|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajanje od dude
30.4.2010 14:09:45   
PetraSkok
zanima me preprosta zadeva (no, v bistvu pa ni nič preprosto, a ne? :)) ) - pri kateri starosti in kako ste začeli odvajat svoje otroke od dud?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvajanje od dude
30.4.2010 14:19:05   
miti263
Mi smo se nekako "po nesreči" odvadili kakšen mesec pred njegovim 2. roj. dnevom. Tisti dan se je pazil pri babici v spodnjem nadstropju hiše in je bila duda pri njej od popoldanskega spanca in ko smo šli spat je sicer vprašal po njej in je mož rekel, da gre ponjo, pa ga je mali čakal, pa ga ni bilo z dudo nazaj v spalnico(je bil pač fuzbal bolj zanimivuser posted image ) in je otrok zaspal brez dude. Pa smo naslednji dan rekli, da jo je "bauc" vzel, ker jo rabi za svojega dojenčka in je potem še kakšne 3 dni spraševal pri popoldanskem spancu in potem zvečer, dobil je isti odgovor in ga je sprejel. Od tega je sedaj že 2 meseca in je čisto pozabil nanjo. Kak teden je rabil nekoliko dlje da je zaspal, tudi po eno uro sva se crkljala, zdej zaspi skoraj takoj. Ima pa od takrat obvezno eno od igračk s seboj v postelji, ki zaspi z njim.

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.4.2010 14:38:11   
ledenaa
pred 2 letom
ne moreš otroka odvadit tako da mu malo daš in malo ne daš
pač preprosto vzameš in si nekaj izmisliš
Mi smo dudo dali mladičkom

Neposredna povezava do sporočila: 3
30.4.2010 16:14:30   
Gordana-3
naša pupa je imela 2,5 leti, ko smo jo odvadili. že nekaj časa prej smo se pogovarjali, da jo bo dala dojenčku (na poti je bil namreč dojenček od moje prijateljice). in res, ona rodi, gremo na obisk v porodnišnico odločeni, da zita da dudo dojenčku. dudo je lepo položila k dojenčiju. že v avtu domov grede je začela tečnarit za dudo: "dude ni, dala si jo mali evi!" nekajkrat smo ji morali to ponoviti, pa je šlo brez. najbolj sem se bala, kako bo ponoči, ker sem ji dudo kar nekajkrat na noč dala v usta, ko ji je padla ven. ampak ponoči je bilo presenetljivo dobro, pa tudi prsta ni začela cuzat, kot nekateri otroci, ko jim vzamejo dudo. tako da, bravo naša zita user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.4.2010 20:41:35   
ThinkPink
Nam je zdravnica svetovala, naj jo čimprej odvadimo, ker je že videla, da zobki gredo narazen. Še isti dan sva rekla tamali, da dude več ne rabi in naj jo vrže v smeti. Ene tri večere je spraševala, kje ima dudiko, potem pa je pozabila, da jo je sploh kdaj imela.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.4.2010 21:08:18   
zmajaz
No pri nas se je pa izkazala za resnično trditev, da je treba otroku vzeti dudo precej hitro, nekje po 6. mesecu čimprej. Naš je bil sicer pravi odvisnik - dudo je imel non-stop v ustih, tako podnevi kot ponoči, po možnosti pa še eno v roki. Tudi ponoči sem ga slišala, da jo vleče, pa večkrat na noč jo je seveda zgubil in mu jo je bilo treba popravljati, če si je ni uspel sam najti. Potem pa en dan pri kosilu pravi tašča, da je ravno brala en članek, da je treba otroku vzeti dudo pri 6./7. mesecu, da je takrat najlažje. No naš je bil pa star "že" 9,5. Pa sem rekla, da mu jo bom za hec poskusila vzeti, pa bomo videli, kaj bo. In zgodil se je skoraj čudež - mali praktično ni pogrešal dude, zvečer sem ga samo malo popestovala, pa je zaspal, ponoči se je zbudil samo 1x in v minutkiu zaspal nazaj, ko sem ga malo pobožala. Isto naslednjo noč, potem pa se sploh niti zbujal ni več. Čez dober mesec sem mu za hec poskusila dati dudo, da vidim, kaj bo z njo, pa sploh ni več vedel, kaj to je. user posted image  Jo je uporabil za ropotuljico. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Neposredna povezava do sporočila: 6
1.5.2010 10:05:44   
AnciM
Pri 19 mesecih jo je vrgel v jezi iz posteljice in je nisva našla tisti hip. Tako sem izkoristila situacijo in mu vse dude poskrila. Prva 2 dni je bilo malo krize z uspavanjem in ponoči. Čez dan mu je nikoli nisem pustila, ko se je začel plazit okoli. Sedaj je pa super. Spi bolje, uspava se sam.

