|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odprta dva prsta
24.9.2006 18:23:29   
Anonimen
živjo....me zanima če je bila še katera odprta za dva prstauser posted image in sicer jz sm v 32 2/7..to mi je ugotovil v torek,,do včeraj se ni spremenilo nič:)
a je bla še kater na tem,??...sm ležala v bolnici zdj moram pa strogo počivat..

kaj se zgodi če bi prej rodila???
kakšne izkušnje???!

lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odprta dva prsta
24.9.2006 18:48:33   
til
Jst sem bla odprta 3-4 prste in mehur je bil že čisto ibočen bila sem v 30. tednu nosečnosti. Pod nujno so me poslali v bolnico kjer sem bila še cel mesec tako da sem rodila 33 in 6/7. Z mojim sinčkom je bilo vse uredu le na intenzivni oddelek so ga dali za tri dni zaradi premajhne telesne teže 2280 največ pa zato ker so meni med nosečnostjo našli nek streptokok. Bil je v topli postelji 5 dni da mu je uravnavala telesno temperaturo  potem pa še pet dni v navadni postelji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.9.2006 19:06:35   
SašaR
V 32. tednu sem dobila popadke, trebuh se je spustil. Mož me je odpeljal v porodnišnico. Dobila sem odgovor - ko bodo popadki na 5 min eno uro naj se vrnemuser posted image . Potem so se popadki umirili. Čez dva dni so me zopet peljali v porodnišnico ker se je ves čas malo dogajalo. Popadke so mi ustavili samo sem morala potem strogo počivati.

Povedati ti želim, da si sedaj že tako daleč, da s tvojim otrokom ne bi bilo nevem kaj. Samo za ziher pa ti kar lepo strogo počivaj in poskusi priti do vsaj 34. tedna. Upam pa da prideš s temi dvemi prsti do konca, kar je tudi možno. Jaz npr. sem rodila dan čez rok pa sem prej imela milijon problemov, pa vsakič ko sem prišla k G so me vsi začudeno gledali ali še nisem šla rodit.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu til)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.9.2006 19:10:01   
Anonimen
joj hvalauser posted image
sj jz tud upam da bo vsaj do 34 tedna  no mora bit!!!user posted image

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.9.2006 19:12:23   
dory
Ce bi ti kej kazal na porod bi te obdrzali in dali kaksne injekcije za tamalcka za razvoj pljuck...

Jst sem rodila v 35tednu...otrok je zadnji mesec vegetiral, ni prejemal dovolj hrane in kisika in se danes se cudijo,kako je sploh prezivel..pa je...danes je navihan 2,5 letnik, predvsem pa zdrav za kar sem najbolj hvalezna in vesela...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.9.2006 19:17:36   
Anonimen
ja te injekcije sem dobila 4 doze....ta razvoj pljuč

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.9.2006 19:59:19   
darja72
Ko sva bila z malim v bolnici, mi je po malem odtekala voda. G je ugotovil dva prsta odprtosti, edino kar so mi svetovali je bilo, da naj počivam in ne dvigujem otroka. Bila sem v 34. tednu. Moja G pa zadeve sploh ni komentirala, kot, da ni ničuser posted image user posted image user posted image   V šali sem mojemu rekla, da imam občutek prepiha spodajuser posted image Do poroda pa je iz dva naraslo na pet prstov. Je bil vsaj porod zato ekspresen in predvsem, končalo se je srečno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2006 13:12:51   
Splet.Ka
Tiny, kako je, si še doma v enem kosu? user posted image

Jaz sem bila odprta "par centimetrov" kmalu po 20. tednu (mislim da je bil 22.) - prišla sem z aktivnih prvomajskih počitnic in začela krvavet. Sem mogla potem po pregledu mirovat, čim več ležat na levem boku. MV se mi je vsak teden krajšal, pri slabih 2 cm se je potem ustavilo.

Sem pridno počivala in šele pri 36 tednih se mi je ponoči odluščil čep, ob 17ih pa mi je odtekla voda in smo šibali na Jesenice...vmes sem pa še popadke dobila. Porod je bil hiter in z malo vse ok, čeprav je nedonošenček.

Ti le pridno upoštevaj navodila ginekologa, pa bo vse ok!user posted image

Ko bo šlo zares, pa srečnouser posted image

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.9.2006 14:11:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinyP

živjo....me zanima če je bila še katera odprta za dva prstauser posted image in sicer jz sm v 32 2/7..to mi je ugotovil v torek,,do včeraj se ni spremenilo nič:)
a je bla še kater na tem,??...sm ležala v bolnici zdj moram pa strogo počivat..

kaj se zgodi če bi prej rodila???
kakšne izkušnje???!

lp

Prvo: BREZ PANIKE! user posted image

Ja, jz sem pravzaprav od 24.tedna  dalje morala strogo počivat zaradi krajšanja MV (oslabelega MV), odpirat sem se pa začela tam nekje po 30.tednu. Te razumem, da te skrbi in te je strah. Dobro poznam ta strah. Verjemi. Iz tedna v teden sem poslušala ginekologe: "vsaj še en teden mora user posted image počakat"...In tako do vse do 32. tedna (odprta 2cm)..No, pa sem šla rodit v 36. tednu (šele) 3 cm odprta! Povedat ti hočem, da po 32. tednu ni več velikega tveganja za otročka, ker je že dovolj razvit. Tudi njegova pljuča so po 32. tednu že toliko razvita, da lahko ob rojstvu samostojno zadiha.
Sicer pa, ubogaj zdravnike; počivaj, ne dviguj, ne pospravljaj, izogibaj se stopnic,...pa bo hitro 36. teden tukaj. Vendarle je najbolj idealno, če se otrok rodi ko je popolnoma "zrel", (od 36-40 tedna) takrat se vsi možni zapleti zmanjšajo na minimum.
Zdej pa pridna bit, pa ne se preveč živcirat. Počivat pojdi.

