|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odnos do stvari
6.11.2009 14:08:50   
kaya2007
..v tem primeru konkretno do igrač. naša tamala ga očitno nima user posted image  sem po kosilu znorela, ker povsod ležijo in sem ji rekla, da jih ima preveč..in da je najbolje, da jih da drugim otrokom, tiste ki jih ne rabi seveda. no in je popokala pol igrač v košare, tudi kuhinjo, voziček, dojenčka, vlake in garažo...skratka, precej igrač za katere sem bila prepičana, da jih bo obdržala. je pa obdržala nekatere s katerimi se sploh ne igra user posted image

sem prepričana, da popolnoma razume kaj je naredila, sem jo ene 10x vprašala, če ji je je jasno da teh igrač ne bo več..niti novih..je rekla da ve in se je tudi poslovila od njih.
malo kasneje sem jo vprašala, če ne bo žalostna, ker jih nima več, pa je sicer rekla, da bo..ampak se ni preveč sekirala, vsaj pokazala ni.

jaz igrač seveda nisem dala stran, samo v spodnje nadstropje sem jih odnesla, v eno sobo kamor nikoli ne hodimo...in zdaj seveda sploh ne vem kaj naj naredim user posted image  rada bi ji vcepila nek odnos do stvari..vem da malo pozno seveda in vem, da sem precej sama kriva za vse, ker ji kar precej kupujem-čeprav tudi mi pogosto naredimo mejo in precej stvari tudi ne dobi.

vas lahko prosim za kakšen nasvet kaj naj zdaj? naj čakam, da bo hotela kaj nazaj..in kaj potem? čeprav vem, da prav zelo ne bo vztrajala, je tak karakter, da nima ne vem kakšnih izpadov. mogoče bo kakšno od igrač omenila, vprašala kje je, da bi jo imela..kaj več pa niti ne pričakujem.

no, hvala user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odnos do stvari
6.11.2009 14:13:02   
Anonimen
Naši 16 mesečnici občasno zamenjam komplet vse igrače, ostalo skrijem. Ji je tako bolj zanimivo.

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2009 14:44:20   
kaya2007
hja, zanimivo že...ampak tukaj je bolj point v odnosu...pa pri 16 mesecih res verjetno še ne razumejo, ampak naša je stara 2 leti in pol..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2009 14:49:49   
rija
jaz ji ne bi vrnila teh igrač. če si jih že pospravila. mogoče čez pol leta.

jaz mu jih vsake toliko redčim in enostavno zabrišem brez vprašanja v smeti. ko ga ni zraven seveda, ker sicer on vse "rabi".

je pa res, da smo mi ful skromni pri kupovanju igrač.

pravkar z atejem sestavljata neko dirkalno stezo, ki jo je dobil lani za božič....pa smo jo vmes 10 mesecev imeli na temnem...user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 6.11.2009 14:50:27 >

...vox populi...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2009 14:59:11   
Gina
Vsi moderni otroci imajo preveč igrač. Tudi tisti, ki jih imajo malo. Zato ne cenijo tega. Ker ne morejo. Ne poznajo razlike. Če jih pol vržeš proč, jih ima še vedno v bistvu preveč. Ne more pogrešat nečesa, kar ima. Poleg tega, če nima doma, ima v vrtcu, če pa si nekaj močno želi, pa itak tisto otroku kupiš. Tudi če si prej v smeti vrge.

Pa še en vidik je - pri dveh letih in pol se v bistvu še ne zaveda, kaj pomeni, da nekaj odide za stalno. Za par dni morda še, za več pa ne. Pa še če bi se tega zavedal sem prepričana, da še bolj velja zgoraj napisano - ne more pogrešat, če ima vsega dovolj. Rajši bi se znebil bremena preveč igrač v zameno, da ni treba tolk delat - pospravljat. Ma saj je še z odraslimi tako, a ni no?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2009 14:59:12   
Gina
pomota

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2009 15:23:19   
Ulla80
naša ma ful mal igrač, res ful mal, jst sem alergična na igrače, sploh plastičneuser posted image

pa ne dovolim da z njimi grdo dela, da se valjajo okoli itd. kako ma v svoji sobi, mi je v končni fazi vseen, jst sem tud mela svinjak, vse nastlano in mi je blo tko kul...in sem si rekla da nam svojim otrokom nikol težila zarad navlake v sobiuser posted image ne dovolim pa, da se uničuje, včasih ma prebliske pa kej meče po tleh, al pa čist brez občutka dela recimo s knjigami, pa sem kr huda in ji stvari vzemem, spravim jih gor na omaro, tko da jih vidi, samo ji ne dam. in ji povem, da zato, ker grdo dela z njimi. in se je kr navadla, da lepo sedi za mizo in gleda knjige in jh pol zloži nazaj na kupuser posted image pa barvice pospravi v lonček itd. ker drugač ji vzamem pa pač nima. konc.

