|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odpoved potovanja :(
27.5.2009 9:35:21   
srečka nosečka
Dopust smo rezervirali konec meseca marca, ga v celoti plačali, zdaj pa ga "moramo" žal odpovedat. user posted image
Žal je situacija precej žalostna user posted image , namreč v tem času so mojemu očetu šteti dnevi. user posted image  user posted image  user posted image  Zaradi njegovega stanja res ne bi rada odpotovala tako daleč in se kasneje kesala celo življenje.

Zdaj pa moram dati na agencijo zdravniško potrdilo, da dobimo denar nazaj. Zanima me, kakšna diagnoza mora biti na potrdilu, da ziher upoštevajo zavarovanje rizika odpovedi potovanja in vrnejo denar.
Prosim vas za pomoč, če katera dela te tvari oz. se na to bolje spozna kot jaz.

hvala

Od srečke nosečke k srečni mamici
Hvala moj zaklad LANA

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odpoved potovanja :(
27.5.2009 9:42:06   
pety78
To je najbolje, da na agenciji povprašaš.
Kam in kdaj pa naj bi šli? Jaz še iščem eno destinacijo za dopust.

Mi je pa žal za tvojega očeta in te razumem. user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.5.2009 9:49:45   
srečka nosečka
Rezerviran imamo Egipt, datum odhoda 02.06., 14 dni. Lahko na agencijo povprašam, če te zanima za prevzem dopusta. Glede razloga za odpoved pa se niso najbolj opredelili, jaz bi pa rada zanesljivo potrdilo. Saj da potrošim cca. 1600€ za nič pa mi ravno ni. user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.5.2009 9:54:07   
ksenjak
Se pravi, da ste riziko odpovedi plačali? No, vsaj to, ti pa vseeno znajo zakomplicirati, ker ne gre za bolezen pri nikomur od tistih, za katere si dopust vplačala.
Jaz sem enkrat odpovedala potovanje zaradi bolezni sina, za katerega sem pri njegovi pediatrinji dobila potrdilo o bolezni in so mi na koncu le povrnili denar. Po mojem bo pri tebi zavarovalnica malo komplicirala.
Mogoče kaj več piše v drobnem tisku pri riziku odpovedi.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 4
27.5.2009 9:54:19   
pety78
O, hudiča, če bi bilo kje bližje bi se lahko dogovorili za prevzem dopusta, za Egipt mi pa ravno ni s triletnikom in 10 mesečno punčko. Škoda.

Jaz mislim, da ne smejo komplicirati, itak si plačala riziko. V takih situacijah se pomoje tudi brez rizika da kaj zmenit.
Pokliči tja, zahtevaj šefa in mu lepo pojasni, kakšna je situacija. Res ne bi smel biti problem. Pa tudi zdravniki ti lahko dajo potrdilo, kakršnega potrebuješ.

Neposredna povezava do sporočila: 5
27.5.2009 9:56:58   
ksenjak
Tole sem našla na strani ene agencije in upam, da ti pride prav.

