Mamaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea če pišeš stričku googlu: 'vpis v vrtec 2013 ljubljana', ti bo povedal, da je čas od 1. do 15. marca To sicer ne drži. Kot piše na spletni strani Mestne občine Ljubljana http://www.ljubljana.si/si/zivljenje-v-ljubljani/v-srediscu/81119/detail.html, je vpis med 15. in 31. marcem 2013 lepjedan Če si ogledaš vlogo za vpis, ki jo lahko preneseš preko zgornje spletne strani, vidiš, da je treba vpisat EMŠO otroka. Tako da sklepam, da ne gre, če otrok še ni rojen. Naše dete naj bi se rodilo sredi marca, torej bom teoretično najverjetneje imela možnost oddat vlogo za vpis, ampak močno dvomim, da bomo uspešni in da bo otrok dobil mesto v vrtcu. Mogoče bo pa tvoje dete pohitelo in ne bo težav :) Postavko "Stalnost bivanja v Mestni občini Ljubljana" - neprekinjeno najmanj od 1.1. predhodnega leta pred javnim vpisom novincev - pa tudi jaz razumem tako kot ti. In če prebereš navodila ob oddaji vloge (tudi preneseš preko zgornjega linka), vidiš, da si žal razlagava pravilno . Tudi jaz sem se preselila v LJ prepozno, da bi na ta račun dobila točke. Ima pa partner že več let stano bivališče v MOL, tako da vsaj na ta račiun bo kaka točka... Sicer imam pa tudi jaz več vprašanj: če prav razumem, lahko na vlogi navedeš le preferenco glede vrtca, ne pa tudi glede enote, v kateri bi imel otroka. A se da na kak način omenit tudi, katera bi bila prednostna enota (recimo mi imamo eno enoto tega vrtca čisto blizu bloka, večina jih je vsaj na poti v službo, ena je pa "čisto mimo")? Pa če bo otrok v letu 2013/2014 sprejet v vrtec, ki ne bo v optimalnem delu mesta, a lahko naslednje leto zaprosiva za drug vrtec (bližje domu) a si "zapečaten" do konca predšolske dobe? A obstajajo kaki dnevi odprtih vrat, ko si lahko ogledaš vrtce? Mene moti, ker se mi zdi, da se bom prijavila čisto na slepo...
|