pa potrebe. včasih sploh ne poje veliko ampak se bolj pocata da lahko ponovno zaspi, ker se je pač navadila da zaspi s cucljem v ustih se pravi da nezna zaspat sama brez cuclja , dude pa tako ne mara več - je cucelj boljši. Sem pa za čela tud jaz neki z vodo kombinirat pa bomo videli kaj bo. V eni knjigi sem prebrala da se imajo dojenčki do 9 meseca "pravico" zbujat ponoči na pet ur in da je to da spijo pet ur skupaj velik uspeh. Glede odvajanja pa je pisalo da se mora otrok naučiti da zaspi sam, ker med fazami spanja ima tudi nekaj budnih fazin potem pa ne zna zaspati sam nazaj in zahteva tisto s čimer je navajen da se uspava. Ko čutiš da sesa samo še refleksno mu daš v usta prst namesto cuclja in pritisneš bradico navzgor da neha sesat, to naj bi pomagalo, da se odvadi zaspati na zizi, cucljem ali dudo.
|
|
|
|
RE: odvajanje od nočnega hranjenja 6.9.2006 12:43:01
|
|
|
|
pomarančas
|
Ja tudi pri nas imamo problem z nočnim hranjenjem oz. bolj crkljanjem. Se namreč polno dojiva in zgleda, da mali res ne zna zaspati drugače kot na zizi. Tako kot je Mateja82 napisala se očitno ponoči (pa tudi podnevi) med spanjem zbudi in ne zna sam nazaj zaspati, tako je ga bo res treba naučiti, da bo sam zaspal... ampak lažje reči kot storiti... A katera ve kje lahko dobim Pentleyevo knjigo (Otroško spanje...)?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?