patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: somic lep pozdrav! pred nekaj tedni mi je partner naznanil, da se je odločil, da odhaja in da naju s sinom tako zapušča. skupaj sva 12 let, neporočena, s sinom starim 5 let in brez skupnega imetja. zaradi bolezni sem jaz že dve leti invalidsko upokojena (stara 33 let). prihodek, ki ga dobivam je minimalen in skrbi me kako bova s sinom živela naprej. partner sicer obljublja, da bo na daljavo še vedno skrbel za naju, a nekako v to dvomim, ker se je do sedaj bolj slabo izkazal. glede na to, da on ne želi, da bi najin razhod reševala po pravni poti, me zanima kaj lahko naredim, kaj mi pripada, kaj lahko pričakujem... hvala za pomoč lp Ko si čustveno vpleten, je stvar zagotovo težja. Težje je realno pogledati na zadeve,težje se je distancirati in situacijo oceniti od daleč. Zato verjamem, da bi nekako v sebi tudi ti rada zadevo uredila tako, " da bo za vse prav". Brez neprijetnih situacij, brez misli na to, da je pa vseeno k zadevi pristopiti z glavo in nekako pustiti srce malo ob strani. Zakaj? Zato, ker je trenutna situacija, ki jo doživljaš ti in ostali vpleteni le trenutna in nikakor zabetonirana za večno. Tudi če je na prvo žogo partner trenutno resnično iskren in naklonjen temu, da bo " na daljavo" lepo skrbel za vse vas, ta zadeva ni večna. Kljub družinskim tragedijam, in razhajanjem, gre življenje naprej. Čez čas bo najverjetneje bivši spoznal novo življenjsko sopotnico in si zastavil novo življenje. Mogoče boš podobno nadaljevala tudi ti. Otroci bodo rasli. Z njimi potrebe in želje. Ljudje , ki bodo na novo prišli v vaše življenje, bodo nekako izvzeti iz tega trenutnega dogovora med vama. Novi partnerici zagotovo ne bo všeč, da on vsakomesečno veliko financira za prejšnje otroke in posredno tudi za bivšo partnerico, če bo mogoče ona težko shajala in bo zmanjkalo sredstev za novo družino. Podobno tvoj novi partner ne bo mirno gledal, da bo tvoj prejšnji pošiljal denar za svoje otroke kadar in kolikor se bo pač njemu zdelo. Tako je življenje. Vse še kar nekako gre, če se zadeva ne zakomplicira. To pa se bo. Zagotovo. Tako ali drugače. Zato sem sama mnenja, da se zavoljo čim boljših odnosov za naprej, zadeva uredi čisto zakonsko-po predpisih in zakonih, ki so zato nastali in so zato tu. Če je oče otrok tako dobrega srca, bo to vse skupaj lahko še vseeno izkazoval in poleg predpisane vsote vseeno veselo dodajal tiste fičnike, ki jih sedajle obljublja. Vendar mi nekaj pravi, da brez zakonske podprtosti in njegovega podpisa, ne boš dobila veliko. Če ne prej pa takrat, ko se bo zgodila kakšna od situacij, ki sem jih kot primer navedla zgoraj. Če pa gremo že tako daleč- menim, da je tale " skrb na daljavo" tudi nastala zato, ker on ob sebi ima eno tako situacijo, ti pa zanjo še veš ne.