ODSTOPNINA
Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin (ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini) potovanja ne bo udeležil, lahko plača odstopnino. Sporazum o odstopnini velja v primeru uradnih pozivov, nepričakovanega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Odstopnina znaša 5% cene aranžmaja. Odpoved potovanja mora potnik javiti agenciji takoj in to obvezno v pisni obliki, oziroma najkasneje 24 ur od nastopa vzroka odpovedi. Kadar je razlog za odpoved potovanja tako poslabšanja zdravstvenega stanja potnika ali njegovega svojca (sorodstveno razmerje mora biti razvidno iz ustreznega dokumenta), ki potniku onemogoča potovanje, mora predložiti zdravniško spričevalo oz. potrdilo, ki mora vsebovati naslednje podatke:
  • datum poslabšanja zdravstvenega stanja,
  • kratko anamnezo bolezni, ki je zavarovancu onemogočila potovanje,
  • vrsto terapije,
  • podatek, da bolniška odsotnost sovpada z začetkom poslabšanja zdravstvenega stanja.
Ne glede na plačano odstopnino ima organizator, v primeru potnikove odpovedi potovanja, pravico do povrnitve administrativnih stroškov in stroškov rezervacije. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine, oziroma, da odstopnina ni mogoča. Če potnik potovanja ne prične na dan, ki je določen kot začetek potovanja in potovanja najkasneje 24 ur pred odhodom (obvezno pa v okviru rednega delovnega časa agencije) pisno ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačila na podlagi plačane odstopnine. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine, oziroma, da odstopnina ni mogoča. Ne glede na plačano odstopnino ima Ta Palma v primeru potnikove odpovedi potovanja pravico do povrnitve administrativnih stroškov, ki znašajo 12,50 EUR po pogodbi. Če potnik potovanja ne prične na dan, ki je določen kot pričetek potovanja in potovanja pred samim pričetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačila na podlagi plačane odstopnine. Smatra se tudi, da potnik ni pričel potovanja oziroma da je odstopil od pogodbe, kadar potnika ne sprejme na prevoz prevoznik (letalski, ladijski, avtobusni in podobno) iz kakršnihkoli razlogov, ki so lahko varnostne ali regulativne narave, ne glede ali se je to zgodilo med potovanjem ali na pričetku potovanja. Potnik je v takem primeru odgovoren za vso povzročeno škodo in ne more uveljavljati nobenih vračil na podlagi plačane odstopnine. V drugih primerih dokumentirane višje sile, ki ne spadajo med dogodke, katere krije odstopnina in zaradi katerih potnik odpove potovanje oz. odstopi od pogodbe, ima Ta Palma pravico do povračila vseh svojih že nastalih stroškov, kakor tudi tistih, ki nastanejo s samo odpovedjo potovanja. Višja sila mora biti dokumentirana z veljavnimi uradnimi dokumenti in taka, da je pred sklenitvijo pogodbe ni bilo mogoče predvideti ali se ji izogniti. Zahtevka za uveljavitev odstopnine ni mogoče uveljavljati po datumu začetka potovanja oz. letovanja, kakor tudi ne za čas neizkoriščenega dela potovanja ali letovanja. V primeru, da potnik sklene zavarovanje odpovedi turističnega potovanja pri kateri izmed zavarovalnic, se potnikove pravice iz naslova odstopnine uveljavljajo pri tej zavarovalnici, pri čemer se uporabljajo splošni pogoji zavarovalnice.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.5.2009 9:59:54   
srečka nosečka
Saj potrdilo si bom že zrihtala (bilokakšno), samo želela bi, da izvem zaradi katere diagnoze bomo ziher denar dobili nazaj. user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.5.2009 10:01:38   
srečka nosečka
ksenijak - odstopnine nismo plačali (zanjo tudi prvič slišim), imamo samo rizik odpovedi potovanja.
Ker je to preko Coris, me zanima kaj pri njih ziher pali.

Vseeno pa hvala za info. user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.5.2009 10:03:10   
ksenjak
Aj, sem smotana. Vidim ja, da je to treba predvidevati že ob sami prijavi. Joj, vseeno upam, da se izteče v vašo korist.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.5.2009 10:07:00   
ksenjak
Ampak je očitno vseeno to eno in isto, saj sem tole našla pri drugi agenciji:
ODSTOPNINA - ZAVAROVANJE ZA RIZIKO ODPOVEDI POTOVANJA
Če potnik ob prijavi predvideva, da se morda zaradi določenih okoliščin (ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini) potovanja ne bo udeležil, lahko položi odstopnino oz. pooblasti organizatorja, da zanj pri zavarovalni družbi sklene zavarovanje za riziko odpovedi turističnega aranžmaja. Zavarovanje je mogoče skleniti le ob prijavi za potovanje in ne kasneje. Zavarovanje velja le za primer vojaškega vpoklica, bolezni ali smrti v ožji družini (zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega zdravniškega potrdila. če je to predloženo organizatorju v roku 3 dni po odpovedi potovanja. Potek reševanja škodnega primera in čas reševanja škodnega primera je v pristojnosti zavarovalnice.
Ne glede na plačano odstopnino ima organizator v primeru potnikove odpovedi potovanja pravico do povrnitve administrativnih stroškov in stroškov odstopnine ali zavarovanja. Administrativni stroški znašajo do 15 eur. V primeru, da potnik odpove potovanje oz. odstopi od pogodbe zaradi višje sile, pa ni vplačal odstopnine, ima organizator pravico do povračila v skladu s točko Odpoved potovanja s strani potnika.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.5.2009 10:46:20   
emaa
Pred osmimi leti je mojemu umrl oče tik pred dopustom, pa so nam reli, da ne bi bilo problema, če bi plačali riziko odpovedi. Tako, da ne vem, eč rabi biti kakšna posebna diagnoza, ampak glede na to, da umira, mislim, da ne bo problemov. 

