Lenck
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Moram nekomu povedati, moram nekomu potožiti, tako sem razočarana. S partnerjem si oba zelo želiva otroka, pa nama to nekak noče ratat. Trudiva se že od februarja, želja pa je prisotna že vsaj dve leti. Vedno je nekaj imelo prednost pred otrokom (šola, služba, stanovanje...), zdaj, ko bi končno lahko premagala te ovire pa nama ne uspe. Saj vem, da se nekatere že več let trudijo in, da teh nekaj mesecev še ni zaskrbljujoče, pa vseeno, moram nekomu povedati, ker sem spet razočarana, kajti tudi ta mesec je prišla . Oba sva sicer še mlada, še imava čas, jaz 24, on 26, vendar se bojim, da mi bo zmanjkalo poguma in optimizma. Skrbi me, da je mogoče z mano kaj narobe, da ne morem imeti otroka. Ginekologinja mi je na prvem pregledu rekla, da imam drugače obrnjeno maternico kot večina žensk, vendar naj to ne bi bil kakšen večji problem, bolj me skrbijo krvavitve, ki jih imam vedno pred , kot nekakšni rjavi izcedki, ki trajajo po cel teden, preden se ulije rdeča kri. Ima še katera podobne težave? Kako naj se pomirim in sama sebe prepričam, da enkrat pa že bo? Anonimna, jaz sem imela tudi izcedke oz. krvavitve... najbolj pa še po odnosih. Mogoče bo zvenelo povsem trapasto, ampak mislim, da je meni, da sem zanosila, pomagalo nekaj, na kar sva se nekoč slučajno spomnila: po odnosih sem vedno počivala (oz. če je bilo zvečer, celo noč spala) s podloženo ritjo (odejo ali povšter sem si dala spodaj). Vem, da zveni hecno, ampak jaz sem imela občutek, da sicer vse izteče ven, skupaj z izcedkom... no, in tisti mesec sem zanosila! Ne vem, če je pri tebi vsaj podobna situacija, ampak morda... nikoli ne veš V vsakem primeru ti želim, da ti uspe - glede tvojega vprašanja pa: hej, seveda ne obupaj! Niti še ni tako dolgo, kar se trudita (ja, vem, to je relativno, tebi se zdi celo stoletje, komu, ki se trudi nekaj let, pa...), in, kot sama praviš, sta še mlada - in če vama drugače ne uspe, vama še vedno ostajajo možnosti pomoči medicine. Držim pesti!