Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 24.3.2009 21:25:16
|
|
|
|
zmajaz
|
Na najbližji izpostavi zavoda za zdravstevno zavarovanje.
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 24.3.2009 22:02:40
|
|
|
|
urška
|
kartico daš v terminal v zdr. domu.
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 31.3.2009 9:31:52
|
|
|
|
SMELIKA
|
Imela bi eno vprašanje. Včeraj sem dobila obvestilo od občine, da nisem upravičena, da mi oni plačujejo obvezno zravstveno zavarovanje. In to zato, ker imam ˝prevelike˝ prihranke in premoženje. Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje, sem noseča (16t) in ne prejemam nobenega denarnega nadomestila-pomoči. In študiram zakaj sem sploh še prijavljena na zavodu saj nimam nič od njih?? Razen tega, da moram kljub temu da sem noseča pisati prošnje za zaposlitev in hoditi na tiste seminarje vsake dva meseca. Torej ali naj se odjavim, ker službe itak ne bom dobila, ker sem noseča? Hvala za vsako informacijo.
< Sporočilo je popravil SMELIKA -- 31.3.2009 9:34:25 >
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 1.4.2009 14:06:49
|
|
|
|
SMELIKA
|
Nima noben nobenega nasveta?
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 1.4.2009 14:14:06
|
|
|
|
metuljčica1
|
Jaz sem bila kljub nosečnosti prijavljena na zavodu, sem se pa zmenila s svojo svetovalko, da mi takrat ni iskala službe.Lahko se pa odjaviš, ker zdaj itak nimaš nič od njih
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 1.4.2009 14:14:56
|
|
|
|
TinaV*
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška kartico daš v terminal v zdr. domu.
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 1.4.2009 14:17:46
|
|
|
|
suzy85
|
IZVIRNO SPOROČILO: SMELIKA Imela bi eno vprašanje. Včeraj sem dobila obvestilo od občine, da nisem upravičena, da mi oni plačujejo obvezno zravstveno zavarovanje. In to zato, ker imam ˝prevelike˝ prihranke in premoženje. Prijavljena sem na zavodu za zaposlovanje, sem noseča (16t) in ne prejemam nobenega denarnega nadomestila-pomoči. In študiram zakaj sem sploh še prijavljena na zavodu saj nimam nič od njih?? Razen tega, da moram kljub temu da sem noseča pisati prošnje za zaposlitev in hoditi na tiste seminarje vsake dva meseca. Torej ali naj se odjavim, ker službe itak ne bom dobila, ker sem noseča? Hvala za vsako informacijo. na žalost je s 1.1. prišel v veljavo nov zakon o zdravstvenem zavarovanju. prej so te zavarovali na občini, če si bil prijavljen na ZRSZ, zdej pa to ni več tako. gledajo se predvsem dohodki oz. finančno stanje posameznika. če si se na ZRSZ prijavila samo zaradi zavarovanja, ti zdaj to nič ne koristi!
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 1.4.2009 15:06:01
|
|
|
|
SMELIKA
|
Hvala za nasvet. Sem se že odločla, da bom šla na zavod in se odjavila.
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 5.4.2009 19:52:35
|
|
|
|
Barca
|
Smelika, raje se samo zmeni, da te zdaj ne kličejo na razgovore. Nisem sicer čisto prepričana, nekaj časa je veljalo, da si kot vzdrževanega člana uveljavljal partnerja samo, če je bil prijavljen za zavodu. In pa še - če si prijavljena, si lahko sama plačuješ prostovoljno pokojninsko zavarovanje in ti teče doba za penzijo. Prav tako lahko kasneje čas, ko si bila prijavljena, dokupiš za pokojninska leta (in to za precej nizko ceno).
|
|
|
|
RE: obvezno zdravstveno zavarovanje 5.4.2009 22:51:33
|
|
|
|
Tanja55
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barca Smelika, raje se samo zmeni, da te zdaj ne kličejo na razgovore. Nisem sicer čisto prepričana, nekaj časa je veljalo, da si kot vzdrževanega člana uveljavljal partnerja samo, če je bil prijavljen za zavodu. In pa še - če si prijavljena, si lahko sama plačuješ prostovoljno pokojninsko zavarovanje in ti teče doba za penzijo. Prav tako lahko kasneje čas, ko si bila prijavljena, dokupiš za pokojninska leta (in to za precej nizko ceno). Barca, a lahko o tem kaj vec napises? Kje se to ureja, kolk stane oz. kam na netu naj to pogledam. Tega namrec nisem vedela, me pa vsa stvar zelo zanima.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?