|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odnosi
10.10.2009 15:30:39   
Spark
Kako se vam zdi, da živita svak in svakinja v isti hiši, imata otročka starega skoraj 4 mesece, pa so prišli samo 2x na obisk?
Nas nekaj ignorirajo, prej pa smo veliko časa prebili skupaj. Mi je pa hudo ker najini pupiki pa si želita videti malo sestrično, ki je vsak dan večja. Pa jima ne morem razložit, zakaj je ne moreta videti vsak dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odnosi
10.10.2009 16:06:04   
*alja*
Pa pojdite vi k njim na obisk. Mal jim tudi povejte da si otroka želita videt njuno user posted image .

Sam mi je res malo čudno da vsi živite v eni bajti pa se ne vidite. Kaj pa sprehodi zunaj? Pa takrat pojdite ven ko so oni zunaj.
Jaz bi pa še vprašala kaj je narobe, zakaj se vas izogibajo, da vsaj veste na čem ste.

Pa še ena moja radovednostuser posted image Kako za vraga se razumete vsi v eni bajti?

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2009 16:09:15   
rija
pač so okupirani z otrokom. utrujeni ker mogoče ne spijo in si pač želijo miru....

pismo, pa saj se menda vidite pri bajti, če vsi skupaj živiteuser posted image
ali so nujno potrebni formalni obiski?

potem pa bomo zopet brali, kako jim svakinja ne da dihati....user posted image  bi non stop visela pri otroku, ki je vendar NJEN otrok....ona ima svoje in podobne štorije user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2009 17:50:57   
Spark
Na sprehod smo šli enkrat samkrat skupaj. Drugače ko se hočemo povabiti na obisk rečejo da grejo ven. Na začetku sem rekla, da naj pokličejo da jih pridemo obiskat in pogledat, ko bodo oni imeli čas, da na bomo mi vsiljivi in moteči. Pa nič. Vsega skupaj smo bili mogoče 5-6x na obisku. Potem, ko vidiš da ti se ne javljajo na klice, ti ne odgovarjajo na sms, se počutiš malo odveč in ne težiš več. Poleti in dokler je bilo še lepo vreme ko smo bili pred hišo, jih ni bilo zraven. Na sprehod pa grejo zvečer po 9i uri ven. Poleti so tako hodili ker jim je bilo prevroče, zdaj pa ne vem zakaj.  Jaz pa tako pozno ne vlačim svojih otrok ven, ker takrat želim, da gredo spat.
No sej kar se tiče obiskov, tudi jaz ne bi marala da imam nekoga na obisku vsak dan, in tudi nimam časa viseti pri nekomu vsak dan. Saj nam bi zadostovalo že 15 minut na teden, da tamale malo vidita sestrično in to je to.

Alja življenje v eni hiši je skoraj kot v bloku. Vsak ima svoje stanovanje, svoje obveznosti in enostavno vsak živi svoj lajf.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2009 21:18:57   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Alja življenje v eni hiši je skoraj kot v bloku. Vsak ima svoje stanovanje, svoje obveznosti in enostavno vsak živi svoj lajf.

saj si si sama odgovorila. Mislim, da si želijo biti sami in to ni nič slabega. Svojim deklicam pa razloži, da je sestrična še majhna in veliko spi, pa se bodo skupaj igrale, ko bo večja...

Ne se toliko obremenjevat z življenjem drugih. Je pa po tem kar si napisala več kot očitno, da si ne želijo stikov z vami. Pa kaj!?

Ko je bila moja punčka tako majhna kot vaša sestričnica, mi je tudi malo presedalo, da so jo malo večji otroci kar naprej hoteli božati po obrazu, pa se igrati... Tudi sama sedaj svoje ne pustim, da "teži" dojenčkom. Morda je to tisto kar moti tvojo svakinjo...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2009 21:52:35   
*alja*

Če vam je uspelo tako uredit, je res super. Ponavadi (kolko jaz poznam primerov ko skup živijo) si ne znajo tega ločenega življenja uredit. Že položnice, pa skupna opravila okrok bajte so problem. Zato res občudujem ljudi ki si znajo uredit tako življenje.

Glede svakinje se pa ne sekirat, bo otrok zrasel in se bodo skup igrali pa bo boljše.

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2009 22:19:10   
Anonimen

Vsega skupaj smo bili mogoče 5-6x na obisku.