Srečno!

< Sporočilo je popravil caffee -- 25.9.2006 14:15:54 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.9.2006 14:17:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hruska

...Porod je bil hiter in z malo vse ok, čeprav je nedonošenček.

Ti le pridno upoštevaj navodila ginekologa, pa bo vse ok!user posted image

Ko bo šlo zares, pa srečnouser posted image

od 36. - 40. tedna se šteje, da je rojen "v roku" - to mi je razložil en ginekolog na Jesenicah, čeprav je meni tut mal smešno, ker 4 tedne je pa le en mesec...Če pa upoštevam dejstvo, da se otročka dejansko rodi v tekočem 10.mesecu je pa v bistvu res, da je otroček z 9 meseci donošen.

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.9.2006 14:38:44   
Anonimen
samo počitek in počitek.
jaz sem bila še več odprta,rodila pa sem v 37 tednu

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
25.9.2006 14:46:06   
Splet.Ka
od 36. - 40. tedna se šteje, da je rojen "v roku" - to mi je razložil en ginekolog na Jesenicah

Caffee, jaz sem rodila na Jesenicah s točno 36 tedni in mi na odpustnici piše nedonošenček. user posted image

Dobila sem tudi potrdilo, da je mala nedonošenček, ker so ga rabili na CSD. Tam so mi povedali, da je otrok "v roku" rojen od 37. tedna dalje. Menda mi bodo s tem potrdilom za en teden podaljšali porodniško.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.9.2006 14:56:15   
Anonimen
če se otrok rodi pred 37 tedni je nedonošenček

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
25.9.2006 16:15:10   
Anonimen
OH hvala vsem re steuser posted image
sj jz tud upam da bo zdržal še 2 tedna..no mora.....se mu nikamor še ne mudi..kajne??user posted image

držte pestiuser posted image user posted image

čawuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
26.9.2006 20:57:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hruska

od 36. - 40. tedna se šteje, da je rojen "v roku" - to mi je razložil en ginekolog na Jesenicah

Caffee, jaz sem rodila na Jesenicah s točno 36 tedni in mi na odpustnici piše nedonošenček. user posted image

Dobila sem tudi potrdilo, da je mala nedonošenček, ker so ga rabili na CSD. Tam so mi povedali, da je otrok "v roku" rojen od 37. tedna dalje. Menda mi bodo s tem potrdilom za en teden podaljšali porodniško.

Hmm...ja, jz sem rodila s 36 2/7, pa nobenga potrdila nisem dobila user posted image Ja, pol pa že drži, če so tebi dali potrdilo....Madona, šele zdej sem zaštekala, da lahko porodniško podaljšam?! (kje je tisti smeško,ki se tepe po  glavi?!)...Sem bila sveto prepričana, da sem "rodila v roku"....Jao mene...user posted image Hruška hvala, grem jutri v akcijo!

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2006 23:56:42   
majas
tiny kako je s tabo???m Nič se več ne javiš pri nas?
Upam da je vse ok in da počivaš pa da še nisi kam pobegnila, še imaš čas user posted image

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.9.2006 0:03:53   
viv_
Od 37. tedna naprej je otrok dononšen - moja prva je bila rojena 37 3/7 in je normalno donošen otrok, imela je 3415g in 54 cm.

Zdaj v drugo se pa tudi dogaja. Odprta sem 1 cm, otroček ima po oceni UZ 2800g, ostalo je še vse OK, tudi živahna je še normalno. Sem pa za vsak slučaj dobila dve dozi za razvoj pljučk. Ampak, sedaj se je začel 35 teden, tako da tudi če slučajno rodim, hujšega ne bi bilo. Se pa trudim čim več počivat, pa res se izogibam dviganju ta prve hčere. Dobro, da je že tolk velika in samostojna, da je ni treba dvigat.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.9.2006 10:01:06   
najina pikica*
tudi jaz sem bila v porodnišnici v 34 t in sem bila odprta 2-3  prsta,odpustili so me,z navodili strogega ležanja iz porodnišnice v torek,v petek zv.pa sem se vrnila z popadki in rodila v sob ponoči v 35t.....
če prej rodiš gre tvoj sonček na intenzivno na opazovanje,vendar brez skrbi kapo dol vsem tistim,ki tam delajo user posted image ....kasneje pa se ti porodniška podaljša za toliko dni kolikor si prej rodila
pa vso srečo in brez skrbi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.10.2006 14:37:50   
Anonimen
tudi jaz sem bila odprta 2 prsta in sem zaradi tega ležala v porodnišnici. na koncu sem šla pa tako odprta še rodit.

(odgovor članu najina pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
1.10.2006 15:26:39   
SašaR
Za nedonošenčka se smatra otrok rojen 30 dni pred PDP.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?