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2009 15:33:37   
kaya2007
gina, kaj naj potem naredim po tvoje? ji jih počasi vračam, ko bo prosila za njih? naj kaj naredi za to?

mi je prej rekla: o, ni kuhinje! bo treba novo kupit user posted image  za voziček me je pa prosila, da ji ga prinesem nazaj...

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.11.2009 15:58:36   
TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Naši 16 mesečnici občasno zamenjam komplet vse igrače, ostalo skrijem. Ji je tako bolj zanimivo.

Enako. Ker prej, ko je imela na razpolago VSE igrače naenkrat je bilo isto kot pri tebi kaja2007. Enkrat sem jih nekaj celo v smeti vrgla pred našo tamalo, pa nič. Čisto hladnokrvno je rekla:"sej boš nove mi kupila"...pa me je streznila s temi besedami, pol sem pa začela delat tako kot Didlinaa.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.11.2009 17:19:18   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

mi je prej rekla: o, ni kuhinje! bo treba novo kupit user posted image   

user posted image user posted image user posted image men je pa tole takooo smešno, čeprab tebi ni.

Kot so ti že napisale, te igrače za nekaj časa pospravi. Naša jih ima tudi veliko , čeprav ne vem od kod se sploh vzamejo, ker mi kupujemo večinoma knjigice. Mesec igrač je pa december, ker pridejo vsi tisti' dedki, ki obdarujejo, pa god ima takrat in RD.

sicer pri nas zgleda kot, da sploh nimamo otroka, ker  je igralnica doli pri dediju. Pri nas je samo najnujnejšeuser posted image .

Vsakih toliko časa pospravim igrače v eno sobo, kjer imamo vsega i svašta in ona pol vsakih toliko časa odkrije 'staro-novo' igračo in se je zelooooo razveseli.

Res ne meči vstran igrač, ker čez npr eno leto, jih bo še kako vesela.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2009 18:12:13   
Fleka
Pri nas sta tud najmlajša imela nekaj časa čist preveč igrač naenkrat in jima kmalu niso bila več zanimiva.user posted image Pol smo pa naredili selekcijo(nekaj smo jih podarili,"pošlampane"smo vrgli v smeti,nekaj pospravili,....ostale pustili).Zdaj jima jih vsake toliko menjam,kaj dokupim in jima je kar zanimivo.user posted image Ja,pa nekaj časa sta imela "napad"in sta lomila kolesa stran od avtov in motorjev.user posted image Kazensko sta bila en teden brez vseh igrač(razen lego kocke sta imela) in ju je izučilo.user posted image

Ne želi drugim tistega,česar si tudi sam ne želiš,.....*

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.11.2009 18:35:49   
CatJa

...in zdaj seveda sploh ne vem kaj naj naredim user posted image   

Kako ne veš? Skrila si, kar ne pogreša, zdaj pa nehaj kupovati nove.

V bistvu je dobro, da se ji žvižga za stvari, ki jih očitno ne potrebuje. Saj nočeš vzgojiti materialista, a ne?

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.11.2009 18:37:45   
Najaa
Mislim, da je pri dveh ali dveh in pol še premajhna, da bi razumela, da igračke ne bo več. Mogoče bi ji mogla vzet kaj, kar ima res rada in dat nekam na vidmo mesto, ampak da ne doseže. pri nas to zaleže, da pol več ne meče okol. Drugače pa imata tud naši čist preveč igrač in jih vsakih par mesecev menjam in delam čistke in dajme stran. Enostavno preveč je vsega in zdajle se že bojim kaj bo, ko se približuje RD pa vsi dobri možje. user posted image

(odgovor članu Fleka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.11.2009 19:06:45   
kaya2007
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

V bistvu je dobro, da se ji žvižga za stvari, ki jih očitno ne potrebuje. Saj nočeš vzgojiti materialista, a ne?

