Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 11.3.2008 21:27:29
|
|
|
|
Volga
|
Zanima me kako ste ve prepričale svoje otroke,da gre na kahljico brez,da se polula v hlačke?! Kahla oz. kahlica.
|
|
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 11.3.2008 21:35:27
|
|
|
|
Šarki
|
naša je zmer skor živčni zlom dobila k ji je začel po nogi tečt če je bla brez plenice. pol se je pa mož z njo pogovoril in ji je obljubil da če bo u kahlico lulala bomo šli v žirovnico ta prave medvede pogledat. Isti dan smo šli, v avtu ji je malo ušlo, od takrat pa nikoli več. je bila takoj brez pleničke ponoči in podnevi. stara je bila 2 leti in pol
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 11.3.2008 21:38:19
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: vesel . Zanima me kako ste ve prepričale svoje otroke,da gre na kahljico brez,da se polula v hlačke?! OZ.ali pbstajajo kake finte za te reči?? To bi tudi jaz rada vedela, za mojega mlajšega, ki je bil decembra star 3 leta. Ne pomaga nič. Pri ta starejšem ni bilo večjih problemov, razen pri kakanju. Aja..kahlica....
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 11.3.2008 21:41:33
|
|
|
|
karamela
|
Jaz bom poleti začela počasi odvajat malo plenic. Pri sinčku ni bilo nobenih težav. Večkrat sem ga vprašala, če bo lulal, se veselila z njim, ko je lulal v kahljico in mu čestitala, tako da je bil ponosen. Če pa se je polulal, nisem bila jezna in sem rekla samo a se je zgodila nesreča, in sva lužico pobrisala. Upam, da nam vsem uspe
|
|
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 11.3.2008 21:42:51
|
|
|
|
gruška
|
Mojadva sta pred drugim letom začela hodit na kahlico, čeprav sta drugače imela plenico ... sem ju večkrat na dan doma vprašala, če ju lulat, pa smo šli... plenico dol, pa probat... pa v vrtcu so jih tud dajal na kahlo ... sta se navadla, da se lula v kahlo in sta bila pri dobrih dveh letih oba suha, podnev in ponoč ...
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 11.3.2008 21:47:11
|
|
|
|
ona
|
Ej,ja,ja sem jaz dala skozi vse finte,ampak naše damice pri 2,5 letih sploh ni nič zanimalo kar je bilo v zvezi z lulanjem oz.kahlico...od poletja,ko je imela 2,5 let do sedaj,ko ima 3 sem se nonstop trudila jo navadit na kahlico,a ni šlo,tudi,če se je polulala,da ji je dol teklo jo sploh ni brigalo! jaz sem obupala in ji pač dala plenico,nakar se je gospodična sama od sebe pri 3.rojstnem dnevu odločila,da bo hodila lulat na kahlico in točno tisti dan je bila suha in hodila sama lulat!Sem se tudi jaz že spraševala kaj delamo narobe oz.zakaj ji tako dolgo rabi to štekat,a zgleda,da je bilo vse v njeni glavi in se je morala sama odločit,tako,da vam predlagam,da dajte počasi tole odvajat,enkrat bodo pa že suhi,ni vrag! A,ja za kakat imamo pa še vedno probleme,ker se kar nekako boji it in potem cel dan tišči dokler ni res kriza in je treba it kakat,ji pa včasih malo uide v hlačke,ma ni omembe vredno!
|
|
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 11.3.2008 22:37:28
|
|
|
|
pikalonca
|
Pri tavečji smo probal poleti, ko je bila samo v oblekici in sp. hlačkah. Stara je bila nekje 2 leti in 3 mesece. Priznam, da se nismo ravno veliko trudili, ker je zelo hitro skapirala in od takrat naprej smo čez dan suhi, a ponoči še ne. Sem ji že razlagala, da ponoči ne rabi več plenice in da ji bom kahlico blizu postelje pustila ali pa če pride mene poklicat, pa bova šle skupaj lulat. pa sem joprobala nekje 5 krat dat brez plenice spat, a je bila že po dobrih dveh urah postelja mokra. Kako bo pa pri tadrugem bomo pa še vidli. Upam, da bomo čimprej mimo teh plenic.
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 11.3.2008 22:51:56
|
|
|
|
lelaval
|
Pozdravljeni! Zdj začenjamo novo obdobje namreč mojo hči(maja bo 3 leta)začenjamo odvajati od plenic.Namreč tako,da čez dan ima sp.hlačke za spanje pa še pleničke. Zanima me kako ste ve prepričale svoje otroke,da gre na kahljico brez,da se polula v hlačke?! OZ.ali pbstajajo kake finte za te reči?? Mogoče ste jo prehitro začeli dajat na kahlico. Moja bo junija stara 3 leta, pa hodi 4 mesece na kahlico - je v vrtcu začela s privajanjem - seveda- več jih je - lažje gre . Parkrat se je polulala, preden je šla, zdaj pa zdrži tudi, če gremo nakupovat . Ponoči pa je plenička čisto polna. Mislim, da ni fint - le otrok mora sam znat zdržat.
