Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: odprla bi privat varstvo s.p. 12.6.2006 18:44:10
|
|
|
|
skuštrana
|
Za odprtje s.p.za varstvo otrok ni tako zelo pomembno kakšno izobrazbo imaš ( jaz sem naprimer živilski tehnik), bolj problem so razni drugi pogoji (sanitarije - morajo biti prilagojene otrokom, moraš imeti igralnico, zunaja igrala)..Potem pa je problem še z davki, ker če boš ti s.p. se ti po moje varstvo ne bo izplačalo (vsaj tako so meni objasnili, ko sem se zanimala za takšno isto stvar). Na trgu je toliko varstva na črno, da ti s svojo ceno enostavno ne boš konkurenčna. Če pa boš postavila enako ceno, kot nekdo, ki takšno dejavnost opravlja na črno, potem pa ti bo na koncu meseca ostalo bore malo (kajti ti boš plačala raznorazne dajatve, varuška ki dela na črno pa le teh ne plača)... Obstaja ti še druga možnost, to je nekakšna priglasitev dopolninega dela na občini. Pozanimaj se na lokalnem uradu za zaposlovanje, meni so tam vse lepo razložili. Aja, za odprtje s.p. pa lahko daš namesto varstva otrok animacija otrok, razne delavnice, morda takrat ne bi bilo toliko problemov okoli sanitarij... Jaz sem na koncu vse vrgla na papir in izračunala, da se ne splača... Žalostno, ampak resnično..
|
|
|
|
RE: odprla bi privat varstvo s.p. 10.8.2006 13:29:15
|
|
|
|
mojca345
|
Lahko se greš družinsko varstvo in sicer si v povezavi z vrtcem, toda tvoji prostori morajo biti taki kot v vrctu. Lahko se greš kar je že kolegica omenila, da priglasiš dejavnost na občini, toda uradno je to samo občasno varstvo ne pa 8,9 urno. poleg tega ti priznajo 10 % stroškov, 25& pa ti poberejo. če hočeš imeti s.p. potem je to privat vrtec, toda za to potrebuješ ogromno denarja, saj kot sem že omenila morajo biti prostori taki kot v vrtcu. najmanj okoli 2 mil. za prostore, potem pa še kup pisarije in dogovorov z ministrstvom. in glede izobrazbe ? če hočeš biti ravnatelj moraš imeti nekakšno pedagoško izobrazbo. za ravnatelja je potrebno biti dipl. vzgojitelj, ravnateljski izpit in nekaj let izkušenj. stvari so precej zakomplicirane in povezane z denarjem, ki ga pa nimaš od kje vzet. tudi ta posel se na splošno ne splača, ker je veliko stroškov, ki jih moraš vložit, da sploh sistem deluje, kje pa je šele potem denar, od katerega imaš potem tudi ti kaj ! če že raje delaj na črno, tko pač je !
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?