to je sicer res in se strinjam s tabo, ampak vseeno je treba pri otroku spodbuditi želje..da si nekaj želi, da po nečem hrepeni-pa naj bo to igrača ali pa kaj drugega. tako pravijo tudi psihologi. in ni fino, da se ti žvižga za vse stvari, jaz sem tudi več ali manj vedno vse dobila in me še zdaj nobena stvar ne razveseli ne vem koliko..to ni tolk fino user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.11.2009 19:56:44   
Anonimen
manj kupovat in nikoli kar tako, zato ker je ponedeljek. Stvari si je treba dolgo želet, da so ti potem kaj vredne. (ok, sem pripravljena na naval kritik)

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.11.2009 20:03:28   
Ulla80
IZVIRNO SPOROČILO: Majch

manj kupovat in nikoli kar tako, zato ker je ponedeljek. Stvari si je treba dolgo želet, da so ti potem kaj vredne. (ok, sem pripravljena na naval kritik)

podpis.
če otrokom stišimo vse v rit in jim kupimo vse, še preden si sploh kaj zaželijo, jih oropamo najlepšega pri dobivanju daril - pričakovanja. sej pol k dobiš stvar, kmal ni več zanimivo, pričakovanje je tisto fino.

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.11.2009 20:15:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80

naša ma ful mal igrač, res ful mal, jst sem alergična na igrače, sploh plastičneuser posted image

Nemogoce user posted image user posted image .

Sem mislila, da so samo jajca upitna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ulla80)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
6.11.2009 20:35:36   
Klemy82
Ko so se od mojga dragega sestra end femili par mesecev nazaj preselili v blok, so pri nas v kleti pustili cele gore igrač. Ampak res. Ene 4 tavelike škatle pa par vrečk.user posted image pa so jih s sabo tud cel kup peljali..v glavnem, tega je ogromno.
Tamala dva jih itak ne pogrešata, edino mali se je včeraj po ufffffffff časa spomnil na eno mačko, ki jo je včasih non stop okoli vlačil in sva jo šla poiskat. Vso tisto kramo je čisto ignoriral, smo se bali, da bo hotel pol reči ven zvlečt, pa ni. Tastarejša pa itak.... po moje niti ne ve, da je kdaj kaj imela pa zdaj nima več.
Seveda je mama tista, ki je vse to pospravila... ker je škoda, ker bo tamal kdaj hotel...ker je luštno..... mah, nikakor je ne moremo prepričat, naj za boga milega nekam zvlači vso to kramo, kar je zlomljenega v kanto, ostalo pa magari podari...ne. Jo je tašča klicala, ko je bil kosovni odvoz, pa jo spomnila, naj zmeče stran, kar je takega, in seveda ni.
Spomladi bomo začeli zidat in tast je že rekel, da bo šla vsa krama stran, ne bo nikogar več nič vprašal, ampak samo metal stran.
Meni je enih reči res škoda stran metat, ampak res ne vem, kako naj svakinjo prepričam, da podari kar je lepih igrač, dokler so še ok, ker je škoda, da bi jih molji požrli ali da jih bomo vrgli stran.

Jst.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.11.2009 20:57:00   
kaya2007

jaz se pa s tem kar strinjam user posted image  le da se je včasih težko zadržati, ker sem tudi jaz še otrok po srcu user posted image

vedno bolj ugotavljam, da je res težko, če ne že kar nemogoče najti pravo mero...jaz sem imela skoraj vse, pa ni bilo kul, mož ni imel skoraj nič, pa tudi ni bilo kul (bi rekla, da je on precej bolj materialist kot jaz, pa tudi zdi se mu, da kaže ljubezen, če nam kaj kupi user posted image ) za tole res nisem dovolj pametna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.11.2009 21:03:26   
Anonimen

jaz se pa s tem kar strinjam user posted image  le da se je včasih težko zadržati, ker sem tudi jaz še otrok po srcu user posted image

vedno bolj ugotavljam, da je res težko, če ne že kar nemogoče najti pravo mero...jaz sem imela skoraj vse, pa ni bilo kul, mož ni imel skoraj nič, pa tudi ni bilo kul (bi rekla, da je on precej bolj materialist kot jaz, pa tudi zdi se mu, da kaže ljubezen, če nam kaj kupi user posted image ) za tole res nisem dovolj pametna user posted image

nikoli ni prav user posted image user posted image .

ceprav pravi odnos je tisti, ko cenis, kar imas. ni vazno kaj in ni vazno koliko.

