|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obseg trebuha UZ
10.5.2008 13:23:56   
fevzy
Sem v 33 tednu nosečnosti.  Včeraj sem bila na CTG v porodnišnici in me je zdravnica full prestrašla. Zanima me če mi lahko katera pove kakšen obseg trebuščka je imel vaš otročiček v tem tednu nosečnosti. Moj ima 287 to je v materinski knjižici vpisano  na strani 12  ULTRAZVOK v vrstici AC-obseg trebuha. Moja ginekologinja mi je 7.5.2008 ko sem bila na pregledu rekla da tehta nekje 1.60 do 1.80 kg., kar sem  zasledila tudi v knjigi nega matere in otroka pri 32. tednu nosečnosti. V glavnem v porodnišnici mi je rekla da  zaostaja v rasti za približno 3 tedne in da je "zahiranček". V glavnem naj grem v ponedeljek k svoji ginekologinji in ji nesem graf ki ga je ona narisala. Ko sem prišla domov sem seveda takoj šla gledati kakšen obseg je imela moja 1. rojenka pri teh tednih nosečnosti - v 32 tednu je bilo 285. Upam da bo katera odgovorila in me vsaj malo potolažila, ker bom do ponedeljka zgubila vse živce, seveda, kar pa ni dobro za otroka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obseg trebuha UZ
10.5.2008 13:27:03   
Anonimen
te mere ne vzemaj za resnične.moj prvi je imel 261,drugi v 8 mesecu 285.
Glede tehtanje koliko je težek,pa je larifari,lahko je tudi 4 kile težek ali pa 2 kile,saj sploh ne vedo

(odgovor članu fevzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2008 13:44:58   
BUŠICA
če sem prav vidla, je tvoja 1.rojenka imela približne mere pa je vse u redu?
ne se ozirat na vsako malenkost, ki jih zdravniki govorijo-eni se včasih spozabijo, da tudi nedolžna stvar lahko laika pretresejo.
glede teže je pa anonimna že napisala, UZ mere so itak samo informativne-tvoj user posted image bo do konca nosečnosti ravno pravi (pa ni treba, da je 4-kilski! a, ne?).
glej, mene pa strašijo z ogromnim user posted image ,pa imam občutek da le ni tako ogromen, vedli bomo pa ko pride ven.
(AC v 35.tednu-310. torej ni taaake razlike, ne!)

(odgovor članu fevzy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2008 14:12:37   
kajajaka
moja user posted image  ima v 30 tednu obseg 265 (ravno v sredo merjeno). Me stalno spremljajo, ker imam zelo povišan pritisk in to vpliva na zaostajanje v rasti in teži dojenčka. Pa mi je G. rekla, da je 265 ok in da se zaenkrat nimamo kaj sekirat ker mala normalno raste.

sem, še tvoje mere preverila v mat.knjižici, tabela stran 11 - spodnja krivulja je za AC pa prve mere na desni strani - in če pogledaš 33 teden in 285 si samo malo pod povprečjem in še vedno v sivem polju, kar pomeni, da je normalno...

Jutri le pojdi do G., da te pomiri, ampak meni se to ne zdi nič groznega. Saj ne morejo imet vsi dojenčki 5 kg...

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2008 15:16:33   
pavlyna
oj.
moja je mela v 34-35 tednu 285 in je čist normalno bla vlika ob rojstvu---3280g in 52 cm ,rojena 3 dni pred rokom.

ne skrbi

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2008 16:11:16   
Nataan
Jaz sem bila tudi pred nekaj dnevi na UZ, bil je zadnji dan 33 tedna in moj je imel obseg trebuha 280 in so mi rekli, da je čist ok in da ima ca. 2 kg. Mislim, da ti zdravniki včasih preveč veliko paniko vzganjajo.  Kar mirna bodi in vse bo ok!

Lp

(odgovor članu pavlyna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.5.2008 16:35:54   
lindy
Moja je imela v 29t/4d obseg 251, tko da pomoje je pri tvoji pikici čisto normalen obseg, je pa res da se ne obremenjuj preveč s temi merami, če bi blo kaj hujšega ti sigurno to povejo, ti samo uživaj v zadnjih tednih nosečnosti!user posted image

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.5.2008 22:05:24   
anny1
Hallo, glede mer ti ne bom pisala, ti bi pa en nasvet dala: ne uziraj se na to ker če je tvoja G izmerila drugače je potem vse ok, itak pa je tako da uz ti samo na prbl. oceni kaj in kako, ko pa je po porodu je pa vse drugače. Skratka meni pa so rekli da prehiteva za 10dni, no pa so se zmotiliuser posted image , so mi tudi rok prestavili. user posted image  Ne sekiraj se in srečno v pon pri G.  

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu fevzy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.5.2008 23:18:41   
benika
Meni so v obeh user posted image  na UZ v 34. tednu ugotovili, da imata mulčka za cca. 3 tedne premajčken obseg trebuščka in podali sum na zastoj rasti.
Valda sem se sekirala kot zmešana, prejokala prve dva dni, potem pa sem se vzela v roke, počivala res max. kolikor se je le dalo in seveda cele dneve in noči preležala na levem boku. In veš kaj? Maledva sta se rodila s sanjskimi merami, oba težka 3500g s prav nič premajhnim trebuškom.

Vse meritve na UZ so samo približne in ne preveč merodajne. Moj nasvet je naslednji; POČITEK, POČITEK IN POČITEK TER LEŽANJE NA LEVEM BOKU. Predvsem pa čimmanj sekiranja.

Pa srečno!

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2008 7:42:56   
AnciM
Zakaj levem boku? A nista oba enaka?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2008 8:46:41   
benika
Ja, boka sta enaka, ja, ampak pretok krvi je pa bistveno drugačen če ležiš na levem ali desnem boku.

Malo pobrskaj pa boš videla, da čisto vsi G in porodničarji svetujejo ležanje na levem boku.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2008 11:21:01   
polly80
pozdravljena!

vem kako je,če te prestrašijo na UZ.user posted image
no,moje mere 32/2:
AC:281, pa je rekel,da je velik???user posted image
zdaj pa res ne razumem,pa tudi v grafu je vrisan ravno idealno..glavica HC pa je v grafu za 30 teden (HC:281),pa nič ni komentiral..

ampak kot so že punce pred mano napisale,odstopanja so in bodo,saj se ne rodijo vsi enakih mer,pa tudi UZ ni 100% zanesljiv..tudi jaz se tako tolažim..

lepo user posted image še naprej!

od 7.6.2008 naju razveseljuje najina zlata princeska Vita

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.5.2008 17:02:59   
poli*
Levi bok:
Nekaterim nosečnicam se v blaženem stanju lahko razvije sindrom venae cavae (vene kave). Težava je v anatomiji našega telesa, ker nam po levi strani trebušne votline navzdol poteka aorta (ki je elastična in utripa), po desni pa teče vena kava navzgor v srce (ta se ne more upreti pritisku iz okolice). Torej, če nam otrok leži na tej veni (ko smo na desnem boku), nam stiska žilo, ki dovaja kri v srce- potem lahko nastanejo težave, ki so lahko za žensko usodne).
Zato je v pozni nosečnosti priporočljivo spati na levem boku- torej, naše aorte ne moti teža otročička.
Da ne bo panike: ta sindrom se razvije le nekaterim nosečnicam!!
Če pade user posted image  v nezavest, se jo da na LEVI bok (pa tut reševalci oživljajo z "drugačnimi" prijemi kot ostale ljudi).

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?