Meni to ni niti tako malo user posted image

Itak naj bi imel mesec in pol po porodu mir, v dveh in pol naslednjih mesecih pa ste se videli na 14 dni? Meni je to vec kot dovolj za nekoga, ki si ga ne zelim videti vsak dan, sploh ce je to prvi otrok, pri katerem se sam zase nekaj mesecev ne ves, kako in kaj, in isces svoj ritem in ritem svoje druzine in ti niti pod razno ne disi rompompom drugih otrok in ljudi. Vse je mogoce in ocitno si niste tako blizu kot bi si ti sama zelela.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.10.2009 1:52:02   
ronja
Vsega skupaj smo bili mogoče 5-6x na obisku.

Hm, vi ste prišli tja 6x, oni k vam 2x - to je 8 uradnih obiskov v 4ih mesecev - to je povprečno 1x na 14 dni. Ma, ti povem po pravici, to je maximum, kar ena mlada družina za novorojenčkom zdrži... Vsaj z malo bolj živahnim detetom. Ma, takrat si želiš, samo da ti dajo ljudje mir in dihat...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2009 19:06:56   
Spark
Sej mate mogoče kar prav.
Sej jaz tudi nočem vsak dan viseti pri njih, sej tudi nimam časa. Sam tako sem mislila, da je normali če greš 1x na teden za kakšnih 15 minut.
Hvala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.10.2009 22:14:56   
Belika
če je to njihov prvi otročiček, zna biti mamica malo občutljiva - sploh če si ji dajla kake nasvete (čeprav dobronamerne) - v stilu - mi smo pa to tako in tako naredili, naša je pa to tako in tako delala, to pa to imajo rado, tista zadevca je tako fina, tiste pa mi sploh nismo rabili,itd...
Čeprav se ti morda ne zdi nič slabega in niti ne pričakuješ da bo delala kot ji ti svetuješ, le da ji pač poveš svojo izkušnjo zna mamica to vzeti, kot da misliš, da ne zna poskrbeti za svojega otroka.

No sicer ne vem kako je zgledalo pri vas, meni gre najbolj na živce, ko takoj ko pridejo sestre od mojega, si dojenčka dobesedno prilastijo, kot da mene ni, vse vejo bolje in me nihče nič ne vpraša. Sicer vem, da ga imajo neizmerno rade in da komaj čakajo da ga vidijo, ampak jaz se pa počutim nekako odrinjeno... da moram prav čakati na vrsto, kdaj ga lahko k sebi vzamem. No sedaj so že malo dojele situacijo in vse skupaj, pa so se malo unesle. Pa verjamem da ne mislijo nič slabega... pa me zna tak odnos kar zaboleti...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.10.2009 22:47:56   
Spark
Belika, ja njen je prvi otroček, njegov pa drugi.
Mi je nekajkrat rekla, da ko bo rodila da mi bo skos težila in me full spraševala, in sem ji rekla, da če bo karkoli rabila naj kar vpraša. Ji pa nisem nobenih nasvetov delila, ker se spomnim, da je to šlo meni full na živce.
Mi je pa malo hecno, da je od svaka prva hči kar veliko časa prebila pri nas. Ko sem obe punčki rodila, se spomnim da je kar veliko vikendov po cele dneve previsela pri nas.
Ampak ok.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.10.2009 23:28:06   
Belika
Mogoče je pa le preveč občutljiva in bi otročka samo zase? Ali pa jo muči kaka poprodna depresija?
Ne vem jaz bi svojega tudi najraje kar zavila v vato in imela samo zaseuser posted image ... mi (sploh na začetku) niso pasali nobeni obiski ali pa kolegice, ki so se ponudile, da gredo z nami na sprehod,... no potem mi je "zdrava pamet", kolikor jo pač imamuser posted image , da to ni dobro ne zame ne za otročka. Sem se dobesedno kar prisilila, da me ni vsak obisk spravil v slabo voljo (pa ne vem zakaj sem bila taka, med obiskom, prijazna in vse, ko so pa šli pa čisto znervirana in slabe volje - no morda malo tudi za to, ker smo takrat še lovili nek ritem, in če se obiski niso in niso znali spraviti domov, so mi vse porušili, sedaj jim povem, ko je čas za kopanje, je čas za kopanje in takrat se gremo kopati pa če bi nas sam papež prišel obiskati, pa je veliko lažje in tudi drugi to razumejo)Sicer na sprehod še vedno najraje vidim da gremo sami, ker imava takrat s parterjem odličen čas za pogovarjanje in na nek način malo zase, sploh med tednom, ker šibamo ven takoj ko pride iz službe in se tisti čas res ogromno pogovarjava, kar se doma včasih sploh nimava časa, no saj kak dan se nama še kdo pridruži oz. tudi sama kdaj koga pokličeva, da bi pa nekako vsak dan vozičkali skupaj s kolegi mi pa ne paše....