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
6.11.2009 21:17:16   
Gina

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

to je sicer res in se strinjam s tabo, ampak vseeno je treba pri otroku spodbuditi želje..da si nekaj želi, da po nečem hrepeni-pa naj bo to igrača ali pa kaj drugega. tako pravijo tudi psihologi. in ni fino, da se ti žvižga za vse stvari, jaz sem tudi več ali manj vedno vse dobila in me še zdaj nobena stvar ne razveseli ne vem koliko..to ni tolk fino user posted image

Se strinjam s catjo.
Ja, željo mora človek imeti. MOtiv. Malo počakat na stvar, pričakovat nekaj. Ampak to v modernem svetu težko doživiš, ker saj ti pravim, tudi najrevnejši otroci imajo še vedno več, kot smo mi imeli - jaz recimo, pa smo bili čist povprečna familija za tiste čase. IN ja, meni neke reči veliko pomenijo. Cenim reči, zelo cenim, pa sem daleč od materialista. Zelo enostavno mi je ustreči, vsega se razveselim iz dna srca - ker nikdar nisem nič dobila, pri 16. letih sem kupovala wc papir pa čokolino za doma iz svojega denarja, zasluženega preko študentskega servisa, ker sta se moja dva tolk kregala, da nista več skoraj nič osnovnih reči nabavljala.... Po drugi plati moj  glih tako ni imel kaj dosti, pa ne ceni a ma baš nič nobeno reč. So pa vse, kar so sploh imeli njemu dali.

Otroku ne smeš vsega nudit, četudi mu lahko. Ni zdravo.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.11.2009 21:23:01   
Anonimen
Jaz imam ze v trgovini eno cudno metodo. Ji dovolim, da vse igrace pogleda, sproba, ce je to mogoce, izbere dve, tri, ampak na koncu se mora odlociti samo za eno, ostalo pa vrniti. Zaenkrat pali user posted image .

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
6.11.2009 21:25:02   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Jaz imam ze v trgovini eno cudno metodo. Ji dovolim, da vse igrace pogleda, sproba, ce je to mogoce, izbere dve, tri, ampak na koncu se mora odlociti samo za eno, ostalo pa vrniti. Zaenkrat pali user posted image .

do nedavnega je tudi pri mojem ta metoda palila. ni hotel niti ene. se je v trgovini naigral in šel. zdaj pa so se zadeve malo spremenileuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.11.2009 21:30:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

do nedavnega je tudi pri mojem ta metoda palila. ni hotel niti ene. se je v trgovini naigral in šel. zdaj pa so se zadeve malo spremenileuser posted image

Bomo videli v naslednji seansi user posted image user posted image user posted image .

Edino, kjer se ne da, so cevlji.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
6.11.2009 21:38:45   
TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Ko so se od mojga dragega sestra end femili par mesecev nazaj preselili v blok, so pri nas v kleti pustili cele gore igrač. Ampak res. Ene 4 tavelike škatle pa par vrečk.user posted image pa so jih s sabo tud cel kup peljali..v glavnem, tega je ogromno.
Tamala dva jih itak ne pogrešata, edino mali se je včeraj po ufffffffff časa spomnil na eno mačko, ki jo je včasih non stop okoli vlačil in sva jo šla poiskat. Vso tisto kramo je čisto ignoriral, smo se bali, da bo hotel pol reči ven zvlečt, pa ni. Tastarejša pa itak.... po moje niti ne ve, da je kdaj kaj imela pa zdaj nima več.
Seveda je mama tista, ki je vse to pospravila... ker je škoda, ker bo tamal kdaj hotel...ker je luštno..... mah, nikakor je ne moremo prepričat, naj za boga milega nekam zvlači vso to kramo, kar je zlomljenega v kanto, ostalo pa magari podari...ne. Jo je tašča klicala, ko je bil kosovni odvoz, pa jo spomnila, naj zmeče stran, kar je takega, in seveda ni.
Spomladi bomo začeli zidat in tast je že rekel, da bo šla vsa krama stran, ne bo nikogar več nič vprašal, ampak samo metal stran.
Meni je enih reči res škoda stran metat, ampak res ne vem, kako naj svakinjo prepričam, da podari kar je lepih igrač, dokler so še ok, ker je škoda, da bi jih molji požrli ali da jih bomo vrgli stran.

ampak tale teden pa tebe svakinja kar precej žuliuser posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?