Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 19:09:11
|
|
|
|
lojzika
|
Jaz sem vedno nosila vse k mami. Potem pa mi je tašča rekla da naj kar s fenom probam odtaliti. Men je blo full smešno, sedaj pa tak delam, pa se vedno znova čudim sama sebi
|
|
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 19:51:36
|
|
|
|
pajčolanka
|
ja ena varjanta je to da v predale kjer je spodaj kovinska rešetka postavim sklede z toplo vodo...da bi pa vse skupaj dala v eno skledo in postavila v sobo ki je majček bolj hladna za čez noč-zjutraj pa hudo zgodaj čistit pa tud nebi šlo verjetno
|
|
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 19:53:33
|
|
|
|
pajčolanka
|
aja fen ja sam kam pa meso in ostalo pol zdevaš ta čas? in koliko časa porabiš zato? v bistvu je zamrznjeno samo pol skrinje ker niso predali ampak samo take "loputke" al kako naj napišem...police pa čez plastična vratca.
|
|
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 19:57:15
|
|
|
|
spelaz
|
Jaz pa lepo vse zamrznjeno zložim v prenosno skrinjo (tisto za na morje), nekaj pa v vreče za zamrznjene izdelke (tiste iz trgovine). Potem pa akcija - 2 lonca, zavrem vodo in v omaro, potem pa menjam, ko se pa že malo odtali pa led kr malo dol zbijam. Spodaj dam pa ful brisač, da ni poplave. Pa mam nekje 1 uro in je spet lepa skrinja. Sam mam to skrinjo, ki je spodnji del hladilnika - če pa maš taveliko skrinjo pa je najbrž mal več dela.
|
|
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 20:02:34
|
|
|
|
Jo@n
|
Vse iz omare ven zloži, v kakšen hladnejši prostor, pokrij s kakšno rjuho ali deko, da topel zrak ne bo preveč krožil naokoli. V omaro daj 2-3 posode, v vsako daj vsaj 3 litre vrele vode, na dno zamrzovalne pa 1-2 brisači, da popivnata, ko bo steklo. Posodo z vodo redno menjaj (rotiraj) na štedilniku, tako da je v zamrzovalni res le tista, najbolj vroča voda, ki pomaga k odtaljevanju. Posodo daj neposredno pod del, kjer se ti nabira led. Ko se led delno zmehča, pa ploščato leseno kuhalnico v roke, pa odšpohtlaj led stran. No, nadaljnji postopek čiščenja omare verjetno poznaš. Še to, ko se led odtaljuje, pa presortiraj zamrznjene dobrote in tiste s sumljivim datumom pakiranja trajno arhiviraj. Vedno čistim omaro na tak način, pa se mi tudi ob teh temperaturah ni odtalila ali pokvarila vsebina... V dobri uri boš gotova, vsebina pa bo še ok.
|
|
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 20:06:48
|
|
|
|
tanikaa
|
Tudi jaz celotno zadevo rešujem s fenom.
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 21:41:06
|
|
|
|
pajčolanka
|
tnx, če bom pri volji se bom spravila jutri zvečer. ah ko se mi ne da pa moraaaam. aja mam pa zamrzovalno omaro, tako na 6 predalov od tega en večji.
|
|
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 21:44:18
|
|
|
|
eya
|
Uh, tudi mene čaka to zoprno opravilo zdaj en dan Bom sprobala še s fenom
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 22:13:51
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
vedno jo rešim z fenom in to sem v pol ure gotova , pa imam ta veliko zamzovalno omaro. Meso pa se ta čas tako nima časa odtalit
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 23:28:48
|
|
|
|
blak
|
Jaz delam kot spelaz in je tiktak gotovo!
|
|
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 12.6.2007 23:50:41
|
|
|
|
solatja
|
sem glih včeraj v dm kupla nek magic odtranjevalec ledu iz zmrzovalnika, ampak še zbiram pogum, da ga sporbam (oz. da se zraven spravim)... piše pa na navodilih, da izklopiš skrinjo, posprejaš s to zadevo, počakaš, da se odtali ali ročno odstraniš led, obrišeš do suhega in je. stane slabe 3 eure, je pa dost majhna embalaža. drgač pa se js poslužujem tega recepta z zavrelo vodo.... ostale stvari pa ta čas nekam nabašem, sej to je res kak ura.. v kako posodo, da nimaš pol vsega mokrega...
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 13.6.2007 8:39:42
|
|
|
|
bajsek
|
Hoj Joj, jst nameravam glih dans to delo opravit. sicer mam kombiniran hladilnik, tko da je skrinja bolj mala, ampak vsen. Sem včeraj v dm kupila nek sprej (oranžen), ki je kao za hitro odtaljevanju ledu na zmrz. omarah in še dezinficiraž. Bomo videli. sporočim kako je šlo. lp
|
|
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 8.9.2007 8:24:16
|
|
|
|
MAJDA22
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n Vse iz omare ven zloži, v kakšen hladnejši prostor, pokrij s kakšno rjuho ali deko, da topel zrak ne bo preveč krožil naokoli. V omaro daj 2-3 posode, v vsako daj vsaj 3 litre vrele vode, na dno zamrzovalne pa 1-2 brisači, da popivnata, ko bo steklo. Posodo z vodo redno menjaj (rotiraj) na štedilniku, tako da je v zamrzovalni res le tista, najbolj vroča voda, ki pomaga k odtaljevanju. Posodo daj neposredno pod del, kjer se ti nabira led. Ko se led delno zmehča, pa ploščato leseno kuhalnico v roke, pa odšpohtlaj led stran. No, nadaljnji postopek čiščenja omare verjetno poznaš. Še to, ko se led odtaljuje, pa presortiraj zamrznjene dobrote in tiste s sumljivim datumom pakiranja trajno arhiviraj. Vedno čistim omaro na tak način, pa se mi tudi ob teh temperaturah ni odtalila ali pokvarila vsebina... V dobri uri boš gotova, vsebina pa bo še ok. Še prej si splaniram kdaj bom to delala in ne dajem novih stvari noter.
|
|
|
|
RE: odmrznitev zamrzovalne omare 8.9.2007 16:51:31
|
|
|
|
robinzon
|
Ko vam tele omare in skrinje grejo k večnemu počitku, si pa omislite no frost omare. Ni primerjave, ker ni ledu. Sama jo imam pod hladilnikom, pa v kleti prostostoječo in se splača dati malo več.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?