Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: odpiranje materničnega vratu 11.12.2007 15:49:14
|
|
|
|
Magi*
|
ja, mene je takole prestrašil v 31. tednu, kar je sicer precej kasneje. nimaš kaj, lahko le počivaš (ležiš!), da ti teža otročka ne pritiska na MV. kako ti je pa to ugotovil? z vaginalno preiskavo ali zgolj z UZ? tudi to je pomembno. včasih prehitro kaj bleknejo pa si potem cel napsihiran. sicer je po drugi strani bolje, da malo bolj resno vzameš, kot premalo. boš videla čez 14 dni, če so kake spremembe. do takrat pa res pridno počivaj. e pa hudo takole čakat in se sekirat, pa še vsi ti pravijo: "daj zdrži še malo", kot da imaš kak vpliv na svoj MV. držim pesti zate. PS: jaz jutri zaključim 39. teden pa že od 37. tedna zopet skačem okoli in se še nič ne dogaja, prej sem pa ležala in se sekirala.
|
|
RE: odpiranje materničnega vratu 12.12.2007 10:08:54
|
|
|
|
dezurna
|
Ginekologinja mi je to ugotovila z UZ.ko me je pregledala vaginalno je spodaj še vse zaprto,ko pa mi je naredila UZ,pa se vidi da se odpira,tudi sama vidim na slikici.upam da bo vse OK,res bom počivala da me kaj ne prehiti.
|
|
|
|
RE: odpiranje materničnega vratu 12.12.2007 10:15:56
|
|
|
|
emaa
|
Odpiraš se še ne, verjetno imaš pa skrajšan MV. In ja počivati je treba (lahko tudi napol sediš na kavču, vsaj jaz sem), drugače pa WC, tuš normalno, izogibaj se pa dela. Saj lahko se ustavi, koliko pa imaš še dolg MV, ali ti ni nič rekla. Jaz sem imela v teh tednih pri dovjčkih 15mm, pa sem zdržala še 10 tednov.
|
|
|
|
RE: odpiranje materničnega vratu 13.12.2007 10:03:00
|
|
|
|
dezurna
|
Ja meni je rekla gin.da je maternični vrat dolg še 2.7 cm,ampak da se vidi da se je začel odpirati,mi je slikico pripela v materinsko knjigo in dala napotnico za bolnico,če bi se med vikendom kaj zgodilo.Je rekla da je problem zaradi tega ,ker sem imela lani konizacijo,kjer so mi odrezali košček materničnega vratu.Jaz močno upam da zdržim še vsaj deset tednov.Zdaj pa res počivam .
|
|
|
|
RE: odpiranje materničnega vratu 13.12.2007 10:14:05
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: dezurna Ja meni je rekla gin.da je maternični vrat dolg še 2.7 cm,ampak da se vidi da se je začel odpirati,mi je slikico pripela v materinsko knjigo in dala napotnico za bolnico,če bi se med vikendom kaj zgodilo.Je rekla da je problem zaradi tega ,ker sem imela lani konizacijo,kjer so mi odrezali košček materničnega vratu.Jaz močno upam da zdržim še vsaj deset tednov.Zdaj pa res počivam . a se ti odpira zunanji del MV ali notranji (lijak). meni se je zunanji, menda tudi zaradi lanskega posega.
|
|
RE: odpiranje materničnega vratu 13.12.2007 10:37:07
|
|
|
|
Naty*
|
dezurna ne pišem ti zato, da bi te prestrašila, ampak ti res priporočam, da počivaš. Prijateljici se je začel MV odpirat in krajšat v 26. tednu in so jo kr hitro poslal v bolnišnico, dali injekcijo za razvijanje pljučk dojenčka in je tam ležala do 32. tedna. Situacija je res izgledala krizna. No ampak potem (MV se je sicer skrajšal na minimum) je šla lahko domov (seveda spet strogo počivanje), zdej je pa v 37. tednu pa zaenkrat še vedno dobro kaže . Sicer se je dobro izteklo, ampak mogoče, če bi dovolj počivala sploh ne bi rabla it v bolnico. Zato res počivaj!
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?