|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odločba iz CZS-ja
7.3.2008 12:56:27   
maxi133
Pozdravljene punce!
Danes sem dobila iz centra za socialno delo odločbo o porodniškem dopustu oz. o porodniškem nadomestilu in piše višino nadomestila za 105 dni porodniškega. Kaj pa ostalih 260 dni nege in varstva? Kako se to gleda? Ker jst sem takrat obkrožila obojno, porodniški dopust in nega? Odločba pa je prišla le za teh 105 dni!? Ve kdo kaj o tem?
Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odločba iz CZS-ja
7.3.2008 13:06:08   
lelaval
Ko si urejala papirje na CSD, ti je rekla, da najprej dobiš odločbo za teh 105 dni, potem pa še za preostanek  - ne spomnim pa se, če moraš pred iztekom teh 105 dni še kaj dostavit na CSD user posted image  - je 3 leta preveč, da bi se spomnila user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu maxi133)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.3.2008 13:11:51   
bastian111
Po rojstvu otroka moraš dostaviti na CSD rojsni list in avtomatsko ti pošljejo novo odločbo za preostali 260 dni.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.3.2008 13:23:39   
maxi133
O hvala punce! sem že mislila, da so pozabli... Veste kako je... Prva nosečnost in veliko zmede! user posted image  

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.3.2008 13:23:56   
*pepelka*
Če si oddala vloga za dopust za nego in varstvo otroka , ti bodo kasnej poslali še to odločbo, sicer pa boste verjetno urejali še za očetovski dopust, takrat boste na CSD odnesli tudi potdilo matičarja iz porodnišnice in bo vse ok. 

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.3.2008 13:37:39   
juniorka
Pri nas je blo drugače..najprej oddaš papirje za porodniški dopust, ona ti pa da spet en kup papirjev za dopust za nego, ki jih prineseš izpolnjene 30 dni pred iztekom porodniškega.., skupaj z rojstnim listom.
V glavnem, če si na ENI poli obkrožila oboje, pol to ni to, moraš na novih papirjih vse napisat!!

(odgovor članu maxi133)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.3.2008 14:15:25   
kristinaj
boš dobila naknadno, ker to ni porodniški ampak nega in varstvo otroka.... sta dve različni odločbi.... ne se sekirat in zganjat panike....

srečno

(odgovor članu maxi133)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.3.2008 15:17:48   
majči22
Oj informacije iz prve roke, saj sem zapolsena na csd-ju. Vaj pri nas imamo tako prakso. pred rojstvom oddaš vse za porodniško (105 dni), preden se ti izteče teh 105 dni dostaviš na csd še eno vlogo za DNVO in rojstni list. Če je nimaš še doma prideš na csd in tam izpolniš.
Pri nas tiste ki pozabijo prnest jih še pisno povabimo.

Nč se sekirat, ti am uživaj.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.3.2008 20:42:05   
Isabellabina
Mislim kolk različnih odgovorov pa naj še jaz dodam.Jaz sem odnesla vse papirje tudi za očetovski dopust in tudi za porodniško in še za nego otroka vse naenkrat in potem dobila odgovor.Ko se otrok rodi v porodnišnici dobiš potrdilo da se je rodil in tisti pildek potem oče odnese na socialno in tam tudi vpiše ime otroka na tisto prazno mesto na listih in tudi datum nastopa njegovega dopusta.Tako sem naredila že dve let nazaj in ni blo nobenga letanja več splo pa ni nič omenjala otrokovega rojstnega lista.Odločbo za naprej ti pošljejo na podlagi potrdila da se je otrok rodil in  to potrdilo sem jaz takrat dobila že drugi dan po porodu in enako tudi moje znanke ki so že zdaj rodile.

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.3.2008 8:41:25   
majči22
Big mamma a ni vseeno če pol ko želi koristit očetovski dopust vse papirje takrat, men se zdi popolnoma vseen. Tko in tko moraš pridit dvakrat.
pa tud če slučajno ne želi korostit očetovski dopust takoj, ni potrebno da že tok prej oddaja potrjevat v službo papirje, aj potem ne bodo plače za taprave mesece.
Ma sej pravim vsak CSD ima en svoj način dela, ki se mu zdi najbolj pametn. Mi zdej lahko kle vsi podajamo neka mnenja kako je bilo pri nas, ampak najboljše je da se pokliče tisti CSD ki je zate pristojno in rešiš težavo takoj.

Imejte se!

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.3.2008 12:36:01   
Anonimen
Meni isto ni bilo jasno kako le porodniško nadomestilo za 105 dni, kaj pa preostanek? No sedaj po prebranem se mi nekaj malega svita. user posted image

Mam pa še eno vprašanje.
Znesek ki je naveden v brutoju, je/bo razdeljen na obdobje 105 dni ali dobim takšno nakazilo v vseh treh mesecih???

Kaj pa po rojstvu, ko nesem roj. list, če se takrat dobim enak znesek + še kaj? Tudi meni ni preveč jasno kaj in kako, sem namreč prvič noseča in pa nisem ravno za papirologijo. Lahko prosim katera razloži-hvala!

(odgovor članu majči22)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.3.2008 14:37:31   
majči22
Tisti bruto znesek je znesek povprečja tvojih plač v zadnjih 12 mesecih pred zanostivijo (to si mogla it k delodajalcu potrdit-plače). Ta Bruto znesek boš dobivala vseh 12 mesecev (105+260 dni).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......