Anonimen
|
Kako ste prišli pri vas do odločitve o še enem otroku? Jaz imam že dva, punčko staro 6 let in pol in pa fantka, starega 4 leta in pol. Že kakšno leto razmišljam, da bi imeli še kakšnega, pa se potem nikoli zavestno ne odločim, da zdaj pa je pravi čas za to. Ker sta oba otroka jesensko-zimska, takrat ko so aktualni prehladi, pa ven ne moreš dosti, sem razmišljala, da bi bilo najbolje imet otroka enkrat spomladi. Če pa hočem spomladanskega, bo pa zdaj pravi čas za naredit ga . Mož se strinja za še enega, ampak odločitev kdaj bo, prelaga name. Zdaj pa je prišel čas, ko planiramo dopust, pa potovanje po Evropi, ki si ga tudi otroka tako želita, pa ne vem, če je dobro na začetku nosečnosti preveč okoli hodit. Baje je takrat tudi največji risk, da bo z otrokom kaj narobe, če pride do kakšne okvare v prvem trimesečju. Vemo pa, da hrana na potovanjih ni glih najboljša oz. najbolj zdrava. Tako, da to me tudi obremenjuje in spet porivam odločitev o tretjem otroku na drugo leto. Po drugi strani me pa skrbi, da dalj kot bom čakala, večja bo starostna razlika med otroki. Jaz osebno imam najbrž še čas malo čakati, stara sem 34 let. Drugače pa je tako, da starejši kot si, se mi zdi, da tudi bolj razmišljaš in se težje kar tako odločiš. Pri prvih dveh je bila odločitev čisto spontana in ni bilo nobenega razmišljanja, zdaj pri tretjem pa. Toliko je stvari, ki jih planiramo početi, da se tudi malo bojim, da bo tretji otrok , če bi nastal že zdaj, vse skupaj pošteno omejil. Tretjega otročka si vsi zelo želimo, ampak kar nekako ne pride do odločitve. Ali to pomeni, da še ni čas za tretjega in bo spontano prišel ta občutek, da je čas, sam od sebe?
|