Še najbolj me je skrbelo, ker drugi ima dudo. Da mu je ne bi vzel. Pa je nikoli ni in mu jo kar sam prinese, če je nima.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.5.2010 14:56:49   
Klarita
Nam je tudi pediatrinja svetovala, da bi bilo dudo fajn čiprej odvadit, ker mu bodo zobki naprej rastli, ampak nas je bilo strah kako bo pri spanju, ker brez dude ni zaspal... 
Potem pa smo mu dudo malo odrezali na konjici in jo je sicer še nekaj časa "žvečil", čez čas pa jo je sam vrgel proč, češ da je duda fuj. Star je bil 2 leti in nekaj mesecev.
Če bi vedela, da se bo tako dobro obneslo, bi to že prej naredila... user posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2010 15:57:39   
Zofy
Našo smo že od samega začetka navajali, da ko duda ni potrebna, se je nima v ustih. tako jo je imela bol za tolažbo tu pa tam in za spanje. Pri 1 letu jo je imela že samo za spanje in čez dan, če je bila res kaj zelo zelo razburjena, ampak to je bila bolj izjema kot pravilo.
No, in ker je še pri 20m kar težila z dudo, čim je bila užaljena, sem imela tega počasi dosti in sem nekje pri 21m rekla, da dude ni več, da jo je pojedla sosedova kužka. Da je bila lačna in je dudico pojedla in da je zdaj ni več. No, tako sem ji pol cel dan govorila, da dude ni in jo spraševala, če ve kdo jo je vzel itd. da je res zapopadla, da dude ni več. Zvečer pa se je seveda malo jokala, ampak mnogo manj kot sem pričakovala. Mogoče je jokala 5 min. Naslednji dan 10 sekund in pol nič več. Smo pa z ukinitvijo dude pravljico za lahko noč uvedli. No, in od takrat nimamo več dude. Sploh nisem imela nobenih težav, pa sem mislila, da bo zelo težko.
Le pogumno in mnogo uspehov ti želim!!

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2010 16:00:08   
Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Pri 19 mesecih jo je vrgel v jezi iz posteljice in je nisva našla tisti hip. Tako sem izkoristila situacijo in mu vse dude poskrila. Prva 2 dni je bilo malo krize z uspavanjem in ponoči. Čez dan mu je nikoli nisem pustila, ko se je začel plazit okoli. Sedaj je pa super. Spi bolje, uspava se sam.

Še najbolj me je skrbelo, ker drugi ima dudo. Da mu je ne bi vzel. Pa je nikoli ni in mu jo kar sam prinese, če je nima.

Isto pri nas - lepše spi sedaj brez dude, ker ne kliče po dudi, ko se ponoči zbudi, ampak zaspi nazaj sama. Pa sedaj imamo dojenčka in tu pa tam mu sicer dudo vzame in se malo afna z njo, sicer pa mu jo vedno da, če mu pade. Ni niti 1x izrazila želje, da bi imela tudi ona spet dudo, pa čeprav je minilo cca 2 meseca odkar smo jo ukinili in pol dobili novega dojenčka.

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.5.2010 18:12:12   
Julija08
Pri nas je včeraj popoldan sin vrgel dudo v smeti, ampak ker jih ima več verjetno ni mislil, da jo ne bo več dobil. Zvečer ko jo je hotel imeti sem mu rekla, da jo je vrgel strani in je ni več, precej je še prosil zanjo, ampak sem mu rekla da jo je vrgel stran in da jo ne morem več najti. Potem je malo več rabil, da je zaspal (cca. urco dlje) danes pa spet malo prosi zanjo. Tudi v vrtcu sem rekla, da mu jo več ne dajo. Bom pa videla kako bo danes zvečer. Sem mu pa kupila danes Telebajska, ker so mu všeč. Upam, da ga bo čim prej minilo. Je pa bil malo utrujen, ker ni toliko spal, v vrtcu pa tud ne vem kako je bilo, ker je šla vzgojiteljica že domov, ko sem ga prišla iskat. Bom jutri vprašala. Mogoče je njemu malo lažje, ker ga še dojim...star je pa 20 mesecev. Ampak  se mi pa ful smili, ker zgleda tako žalosten user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?