anaminka
|
LP! Vse naše izkušnje so si precej podobne oziroma zelo različne. Spremlja pa nas ista žalost ali ista želja, donositi zdravega sončka. Tudi sama imam kar nekaj vprašanj, pa žal naše zdravstvo pogosto deluje, kot da si samo številka, uporabiti linijo najlažjega odpora, nič preveč obrazložitev. Če srček ne bije več, hladnokrvno na hitro napišejo napotnico in preložijo breme na drugega zdravnika (opravičilo vsem tistim, ki so drugačni). Zanosila sem in pri prvem pregledu, za katerega sem se morala skregati, da so me vzeli hitro, mi G ni točno znala povedati v katerem tednu sem. Datum zadnje menstruacije in velikost ploda se nista ujemala. Menda 6t. In kar hitro je rekla, da nekaj ni vredu. Srček je takrat še bil. Zastrašila me je, da iz tega pač verjetno ne bo nič, naj se ne sekiram!!! Čez tri dni sem imela ponovni pregled. Rekla je, da srček ne bije več in da moram na čisčenje. Minutko kasneje se je popravila in je rekla, da je že malce stara in da slabo vidi, tako da naj me še v bolnici pregledajo, za vsak slučaj!!!!!Groza! In ker sem se oprijemala ter upala na njeno slabovidnost sem še isto popoldne šla na ultrazvok k G, ki je med boljšimi in je tudi porodničar, seveda samoplačniško. Ugotovil je, da srčka res ni slišati in mi predlagal SS. Seveda sem bila presenečena, da ni nujno čiščenje. Enkrat sem že bila na čiščenju, zato vem, kako hudo je in kaj se zgodi s psiho. Odločila sem se za SS. Še isti dan sem dobila rjav izcedek, kateri pa se je na večer spremenil v čisto kri. Bolel me je križ, trebuh in pričele so se bolečine, kot pri bolj boleči menstruaciji. Začela sem krvaveti. Dva dni sem krvavela bolj močno, ponoči pa so se začeli hudi krči. Nisem mogla niti na blato. Zjutraj mi je nekaj strdka gledalo iz nožnice, katerega sem obrisala in pogledala, če je mogoče tkivo. Malo za tem je ena kepa kar zdrsnila iz mene v WC, zato si tega nisem mogla ogledat. Ker pa je vse skupaj bilo prvič in na novo, niti nevem kako bi naj izgledalo. Naslednji dan sem še krvavela bolj močno in tudi krči so bili še prisotni, vendar bolj mili. Počutila sem se bolj lahko in olajšano, kar naenkrat sem dobila polno energije. Zato sem predvidevala, da je verjetno to bil SS. Danes je deset dni od opisanega dogodka, ne krvavim, vložek pa še vseeno nosim, ker vsake toliko časa opazim majhen rjav madež. Zanima me, če katera ve, kako dolgo traja SS? Ali je možno, da se vse zgodi oziroma sčisti v dobrem tednu? Kako naj vem, da se je zares vse očistilo? Prej omenjeni ginekolog mi je omenil, da v primeru, če dobim vročino in da krvavenje ne preneha, pomeni da nekaj ni vredu in bo potrebno čiščenje. Počutim se vredu, vendar me skrbi, ker se mi zdi, da sem krvavela premalo in prekratko. Ali mogoče katera ve karkoli o tem? Drugače pa, vse, ki ste imele podobno izkušnjo in niste mogle donositi, verjemite, da se vse zgodi z razlogom in da narava poskrbi, za kar je potrebno poskrbeti. S tem se tolažim jaz in komaj čakam na pravljični dogodek! Srečno!
|