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 11.3.2008 23:07:43
|
|
|
|
NinaŠ
|
Mislim, da se mora otrok sam odločit, da bo brez plenic. No vsaj pri nas je bilo tako. Anže plenice čez dan ni hotel več pri 2l 1m, dva meseca kasneje, je še zvečer rekel, da ne rabi plenice, da bo povedal, če ga bo lulat - vsega skupaj je pridelal 2 "nezgodi", dočim kakal je pa v plenico do tretjega leta - ko se je končno skorajžil in rekel, da bo tudi to počel raje na WC . Tina pa je plenice odložila pri 2l 3m - neko nedeljo je rekla, da plenice več noče - tisti dan se je 3x polulala v hlače (praktično sem bila že prepričana, da smo obsojeni na neuspeh in da se samo afna, ko vidi starejšega bratca), naslednji dan (in do sedaj) pa je ostala čisto suha - nima plenice ne za ponoči, ne za kakat - brez nezgod. Forsirali, biti brez plenic, pa nismo nikdar nikogar. Pač kahlica in WC sta jima bila predstavljena za svoj namen, tudi naju z očetom sta videla, da tam opravljava svoje "potrebe" , včasih sta si, še ko sta bila v plenicah, zaželela lulat na kahlo/WC, tako da sta opravila ali pa pač nista, ker je bila samo afnarija, "po odraslo" .
|
|
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 12.3.2008 7:44:04
|
|
|
|
Nenya
|
Jaz jo dajem redno na stranišče (zjutraj, zvečer, po spanju), včasih lula včasih ne, kakamo samo v plenico. Poleti bo pač brez pleničk in ji bo, upam, potegnilo. Mam občutek, da še ni povezala, kaj se zgodi ko jo tišči. Fajn knjiga je Pantley The No-Cry Potty Training Solution a mislim da je še niso prevedli.
|
|
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 12.3.2008 9:50:31
|
|
|
|
kristinaj
|
lahko bi začela počasi že lani poleti na morju..najprej bi zalivali rožice, travco pa tudi kahlico bi vam morda uspelo...... jaz bi počakala do poletja, ker so manj oblečeni, če jim kaj uteče.... večkrat sprašuj če jo tišči lulat, če bi lulala, če jo tišči naj ti to pove....pa pohvalit jo moreš vaskič ko ti pove..... srečno....
|
|
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 12.3.2008 10:08:59
|
|
|
|
honey
|
Naš je bil lani aprila star 2 leti, nekje konec maja pa je začela babi z odvajanjem od pleničke . In je uspelo - v 1 tednu ni več lulal in kakal v hlačke. Prva 2 dni je bilo več nesreč - je teklo v čevlje, potem se je pa hitro navadil in je tekel travco zalivat. Res pa je, da je bil kar nagec, da je šlo hitreje. No, za kakanje je pa trajalo kakšen dan več, ampak je šlo tudi hitro. Ponoči ima še vedno plenice, ker sva mami in ati prelena, da bi ponoči vstajala in ga dajala na stranišče
|
|
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 12.3.2008 11:07:23
|
|
|
|
Dadi
|
Pri nas mamo še vedno 2 pleničarja...Prva se je odvadila pri 2 letih (rojena junija-zdaj bo stara 4), vendar ko gre spat in ponoči ji moram dati plenico, ker če ne je vse mokro. Sem poskusila tri noči jo dat brez plenice, pa je bil pol sredi noči jok, da se je polulala, zato smo ji dala kar plenico nazaj... Ko smo bili na pregledu pri treh letih pri psihologinji, je rekla da za nočno suhost mora biti zrel en center v možganih... Drugi pleničar, je pa star 2, 5 let in se ga lani poleti poskušala odvajat, pa sploh ni nič palilo...Sploh ni pogruntal da je moker, ali pa da se je pokakal...Tako da sem odnehala..je pa zdaj pogruntal da ma lulčka in da hodi lulat-tu pa tam se spomni da ga lulat, drugače ima pa plenico. Tudi v vrtcu ga dajo na kahlico in ko se polula dobi košček čokolade. Problem imamo še vedno s kakanjem, ker ga tako težko prepričam da greva na stranišče... Tako da sem se odločila da nič ne bom fursirala. Poleti se bomo lotili tega odpravljanja plenic z večjo vnemo..pa tudi čas je bolj primeren,manj mrzlo, hitro se cunje sušijo...Pa še otroci bodo mal večji.
|
|
RE: od pleničke do kahljice,... 12.3.2008 12:45:19
|
|
|
|
ella2006
|
Pri nas pa smo z kahlo začeli dokaj zgodaj. Tamala je bila pri 18m suha tudi ponoči, tamalega pa smo začeli navajat na kahlo pri 15m, tako da ga damo takoj zjutraj na kahlo vmes pa ga varuška odvije in ga da na kahlo. Zjutraj se vedno polula v kahlo, čez dan pa tudi že sam reče lu-lu da bi šel na kahlo. Upam da bomo polet že suhi. Se mi zdi da fantki rabijo malo več časa, no vsaj pri nas je tako.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
deilyKatero ime je lepše za fantkaNarik (
10%)
Tanej (
90%)
Število vseh glasov: 234Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!