blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: blaža Zakaj si pa kar sama dala odpoved med porodniško, če lahko vprašam? kako nič..saj pa vsaka brezposelna oseba lahko zaprosi za socialno pomoč..ali se motim Odpoved sem dala zaradi tega,ker ne morem zravem otrok več delat take službe sploh pa delavnika takega....Pa tud 11 let sem bila že redno zaposlena..-sem dolgo oklevala in se sekirala zarad razmer v službi... Ja se motiš. Če ima tvoj mož dohodek, ti pol na socialni izračunajo tolko in tolko na družinskega člana in če presegaš, pol ti ne pripada nič. Bi pa moral imet tvoj mož zelo nizko plačo, pa fajn bi blo, če vas je več družinskih članov, da se pol porazdeli znesek. Če nisi več mogla delat zaradi urnika, bi se morala z delodajalcem zmenit, če se da, da ti da on odpoved, al sporazumno, al na kak način, pa bi ti zavoda 6 m, če se ne motim tudi več, pripadalo, Ker si pa sama dala odpoved, ti niti na zavodu nič ne pripada. jaz vedno pravim, da sami ne smemo dat odpovedi, ker ti pol res nič ne pripada na zavodu. Sej bi se lahko prej malo pozanimala, preden si dala odpoved, kaj ti pripada in kaj ne, še posebaj, ker si na porodniški, bi lahko malo razmislila. Pa ne bit huda, ki te kregam, iz izkušenj se učimo, ma so taki cajti, da moramo razmislit. Pa prispevke se plačuje, ko delamo in je res škoda, da se jih ne koristi, ko smo v taki situaciji, v obliki pomoči denarnega nadomestila na zavodu. ne..saj vem da imaš po eni strani prav..ampak v mojem primeru ni šlo drugače. Odovedi z njihove strani ne bi dobila,to vem....ker sem jim bila preveč "koristna"delala sem v več koncih SLo,sedaj po porodniški pa bi morala delat v našem kraju in to nenormalen delavnik in do desetih zvečer,vključno z vsemi vikendi in prazniki.Pa tud druge stvari so bile,za katere se več v tej službi ni vredno sekirat in trpet.Zato sem se tud tako odločila. ja sej ti dam popolnoma prav. rtudi ena kolegica je tako nardila, ker je bilo v službi res nevzdržno, pa še otrok,... samo preden se tega lotiš, moraš vseeno preštudirat, kako boš šel finančno skozi, in kaj ti vse pripada, če ti sploh kej, da ne boš v krizi finančno. ta kolegica ima še podnajemnike, tako, da si je to lahko privoščla, če pa gre za golo preživetje, magari delaš ene dva tri mesece, pa najdeš novo službo, ker če ne ne greš skozi, še posebaj, če maš kakšne kredite,...