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.5.2009 10:50:09   
ksenjak
Ja, kakor piše zgoraj, velja to tudi za ožje družinske člane, se pravi v tvojem primeru starše in mislim, da res ne bi smelo biti problema. Zdravnik pa naj napiše, da je oče pač v zelo slabem stanju in da potrebuje bližino in pomoč bližnjih.

lp

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.5.2009 10:54:57   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Ja, kakor piše zgoraj, velja to tudi za ožje družinske člane, se pravi v tvojem primeru starše in mislim, da res ne bi smelo biti problema. Zdravnik pa naj napiše, da je oče pač v zelo slabem stanju in da potrebuje bližino in pomoč bližnjih.

lp

Evo, ravno sem izvedela, da bi lahko očetov zdravnik napiše potrdilo, da je stanje resno.
Bom kar danes šla do njega in poprosila.
Za vsak slučaj pa še osebnega zdravnika, da zame napiše neko pametno diagnozo.

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.5.2009 10:56:11   
Anonimen
Moja starša sta zaradi bolezni babice odpovedala potovanje in sta denar brez problema dobila nazaj, oziroma sta ga zamenjala za potovanje enkrat pozneje. Vse je šlo brez težav.
Je kolegici umrl dedek in je enako mogla odpovedati potovanje. Sta dobila denar vendar po 3, 4 mesecih.
Šlo je pa za različne agencije. Starša sta imela sonček, kolegica globtur.

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.5.2009 11:42:36   
ksenjak
Mislim, da je pri vsem bolj pomembno za katero zavarovalnico gre. Na agencijo oddaš v bistvu samo potrdilo, oni pa to pošljejo na zavarovalnico. Mislim, da tu potem agencije nič kaj več ne briga ali ti bo zavarovalnica povrnila ali ne.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.5.2009 11:49:09   
rija

Mislim, da je pri vsem bolj pomembno za katero zavarovalnico gre. Na agencijo oddaš v bistvu samo potrdilo, oni pa to pošljejo na zavarovalnico. Mislim, da tu potem agencije nič kaj več ne briga ali ti bo zavarovalnica povrnila ali ne.

lp

torej: zdravnik ti niti ne rabi napisati diagnoze, pač pa samo, da odsvetuje potovanje. če napiše diagnozo krši varovanje osebnih podatkov.

mi smo dali enkrat tak na sončku in smo dobili nazaj čisto vse do zadnjega centa.

sicer pa  če je z očetom tak slabo, bo diagnoza itak dovolj, ne rabiš si nič zmišljevat.

...vox populi...

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.5.2009 20:14:57   
srečka nosečka

IZVIRNO SPOROČILO: rija

lp

torej: zdravnik ti niti ne rabi napisati diagnoze, pač pa samo, da odsvetuje potovanje. če napiše diagnozo krši varovanje osebnih podatkov.

mi smo dali enkrat tak na sončku in smo dobili nazaj čisto vse do zadnjega centa.

sicer pa  če je z očetom tak slabo, bo diagnoza itak dovolj, ne rabiš si nič zmišljevat.

Sem se dogovora z zdravnico, ki je bila tako prijazna, da je celo na agencijo bila pripravljena poklicat. user posted image
Njeno potrdilo me že čaka v bolnici.

Bi si pa raje kaj izmislila, samo, da bi se stanje kaj popravilo - pa se žal ne bo. user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.5.2009 20:45:22   
sončnica14
Zdravo srečkanosečka!

Malo si zamešala stvari:
riziko odpovedi oz. odstopnina se po želji plača ob prijavi (od 2,5% do 5%, odvisno od agencije). Omogoča ti povrnitev vplačanega denarja, če zaradi bolezni, smrti ... potnikov ali svojcev ne moreš na potovanje. Coris (ali Elvia ali kaj podobnega) pa je zdravstveno zavarovanje v tujini, če v tujini zboliš.

Riziko odpovedi oz. odstopnino agencije ponavadi zavarujejo naprej preko zavarovalnice.  Mislim, da je pri vseh zavarovalnicah tako, da lahko potovanje odpoveš tudi, če zboli ali umre nekdo od bližnjih (npr. starši, otroci), tudi če le ti niso prijavljeni na potovanje.   Denar ti mora ponavadi  povrniti agencija, agencija pa ga dobi nazaj od zavarovalnice, s tem da agencije čakajo da zavarovalnica zaključi primer.

