ronja
|
Ne vem, se mi zdi, da ima nekaj s tem opraviti dejstvo, da si veliko lažje predstavljaš, kako boš svetoval fantku v "fantovskih"dilemah, pa kako ti bo pomagal pri opravilih, za katere si zadolžen v gospodinjstvu in kako bosta recimo na travniku pred hišo brcala žogo na gol itd. To dejstvo je res razlog. Ker očetje, ki že imajo kako hčerkico, si ne želijo več takoj sina,ker si pač tudi za punčko predstavljajo. Statistično gledano pa se rodi več fantkov kot punčk. Kaj bo tvoja hčerkica delala, je pa tabula raza - pojma nimaš, dokler ne vidiš. Mam eno strašno punčkasto punčko, veliko bolj kot sem sama kdajkoli bila in eno pravo fantolinko - na avtučke sicer ni, ampak je pa gibalna, bolj divja, živahna, res na igrišču kot en mulc. Je pa še vedno nežna in punčkasta na svoj način. Kakšen bo mali, nimam pojma, vendar mi je zanimivo, da se že kažejo določene razlike, čeprav jih nočem pripisovat nujno spolu - vendar so nekatere tako smešno stereotipne, da jih skoraj moraš;). Aja, mimogrede: moj bratec se zelo rad lepo zrihta, tako kot mami in ni imel kakega posebnega veselja z veliko železnico, ki mu jo je naredil oče. Sama pa sem bolj tehnično praktično bitje in me take stvari zelo zanimajo, obleke in žaube pa čisto nič. Tako da... lahko te tvoja punčka preseneti;). Ti kar delaj z njo to, kar rad počneš, če ji bo všeč, se ti bo pridružila, če pa ne, pa bosta delala kaj drugega, kar bo obema ok.