|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odstavljanje
14.10.2004 15:11:42   
Anonimen
Mene pa zanima, kdaj ste svoje srčke odvadile dojenja.
Je bilo veliko joka?
Koliko so bili stari?
Kolikokrat ste jih na koncu dojile?

Jaz jo dojim, če sem cel dan z njo za crkljat sigurno petkrat. Ponoči je pa itak žurka. Če ni joška, je halo.
In ker rada ujamem kakšno minutko spančka ji pač dam. Včasih imam občutek, da imam prisesano kar celo noč.
Zdaj v službi mam pa mnogo mleka in nobenega odjemnika.
Ker bo stara že eno leto, ne vem, če je smiselno, da sedaj nosim pumpico s sabo v službo, saj mislim, da sva se dovolj dolgo dojili.

Ja, pa še to: A so potem ponoči kaj bolje spali?

Hvala za pomoč!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   odstavljanje
14.10.2004 17:39:58   
brina-1
Naša pikica je stara 10 m. pa jo še vedno dojim. Kakšne tri tedne nazaj sem jo sama odstavila za popoldan. Dojiva se tako samo še zjutraj in zvečer. Čez noč ni potrebe že od drugega meseca dalje, ker prespi noč. Mogoče je trajalo en teden, da se je malo privadila, najprej s sokom namesto mleka za zaspat. Potem malo sadja in čaja in je bilo ok. Zdaj pa ne vem več kaj se ji dogaja. Dopoldan gre spat za največ 1 uro in pol in potem noče več spati. Je pa res, da spi ponoči 12 ur! Včasih ji je potrebno samo položaj spremenit. Tako je pri nas. Se moram čez dan več ukvarjat z njo, da potem zvečer res samo pade v posteljo.

Glede dojenja pa po mojem počasi. Tudi sama jo mislim pred službo odstavit najprej zjutraj, čez kakšne 14 dni še zvečer. Da vsaj en teden preden grem v službo stvari probam dati v red.

Pa veliko uspeha.

Lp, B.:sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   odstavljanje
14.10.2004 18:17:52   
Abby
Moja punči je bila polno dojena pribl. pol leta, spala je pa do 9m ko zaklana od 22.00 do 7.00. Potem se mi je začela ponoči vsaj 1x na noč zbujat, kar je naposled pripeljalo do tega, da je začela spat pri meni, prisesana na zizo. Včasih samo do spanca, včasih celo noč, nikoli pa ni zaspala brez zize. Čez dan je pa tudi sesala kadarkoli - če ji je bilo dolgčas, če je bila žalostna, lačna, žejna, zaspana. Vse to me niti ni motilo, niti skrbelo, in nisem še imela namena nehat dojit.
Potem pa se mi je zgodilo, da sem zanosila, ko je imela ona 2 leti in 3 mesece. Najbolj me je skrbelo, da bo treba nehati, ko pa ima tako rada svoj "sisi", pa sem si prebrala vse o tandemskem dojenju. Zaradi grozne utrujenosti, ki me je mučila, se mi pa tudi to ni zdela privlačna misel in še naprej sem bila v hudi stiski, dokler ni narava sama poskrbela za to. Pri skoraj 4m nosečnosti so moje bradavice postale grozljivo boleče in občutljive in nisem prenesla niti misli na to, da bi jih kdo dal v usta. Pa sem ji lepo razložila, da je zmanjkalo mleka, da je "fuj sisi", in da je sisi bolan in ga boli, če ga sesa. To jo je sicer prizadelo, ampak sva se pogodile, da bo lahko spet srknila malo mlekca, ko ga bo dojenček prinesel.
Skratka, v nekaj dneh sva opustile dnevno dojenje, večernega pa šele takrat, ko res nisem več zdržala. Sva pa sklenili kompromis: zize sicer ne more sesati, lahko se pa stisne k njej, jo boža in daje lupčka. Uspavam jo pa tako, da se skupaj uleževa v posteljo, ona stisne k sebi zajčka (ki ga je prej komaj pogledala, zdaj pa ne gre spat brez njega), jaz pa ji pripovedujem točno določeno pravljico. Sicer običajno zaspim prej kot ona, ampak moram pa priznati, da se manj zbuja ponoči, kot se je prej.
Odstavljanja si prej sploh nisem znala predstavljati, tako težko se mi je zdelo, pa tudi kakega uporabnega nasveta nisem dobila. Vsi bi nekaj na silo, pa puščali otroka, da se dere ko jesihar, jaz sem pa bolj za blažjo vzgojo brez nasilja. Tudi moja mama se ni spomnila, kako je mene odstavila pri dveh letih in pol in ni vedela kako je moja babica odstavila njo pri treh. Skratka, mislila sem, da sploh ne bom mogla nehati dojiti. kar videla sem svojo punčko, kako pride pri 15-ih domov z randija žalostna, ker jo je fant pustil, in malo poziza pri mamici, da se potolaži. Potem pa se je izkazalo, da sploh ni bil noben problem, samo pravi način sem morala najti.
Glede izbrizgavanja mleka pa mislim, da po enem letu res ni potrebe, pa tudi, če želiš nadaljevati z občasnim dojenjem, ni bojazni, da bi mleko čisto usahnilo, samo količina se bo zmanjšala. Jaz sem se molzla ob jutrih, ko je bila stara 5-6m, ker sem želela obdržati količino, mleka je bilo pa tudi ogromno. Pa še na fax sem hodila in sem zjutraj pripravila mlekec za popoldansko riževo kašico. Veliko sem ga tudi zamrznila, ampak kasneje zavrgla, ker je odtajano imelo kovinski okus, pa nisem vedela, ali je to normalno.
Skratka, odstavljanje, je šlo veliko lažje, kot sem mislila, res pa mislim, da bi bilo težje, ko je bila še mlajša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   odstavljanje
14.10.2004 18:20:14   
Abby
Aja, še to sem pozabila: ko je nehala sesati, je tudi opustila dnevno spanje, ponoči pa spi od 10 do 12 ur.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   odstavljanje
14.10.2004 20:58:59   
kimi
Moj se je prekamlu rodil in se nisva nikoli dojila. Žal. So ga v porodnišnici navadli na flaško tako, da s tem ni bilo problema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




otroška trgovina na internetu
nada56

Nakup otroške obutve, oblačil, igrač in športne opreme preko spleta. Ali bi kupovali?

DA, idealno (21%)

DA, če je dostava brezplačna (33%)

NE, raje obiščem trgovino (46%)


Število vseh glasov: 165

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!