Nekatere zavarovalnice zahtevajo tudi vzrok odpovedi (npr. zaradi katere bolezni) in ne samo potrdilo, da nekdo ne more na potovanje. Zagotovo vem, da je tako pri Zav. Maribor, verjetno pa tudi pri kateri drugi.

Torej če si doplačala zavarovanje rizika odpovedi (odstopnina), potem lahko na podlagi dokumentov (zdravniškega potrdila za očeta) uveljavljaš povračilo vsega plačanega zneska.
Če tega nisi doplačala, ti niso dolžni plačani nič več, kot je v njihovih splošnih pogojih. Glede na to, da je do odhoda manj kot teden dni, potem ti vrnejo  0 - 20 %).

Neposredna povezava do sporočila: 18
27.5.2009 20:51:30   
srečka nosečka

IZVIRNO SPOROČILO: sončnica14

Zdravo srečkanosečka!

Malo si zamešala stvari:
riziko odpovedi oz. odstopnina se po želji plača ob prijavi (od 2,5% do 5%, odvisno od agencije). Omogoča ti povrnitev vplačanega denarja, če zaradi bolezni, smrti ... potnikov ali svojcev ne moreš na potovanje. Coris (ali Elvia ali kaj podobnega) pa je zdravstveno zavarovanje v tujini, če v tujini zboliš.

Riziko odpovedi oz. odstopnino agencije ponavadi zavarujejo naprej preko zavarovalnice.  Mislim, da je pri vseh zavarovalnicah tako, da lahko potovanje odpoveš tudi, če zboli ali umre nekdo od bližnjih (npr. starši, otroci), tudi če le ti niso prijavljeni na potovanje.   Denar ti mora ponavadi  povrniti agencija, agencija pa ga dobi nazaj od zavarovalnice, s tem da agencije čakajo da zavarovalnica zaključi primer.

Nekatere zavarovalnice zahtevajo tudi vzrok odpovedi (npr. zaradi katere bolezni) in ne samo potrdilo, da nekdo ne more na potovanje. Zagotovo vem, da je tako pri Zav. Maribor, verjetno pa tudi pri kateri drugi.

Torej če si doplačala zavarovanje rizika odpovedi (odstopnina), potem lahko na podlagi dokumentov (zdravniškega potrdila za očeta) uveljavljaš povračilo vsega plačanega zneska.
Če tega nisi doplačala, ti niso dolžni plačani nič več, kot je v njihovih splošnih pogojih. Glede na to, da je do odhoda manj kot teden dni, potem ti vrnejo  0 - 20 %).

Jaooo jaz, sem šla preverit.
Valda imam zavarova riziko odpovedi potovanja, ki sem ga plačala 4,26%.

Torej, je to to kar potrebujem, da mi s tem potrdilom vrnejo vplačan znesek? user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.5.2009 21:28:04   
sončnica14
Ja, to je to.
Preveri, kaj vse jim moraš dat (potrdilo za očeta) in jim dostavi vse v pisni obliki. Mogoče bo malo trajalo, ampak če jim boš dala dokumente, ki so potrebni, potem ti morajo vrniti vplačani znesek.

Vprašaj, preko katere zavarovalnice imajo zavarovan riziko in naj ti dajo splošne pogoje te zavarovalnice za riziko (splošne pogoje bi ti itak mogli dat že ob prijavi, ko si vplačala riziko). V splošnih pogojih zavarovalnice točno piše, kaj je treba prinest ali izpolnit. Lahko da obstaja tudi kakšen formularček, ki ga moraš izpolnit.

Neposredna povezava do sporočila: 20
27.5.2009 21:33:11   
srečka nosečka

IZVIRNO SPOROČILO: sončnica14

Ja, to je to.
Preveri, kaj vse jim moraš dat (potrdilo za očeta) in jim dostavi vse v pisni obliki. Mogoče bo malo trajalo, ampak če jim boš dala dokumente, ki so potrebni, potem ti morajo vrniti vplačani znesek.

Vprašaj, preko katere zavarovalnice imajo zavarovan riziko in naj ti dajo splošne pogoje te zavarovalnice za riziko (splošne pogoje bi ti itak mogli dat že ob prijavi, ko si vplačala riziko). V splošnih pogojih zavarovalnice točno piše, kaj je treba prinest ali izpolnit. Lahko da obstaja tudi kakšen formularček, ki ga moraš izpolnit.

hvala za info user posted image

Sem kar malo razočarana nad njimi, čeprav sem njihova stranka, lastnica pa še pozna moje starše in mene. user posted image

Saj bomo zrihtali, hvala ker ste mi pomagale. user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?