Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: začaran krog Pozdravljena hvala za tvoje mnenje in točno tako je kot si napisala, da želim oditi iz tega odnosa na miren način, saj pa nisem ne prva ne zadnja, ki zaključuje nek odnos in ni potrebe po tem, da zaradi tega vsi trpimo, vendar po drugi strani imam zelo malo upanja, da je to tista prava pot, ker kolikor sem sama uspela prebrati na različnih forumih glede tega, nihče ravno ni uspel narediti na miren način, kjer je vključeno psihično nasilje, ki se na žalost na zunaj ne vidi in ga lahko prikriješ in ko ti to uspe, stvar na žalost deluje. Jaz tudi nimam možnosti oz. so okoliščine takšne, da ne morem kar od danes na jutri oditi, ker imam službo, ki zahteva od mene odgovornost in tudi otrok ne morem kar jutri ne peljati v vrtec brez razloga. najbolj zanimivo na vsem je, da njegovo neodobravanje ni na dnevnem redu in se posveča otrokom, špetir nastane, ko se jaz želim pogovoriti in ko načnem pogovor v tej smeri, da želim iti stran in da nisem srečna poleg njega, se pa vse začne, pa tudi povod so kdaj stvari, ki jih ne naredim tako kot on želi. Največkrat je tako ko takšno "voljo" prinese domov in jo znese nad nami. Ima tudi redno službo, tako da ni ravno nekdo, ki ne ve kaj pomeni delati in služiti denar. Moja sitaucija bi se verjetno komu zdela smešna pa saj je vse vredu, ker res na zunaj smo happy family, še sosedje nimajo pojma, ampak navznoter je pa čisto drugačna slika, in to po nekaj letih zelo preseda in želiš iti naprej in te nekdo ovira, zato ker on tega ni zmogel oz. si ne želi- Dolga zgodba, ki še na žalost kar traja. Vesela sem vaših sporočil, ker vem da nisem sama, da se to dogaja v življenju in imam upanje, da bo to enkrat postalo preteklost. hvala Oprosti, nisem prej videla tvojega odgovora. Glede na to kar sam apises, da ne mores kar tako sopkati in oditi in da si zelis mirne resitve - poisci pomoc, pomoc nekoga, ki ti bo znal povedati in razloziti kako funkcionirajo nasilnezi, ki poznajo nacin kako se smiselno postaviti v doloceni situaciji, kakos e pripraviti, kako si povrniti samozavest in samozupanje. Nasilnik bo tezko nenasilno reagiral, obstojajo pa nacini kako omiliti in kar se da bolj zajeziti nasilno reakcijo.