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.10.2009 9:42:42   
ronja
normali če greš 1x na teden za kakšnih 15 minut.
Hvala.

ma, pusti, kaj je normalno... Tak da bo vsem prav, pa bo super. Odnosi se izoblikujejo sami od sebe: jaz sem se ful bala, da bi kaj težila sosedi, ko je dobila dojenčico. In se nisem hotela nič vsiljevat in zdaj se vidiva vsak dan - in se se ne, si že manjkava.user posted image Evo za razmislek spet izsek iz ene pesmi:
"How can I miss you if you won't go away?" (kako naj te pogrešam, če pa ne greš nikoli stran).
Vem, da zate ni tako, ampak mlada družinica ima obiske 1x na teden več kot dovolj in če računaš, da niste samo vi obiski, ampak so tu še babice in dedki, prijatelji, ostali sorodniki... Se tega nabere ful in komaj folgaš... Obiske, ne otrokauser posted image .

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.10.2009 17:55:35   
Spark
Hvala bejbe, ker ste me poslušali- brali.

Ronja, ta mi je pa všeč, si jo bom zapomnila.

"How can I miss you if you won't go away?"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.10.2009 10:20:07   
mate0ja
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

normali če greš 1x na teden za kakšnih 15 minut.
Hvala.

ma, pusti, kaj je normalno... Tak da bo vsem prav, pa bo super. Odnosi se izoblikujejo sami od sebe: jaz sem se ful bala, da bi kaj težila sosedi, ko je dobila dojenčico. In se nisem hotela nič vsiljevat in zdaj se vidiva vsak dan - in se se ne, si že manjkava.user posted image Evo za razmislek spet izsek iz ene pesmi:
"How can I miss you if you won't go away?" (kako naj te pogrešam, če pa ne greš nikoli stran).
Vem, da zate ni tako, ampak mlada družinica ima obiske 1x na teden več kot dovolj in če računaš, da niste samo vi obiski, ampak so tu še babice in dedki, prijatelji, ostali sorodniki... Se tega nabere ful in komaj folgaš... Obiske, ne otrokauser posted image .

Kar je za nekoga normalno je za drugega nedopustno. Jemlji življenje s svojo družinico s polno žlico in boš videla, da zmanjka časa za druge. Ne obremenjuj se, če si je svakinja postavila svoj red. In prav je tako. Vsak zase ve najbolje. In če v ta red ni vključenih pogostih obiskov to sprejmi. Pa kaj pol, če živite pod isti sreho. Tudi v stolpnici je tako, pa se nihče ne obremenjuje s tem kako pogosto se vidijo s sosedi. Vsak ima pravico, da si postavi svoja pravila po katerih bo živel. Posveti se svoji družinici in pozabi, da imaš z svakom in svakinjo manj stikov, kot si želiš.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.10.2009 11:42:33   
Anonimen
Mogoče pa si ne želijo vaše družbe??
Tudi pri nas je podobno - oni imajo punčko staro 14 mesecev,
mi pa punčko staro 15 mesecev. Odkar smo mi rodili, so se nas
začeli izogibati. Sicer je tako: mi živimo pri meni doma,
oni pa še na domu kjer je moj mož doma. Če bi se hotela jaz preseliti k možu
domov, potem bi bili vsi v eni hiši.
Skratka - ko smo prišli na obisk, je "tamlada popokala otroka in se zaprla
v sobo". In to je bilo kar nekajkrat.
Mislim da gre samo za foušarijo. Namreč to se je začelo, ko sem jaz rodila.
Našo dete je bilo cel mesec povzdigovano v nebo, medtem ko so bili oni še en mesec noseči...
Takrat se je vse začelo. Pa se sploh ne sekiramo več.
Zdaj se tudi mi njih izogibamo pa je vse ok.
Kakor hočejo.
Ne vem zakaj bi vi rinili vanje, če nikoli nimajo časa za vas? user posted image  Menda vam ne gre tako slabo...

(odgovor članu mate0ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?